SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim ve gençlik

Aileler arasında çocuklarıyla meydana gelen en önemli etkileşimlerden bir tanesi de “siz beni anlamıyorsunuz” şeklindeki yaklaşımlar.  Tabi bu görüşlerin temelinde ana kaynağı eğitim ve çocukların yetişme tarzı dikkat çekiyor. Bu konuda hem aileler hem de çocukların farklı bakış açıları var. Birincisi, aileler geçmişte yaşanılan ekonomik sıkıntılar, ailelerin toplu halde yaşamış olması, anne, baba, dede, nine

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2021 07:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2021 07:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Aileler arasında çocuklarıyla meydana gelen en önemli etkileşimlerden bir tanesi de “siz beni anlamıyorsunuz” şeklindeki yaklaşımlar.  Tabi bu görüşlerin temelinde ana kaynağı eğitim ve çocukların yetişme tarzı dikkat çekiyor.

Bu konuda hem aileler hem de çocukların farklı bakış açıları var.

Birincisi, aileler geçmişte yaşanılan ekonomik sıkıntılar, ailelerin toplu halde yaşamış olması, anne, baba, dede, nine dörtlü sarmalıyla hayatın gelip geçtiği için dün ile bugün arasında kendi açılarından köprü kurmakta güçlük çekiyorlar.

Gençler ise, hayata gözlerini açtığı andan itibaren ellerinde cep telefonu, bilgisayar, dünyanın her yerindeki olayları rahatlıkla izleyip etkileşim sağlayabilme imkanı ile başlıyorlar yaşamaya.

Dünle bugün arasında fark ilk bakışta teknoloji ve yeni yetişenlerin eski yetişenlere oranla daha geniş imkanlara sahip olması gibi gözleniyor.

Oysa, Türk yaşamında ataerkin aile düzeni ve yaşaması mevcut. Bu hayat tarzı şu anda ülkemizin pek çok evinde, ailesinde mevcut. Özellikle köylerdeki, kırsal kesimlerindeki hayat böyle gelmiş, böyle devam ediyor.

Aileler kendi arasındaki iletişim kanallarını sürekli açık tutmalı, anne babaları ve çocuklarla beraber, karşılaşılan sorunları kendi kabiliyetleriyle kendi aralarında çözüme kavuşturmaları gerekiyor. Aksi halde, insanların hayatları, aile hayatları ve toplumdaki ailenin birlik ve beraberlik içinde yaşamasının arasına, kara kedi gibi teknoloji, cep telefonu, bilgisayar giriveriyor.

Teknolojinin doldurduğu bu boşluk, insanların Y kuşağı, Z kuşağı gibi sıfatlarla tanımlanmasına yol açıyor.

Oysa ki gençlerin tek amaçları okuyup, vatanına, milletine, ülkesine faydalı birey/ fert olabilme. Eğitimde fırsat eşitliği yok denilse yeridir. Özel okullar ile devlet okullarında yetişen öğrencilerin elde ettikleri başarı, bu sonuca ulaşımda ister istemez etkiliyor insanları. Parası olan iyi okullarda eğitim görüyor, olmayan ise eldeki imkanlar dahilinde eğitim alıyor. Eğitimin ekonomiye bağlandığı, teknik imkan ve eğitimdeki eksikliklerin ise okulların kendi mali güçlerine göre geliştiği bir düzende, girilen sınav sonuçları bu durumun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimiz, üniversite sınavlarında sapır sapır dökülüyorlar.

Başarılı olanlar var.

Derece kazananlar var.

Fakat, pek çok gencimiz ilk barajı bile geçemedikleri için gelecek kaygısı yaşıyorlar. Bir yerlerde yanlışlık ve sıkıntılar var. Mevcut. Bu konu alarm halinde sinyaller veriliyor. Çözüm için daha ne kadar vakit geçecek?

İşte bu konuda bekle gör sistemi uygulanıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.