SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu illerine batılı bakışı

Yazıma başlarken üzücü bir haberi paylaşmak istiyorum. Meslek büyüğümüz, ağabeyimiz, mahalle komşumuz Erdal Çolak’ı kaybettik. Kendisiyle uzun yıllar beraber çalıştık. Allah rahmet eylesin. Türkiye’nin dört bir yanında dört ayrı özellik var.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Yazıma başlarken üzücü bir haberi paylaşmak istiyorum. Meslek büyüğümüz, ağabeyimiz, mahalle komşumuz Erdal Çolak’ı kaybettik. Kendisiyle uzun yıllar beraber çalıştık. Allah rahmet eylesin.

Türkiye’nin dört bir yanında dört ayrı özellik var. Hepsinin kendine has önemi, getirisi ve tanıtımı için yapılan işler var. Çalışmalar var. İller arası koordinasyon olmadığı için de Bursalı olarak bizler pek çok doğu illerinde neler yapılıyor, nasıl yapıyor, neden yapılıyor? Gibi sorulara cevap bulabilmek adına, bize verilen yanıtlarla yetinmek zorunda kalıyoruz.

Bir kaç gün, doğu illerini gezdim. Gaziantentep’te 4 gün süreyle kaldım. Çevre illerden gelen gençler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Yeşil Bursam Derneği olarak hazırladığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirmekte olduğumuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçe Belediyesi, Artvin Belediyesi, Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından desteklenen Hak Elçileri projesinin uygulaması için çalıştaylar düzenledik. Bir nevi batı illerinde yaşayan bizler olarak, doğu illerimizde yaşayanların dertlerinden, sorunlarından haberdar olup, beraber çözüm yolları araştırabilme adına adımlar attık. Projemizin amaçı, gençlerin, cezaevlerinde bulunan çocuk suçlularla iletişime geçmeleri, onların hikayetelerini dinleyip, topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar başlatılması için uluslararası düzeyde projeler hazırlamaları ve özellikle, lise çağındaki gençlerin, başta uyuşturucu olmak üzere suç işlemelerinin önüne geçilmesiyle ilgili toplumsal projeler üretilmesi.

Tabi, Gaziantep’e gidince merak ettiğimiz konularla ilgili gözlemlerde bulundum. Önce, Bursa milletvekili olan Canan Candemir Çelik’in AK Parti Gaziantep listesinden seçilebilecek sıraya konulmasıyla ilgili halkın tepkilerini öğrenmek istedim. Çarşıdaki esnaf, Canan Candemir Çelik’i tanımıyor. Taksi şoförleri, Canan Hanımın ithal vekil adayı olduğu görüşünde. Siyasiler ise Canan Hanımın Gaziantep Listesine Fatma Şahin tarafından istendiğini söylüyorlar.

Ben, Canan Candemir Çelik’in Gaziantepli olduğunu ve evlendikten sonra iş nedeniyle Bursa’ya geldiğini söyledim. Tabi, pek çoğu tanımıyor.

İkinci gözlemlerim kent içi ulaşımda oldu. Tramvay var. Kenti bir uçtan diğer ucuna taşıyor. Raylar yollara döşeli. Ama, Bursa’da olduğu gibi raylı sisten kenti iki bölgeye ayırmamış. Raylar üzerinden trafik işliyor. Kavşaklarda yayalar ve araçlar dönüş yapabiliyorlar.

Birde hem raylı sistem toplu taşımada hem de belediye otobüslerinde özel ve belediyeye ait toplu taşıma araçlarında ücretsiz internet var. Yolculuk sırasında faydalanabiliyorsunuz. Bu durumdan üniversite gençliği ve öğrenci kesimi çok mutlu. Fatma Şahin’e “Bakan başkan ve başkan abla” sıfatlarını takmışlar. Bazı otobüs duraklarında internet için de “sağolasın başkan abla” diye yazmışlar.

Çevre illerden gelen katılımcılar olduğu için havaalanı, terminal ile kent merkezi ulaşımından haberdar olmam ve inceleme yapmam çok kolay oldu. Günün her saatinde ulaşım çok rahat. Herhangi bir sıkıntı yok. Gaziantep halkına şu mesaj veriliyor. Bilboardlara da yazılmış, “ulaşımda yolda kalmaya son!” Bir başka mesaj ise, “kar etmek için değil, halka sürekli ve katileti ulaşım için hizmet üretiyoruz!”

Bursa’da gece saat 24.00’dan sonra şehir içindeki ulaşımdaki sıkıntıları bildiğim için Gaziantep’teki ulaşım rahatlığını görünce, “Bursa’daki ulaşımla ilgili karar vericilerin Gaziantep’e gidip biraz ilham almaları gerektiğine” inandım. Ben zaten sürekli yazıyorum, söylüyorum. Şehir içi ulaşımda hedef, kar etmek, para kazanmak değil, halkın gideceği yerlere zamanında ve sağ salim ulaştırılması, sorunların ise sıfıra intirilecek düzeyi getirilip, yüzde yüz memnuniyetle sorun çözümlenmesi gerekiyor. Şirketin kar etmesi övünç konusu değil

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.