SON DAKİKA
Hava Durumu

Duyarlılık

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2020 05:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 05:46

Toplum içerisinde yaşayan insanları “Duyarlı” “Duyarsız” olarak tanımlamalar yapılmaktadır.

Sosyal varlık olan insanoğlu ister istemez gün içersinde olumlu yada olumsuz olayların pek çoğuna şahit olmaktadır.Yaşanan hadiseler karşısında insan kendisini sorumlu hissettiği anda refleks gösterip tepki vermesine “Duyguları körelmemiş” denilmektedir.Toplum içinde duyarlı insanların sayısal varlığının çokluğu toplum adına son derece önemlidir.

Gün içerisinde ortak kullandığımız alanlar ister istemez her kullanıcıya sorumluluk yüklemektedir.Ya bunun bilinciyle hareket edilir yada gözünü kapatıp “bana ne” diyerek duyarsızlık gösterip oradan gelip geçilmektedir.

Buradan sık sık okuyucularım istek ve taleplerine yer vermekteyim.

Okuyucum kendi yaşadığı mahallesinde (Sinandede) gördüğü çevre kirliliği ve en önemlisi de evler arasında kalan kabrin etrafında atılan kullanılmış ev eşyaları ve çöplerin varlığını kendi sosyal medya hesabından fotoğraflarını paylaşıp “Sinandede mahallesine yakışmadığını,görüntünün çirkinliğini ve orada metfun bulunana karşı saygısızlık olduğunu” yazmış.

Mahallesinden bu kareyi paylaşım sonrası pek çok destek görüp Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Bey de kendi ilçesinde bu yaşanan bu nahoş manzara karşısında hemen müdahale edip bölgenin temizlik işlemlere talimatını vermiş ve bölge temizlenmiş.

Yönettiği ilçesinin her yerine gece gündüz demeden ulaşmaya çalışan Belediye Başkanına ve yaşadığı mahallesine duyarsız kalmayan okuyucumuz Fatih GÖRÜR e teşekkür ederiz.

Bu tür kötü görüntünün tekrar yaşanmaması için orada yaşayan her bir vatandaşa sorumluluk düşmektedir.Kullanılmayan eşyanız varsa onları atmak yerine Muhtarlık vasıtasıyla değerlendirme yoluna gitmek en doğrusudur.

Her şey atılmaz, geri dönüşümle de değerlendirilir.

Temiz bir çevre için hep birlikte el ele çalışmalıyız.Sağlıklı günler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.