SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVAM EDEN FETÖCÜLER

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2021 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2021 07:37

Dini bir cemaat görüntüsüyle ortaya çıkan Fetullah Gülen hareketi uzun yıllar Müslümanları ve dinimizce kutsal sayılan değerleri istismar etti.

Zaman içinde bu yapılanma büyüdükçe büyüdü ve ahtapotun kolları gibi her yere dal budak saldı.

Görünüşte bir hizmet hareketiydi. Bu nedenle saf ve temiz Müslümanlar Allah rızası için bu hareketin içinde yer aldılar ve canla başla hizmet ettiler.

Yurt dışında çeşitli ülkelerde açılan birbiri ardı sıra okullar da cemaat mensuplarını heyecanlandırıyordu. Çok büyük bir hizmet yaptıklarına inanıyorlardı.

***

Uzun yıllar içinde cemaatin mensupları devlet kademelerinde de kadrolaştılar ve güçlendiler.

Cemaatin çeşitli programlarına üst düzeyde çeşitli isimler de iştirak ediyordu.

Cemaatin okul ve dershanelerine gidenler üniversite sınavlarında tartışmasız üstünlük sağlıyorlardı. Sonradan bunun soruların çalınması ile olduğu anlaşılacaktı.

Takvaca hareket eden cemaat mensuplarının zaman içinde gevşediği görülmeye başladı.

Fethullah Gülen’in başörtüsü için teferruat demesi dikkatlerden kaçmadı.

Bazılarına göre hoca ilmi siyaset yapıyordu ama bu kabul edilecek şey değildi. Farz olan konularda taviz verilmesi düşünülemezdi.

Bütün bunlara rağmen Fetullah Gülen halen Hocaefendi olarak görülüyordu. Bir zaman sonra devlete ve millete kastedeceğine kimse ihtimal vermediği gibi aklının ucundan dahi geçmiyordu. Geçmiş hükümetlerde olduğu gibi mevcut hükümet mensupları da cemaat hareketine genel olarak müspet bakıyorlardı.

Ve beklenmeyen bir olay gerçekleşti.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö tarafından hain ve alçak bir darbe girişiminde bulunuldu.

TBMM dahil birçok yer uçaklar tarafından bombalandı. 251 şehit  ve 2 bin civarında gazi verildi

Fetö’nün bu alçak kalkışması Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin Erdoğan’ın yanında saf tutması ile püskürtüldü ve başarılı olamadılar.

O zamandan bu yana devlet kademelerine sızan Fetöcüler temizlenmesine rağmen bitirilemediler. Gün geçmiyor ki yeni gözaltı ve tutuklamalar olmasın.

Bütün bunlara ve herşey gün yüzüne çıkmasına rağmen halen Fetö’den medet uman ve bu hareketi masum gören kimseler olduğu da aşikârdır.

***

Gelinen nokta itibarı artık Fetö’nün nasıl büyük bir şer örgütü olduğu anlaşılmıştır. Bu işin dini hiçbir tarafı yoktur. Bütün bu gelişmelerden sonra genel anlamda toplumda Fetö aleyhine bir kanaat oluşmuştur. Ancak maalesef halen körü körüne bu işe sempati duyanlar olduğunu ve bunların gizliden gizliye faaliyette bulundukları da yetkililer tarafından biliniyor.

Her şeyin ortaya çıkmasına rağmen bu işin peşini bırakmayanlara da pes doğrusu..

Umarız ki bu kişiler de bir an önce gerçekleri görürler.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.