SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali’nin yeni hedefi; İşsizlikle Mücadele

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra “işsizlikle” mücadele adına yeni bir adım daha attı. Geçtiğimiz günlerde Cumalıkızık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail H

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra “işsizlikle” mücadele adına yeni bir adım daha attı.

Geçtiğimiz günlerde Cumalıkızık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali‘nin başkanlığında yapılan toplantıda işsizlik mücadelenin nasıl yapılacağına dair birtakım değerlendirmeler yapıldı. İşsiz nüfusun önemli bir oranda olduğu Yıldırım’da bu sorunun çözümü için biraraya gelen kişiler arasında Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Sekreter Yardımcısı Okay Civelek ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Tan Ekren gibi isimler yer aldı.

İşsizlere Özel Meslek Eğitimleri ve Girişimci Destekleri

Toplantı sonunda değerlendirmelerinde bulunan ve işsizlik sorunun çözümü için büyük çaba harcayan İsmail Hakkı Edebali, işsiz kişilere meslek kazandırmaya yönelik eğitimler ve kendi işini kurmak isteyenler içinde KOSGEB başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak girişimci desteği vereceklerinin altını çizdi.

Aslına bakarsanız Başkan Edebali’nin bu girişimi bir anlamda sosyal belediyecilik anlamında çok iyi bir örnek..

Özellikle genç ve işsiz nüfusun yoğun olarak yaşadığı Yıldırım’da işsiz kişilerin iş hayatına kazandırılması “kent istihdamı” içinde büyük bir fırsat diyebiliriz. İşkur, Kosgeb ve BTSO gibi güçlü kamu kurumlarını biraraya getirerek bir başlangıç yapan Edebali bu hamlesiyle oldukça doğru bir stratejinin içinde olduğunu gösterdi. Eğer bu sinerji doğru adımlarla devam eder başarıya ulaşırsa Türkiye genelinde adından söz ettiren belediye olarak tarihe adını yazdırır…

Özer Matlı Eurochambres Genel Kurulu’nda…

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Brüksel’de yapılan Eurochambres Genel Kurulu’na katıldı.

Avrupa’nın önde gelen şirketlerinin yanı sıra birçok önemli kentin borsa başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Bursa’yı temsil ederek önemli bir işe imza atan Özer Matlı, genel kurul sonrası yaptığı açıklama ile Avrupa iş dünyasının ana gündem konusunun “genç işsizlik ve gençlerin istihdamı” olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.