SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet caddesi

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2022 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2022 08:24

Bu caddeyle ilgili daha önce yazı yazmıştım yine de yazalım dedik.

Cumhuriyet caddesi konumu itibariyle kentin kalbi sayılan noktada yer almaktadır.Uzun ve kapalı çarşı,hanlar bölgesi,Ulu cami ve ulaşımda raylı sisteme yakınlığı ile pek çok insanın geçiş yolu gibi önemli bir bağlantı yerindedir.

Osmangazi ve Yıldırım ilçesi arasında yolcu taşıyan o meşhur Nostalji Tramvayı da ayrıca caddeye renk katmaktadır.

Geçmiş yıllarda iş hanları sayesinde ticaret merkezi ve bilhassa toptan satışların yapıldığı, tüm gün araç trafiği ile insan trafiğinin birlikte aktığı hareketli cadde olarak bilinirdi.Dönemin eski belediye başkanı Recep Altepe bu caddeye vizyon kazandırmak,İstanbul da bulunan İstiklal caddesi gibi görünüme sahip olması için caddeyi baştan sona bir düzenleme içerisine girmişti.Önce cadde araç trafiğine kapatılıp dükkanların dış cephe görünümü tek düzen yapıldı.Reklam panoları standart ölçüde ,esnafın dükkan dışına fazla taşmaması için belli bir santimetreye kadar izin verilmişti.Işıklı reklam panolar sökülüp,yer zemini sil baştan yeniden yapılıp  binaların yağmur su boruları yeraltına bağlandı.Açıldığı ilk yıllar güzel bir görüntüye sahip olmuştu. Yayalar rahat  yürüyebiliyor hatta Zabıta birimleri de her zaman kontrol ediyordu.Hakkını yemeyelim o dönemin CUMSİAD da aktif rol üsteleniyordu.

Sonra ne mi oldu.

Pandemi’nin başlamasıyla birlikte Nostalji tramvay epey bir zaman çalışmadı.Ardından mevcut CUMSİAD başkanın Nostalji Tramvayını kaldırmak,araç trafiğine yeniden açma girişimde bulunması,dahası “Burulaş bu taşımadan para kazanmıyor,zarar ediyor” söylentileri,vagonları başka bir belediye ye satılacak dedikodusu,rayların üzerine bir günde asfalt dökeriz,caddeyi trafiğe açarız muhabbeti derken bir anda cadde kimliğini yeniden kaybetti.Tüm bu süreç sonrasında o hattı kullanan vatandaşların imza toplamaları sayesinde nostalji tramvay tekrar çalışmaya başladı ve iyi de oldu.

Günümüze gelindiğinde ise tam bir sahipsizlik görüntüsü vermekte hatta bazı esnaf yağmur sularının tahliyesinde sıkıntı olduğunu dile getiriyor.Vatandaştan da bir takım şikayetler alıyoruz. Yürüyüş yollarında işgal edilmiş reklam panoları,yol ortasında tanıtım stantları, izin verilen ölçü dışına çıkarılan mallar yüzünden yürüyüş yolunun kapatılması,vatandaş haklı olarak “Biz nereden geçeceğiz” dediğinde “Belediye ye işgaliye ödüyorum,karışamazsın” cevabıyla muhatap olunması, sabah saat 10:00 sonra araç girişin yasak olmasına rağmen buna kimsenin uymaması,motorların geçişi yasak ama sadece levhada yasak yazısının varoluşu,seyyar satıcıların bağıra bağıra satış yapmaları,dilencilerin vatandaşları taciz etmeleri,reklam panoların standart dışına çıkmış olanlara  göz yummalar vs. vs. daha yazılacak çok şey var burada kısa keselim.

Caddenin tekrar o eski güzelliğine kavuşması için başta Büyükşehir Zabıta birimine ve CUMSİAD yönetimine büyük görev düşmektedir.Umarım yetkililer duyar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.