SON DAKİKA
Hava Durumu

Divan Otel Bursa kapanır mı?

2011 yılında Divan Otel Grubu tarafından açılan ve Koç grubunun 9’uncu oteli olan Divan Bursa bilindiği gibi açıldıktan kısa bir süre sonra binadaki teknik sorunlar nedeniyle tadilata gitmek zorunda kalmış ve yaklaşık 9 ay boyunca hizmet vermey

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

2011 yılında Divan Otel Grubu tarafından açılan ve Koç grubunun 9’uncu oteli olan Divan Bursa bilindiği gibi açıldıktan kısa bir süre sonra binadaki teknik sorunlar nedeniyle tadilata gitmek zorunda kalmış ve yaklaşık 9 ay boyunca hizmet vermeyi durdurmuştu.

Gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra geçtiğimiz Nisan ayında yeniden açılan ve yaz boyunca neredeyse tam kapasite çalışan Divan oteli hakkında son dönemlerde kapanacak gibi bir takım söylentiler dolaşmaya başladı.

Türkiye’nin en önemli sermaye gruplarının başında gelen Koç Grubu tarafından 3 yıllık bir araştırmanın ardından yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırım ile Bursa’ya kazandırılan Divan oteli konumu itibariyle Bursa’nın en önemli yerlerinden birinde bulunuyor. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi‘ne bir kilometre, Kültürpark‘a yürüyüş mesafesinde 5 dakika ve herşeyden önemlisi termal kaplıcaların tam merkezinde bir otel…

Şimdi soruyorum; böylesine değerli bir bölgede yer alan ve 40 milyon dolar gibi büyük bir yatırım yapılan bir otel ortalama % 95 doluluğun yaşandığı bir sezonun ardından kapanır mı ? Tek cevabı var “kapanmaz”

Bu konuda en yetkili kişiden bilgi almak için geçtiğimiz günlerde Divan Bursa Otel Müdürü Özkan Özek‘le bir araya geldim. Kendisiyle herşeyi en ufak detayına kadar konuştum. Koç grubunun kesinlikle Divan Bursa’yı kapatmak gibi planlarının olmadığını aksine Bursa ile ilgili uzun dönemli hedeflerinin olduğunu söyledi. Son 6 ayın kendileri için beklentilerinin üzerinde olduğunu ve Bursalıların Divan markasına ciddi anlamda sahip çıktığını da ekleyen Özkan Özek böylece söylentilere de bir nokta koymuş oldu.

Bursa turizmine “Arap baharı” morali…

1980’li yıllarında ortalarına kadar Arapların en gözde turistik şehirlerinden biri olan kentimizde 1990’lı yıllardan itibaren ciddi bir gerileme yaşanmıştı. Ancak görüyoruz ki son 5-6 yıldır Bursa’da önemli bir arap turist potansiyeli oluşmaya başladı. Kaldı ki Temmuz ve Ağustos aylarında oteller deyimi yerindeyse kapalı gişe bir sezon yaşadı. Haliyle bu durum alışveriş merkezleri ve çarşı esnafının da yüzünü de güldürdü.

Önceleri Bursa’ya gelerek özellikle kent merkezine yakın yerlerde ev kiralayan Arapların artık ev kiralamak yerine otelleri seçmesi de gelen Arap turistin çıtasının da yükseldiğini gösterir. Ancak bu rüzgarı arkamıza almışken eskiden yapılan hataları yapmamak gerekiyor. Bu hataların önüne geçmek içinde başta Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türsab, Gümtob gibi kuruluşlara büyük bir görev düşüyor.

Araplar tarafından yoğun talep gören ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi‘nin Bursalı yatırımcılar için yeni bir cazibe bölgesi olduğunu düşünüyorum. Otantik atmosferi ve konumu itibariyle birçok yeniliğe açık bu bölgede “butik otel” konsepti oldukça iş yapar..

Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan modern bir butik otel o bölgede 12 ay boyunca gelir getiren bir yatırım olur. Üstelik kısa vadede kendini ödeyerek yatırımcısını da fazlasıyla memnun eder.

Ömer Kumova’dan yeni mağaza

Bursa inşaat sektörünün yakından tanıdığı Ömer Kumova, Uğur Mumcu Bulvarı’nda SOHO Kitchen Studio adında bir mağaza açtı. İnşaat sektöründeki projelerinin yanı sıra şimdi de mobilya ve dekorasyon ürünlerini Bursalıların beğesine sunan Ömer Kumova bence tam bir yeni nesil işadamı..

Standart bir iş modelini benimsemek yerine kollektif bir pazarlama ağı kurarak hem konut alıcalarının işini kolaylaştıran Kumova, böylece yeni gelir kaynağını kendi elleriyle doğuruyor. Açıkcası belirtmek isterim ki bu model son dönemlerin en karlı modeli..Bu yüzden Ömer Kumova’yı tebrik etmek gerekiyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.