SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekmek arası asfalt

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil’le sohbet ederken çok ilginç bir anısını anlattı. Başlık, “ekmek arası asfalt.” Dr. Ceyhun’la Bursa’ya geldiği ilk günlerde tanıştık. Aynı gazetede ben istihbarat servisinde o

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil’le sohbet ederken çok ilginç bir anısını anlattı. Başlık, “ekmek arası asfalt.”

Dr. Ceyhun’la Bursa’ya geldiği ilk günlerde tanıştık. Aynı gazetede ben istihbarat servisinde o ise Çocuk Servisinde çalışıyorduk. Senelerce birbirimizle her türlü dertleştik. Aynı ekmeği bölüp, zeytin domatesle beraber karnımızı doyurduğumuz günler çok olmuştur.

CHP’de önseçim başarısı ve ardından gelen Bursa milletvekilliği adaylığıyla ilgili kendisiyle uzun süredir görüşmemiştim. Pazartesi günü Meydan Gazetesi’ne uğradı. Beraber uzun süre sohbet ettik. Yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Toplumun her kesimiyle barışık birisi olarak, gittiği her yerde hangi partiden olursa olsun bir tanıdığıyla mutlaka karşılaştığını söyledi.

Siyasi çalışmalarda, rakip partileri kötülemeden yaptığı konuşmalarıyla dikkat çeken İrgil, “ülkemizde yanlış bir algı var. Bazı liderlerimiz karşılıklı olarak birbirlerine yönelik ifadelerle halka mesajlar verirken, aslında kendilerine karşı belli bir düşmanlık hissi de kazanıyorlar. Böyle olmamalı. Bizler, CHP’nin listesinden aday olduk. AK Parti, MHP veya diğer partiler bizim düşmanımız değil, rakiplerimizdir. Hepsiyle siyasi projelerimiz, gelecek vaatlerimizle beraber halkın kantarına çıktık. Seçmenlerimizden oy ve destek bekliyoruz” konuşmasıyla, siyasette gerginliklerin artık son bulmasını istemesi, beni gerçekten sevindirdi.

Mesleğinin doktor olması nedeniyle her bölgeden her kesimden hastaları ve onların yakınları olan tanıdıkları var.

Geçtiğimiz haftalarda Libya’dan gelen bir hastasıyla ilgili anısını anlattı. Libya’daki iç karışıklık nedeniyle insanlar ne yapacağını şaşırmışlar. Kamu yardımları durmuş. Ulaşımlar durmuş. Havaalanları bombalanmış. Çalışmıyor. Acil hastalara bile gerektiği gibi bakılamıyormuş. Hali vakti yerinde olan bu hasta, Libya’dan Fas’a ulaşmış. Oradan da uçakla Türkiye’ye İstanbul’a, oradan da tedavi için Bursa’ya gelmiş.

Epey ilginç ve maceralı bir tedavi yöntemi sonrasında sağlığına kavuşmuş.

Dr. İrgil, bu olayı anlatırken ülkemizdeki sağlık yatırımlarıyla Bursa’nın sağlık problemlerini de sıraladı. Geçtiğimiz hafta başı bende “sağlık olsun” başlıklı köşe yazımda belirttiğim gibi, Bursa’nın en önemli ve çok acil çözümlenmesi gereken sağlık sorunu yoğun bakım ünitelerinin sayısının artırılması. Çünkü, hastalar, yoğun bakım bulunamadığı için ya acillerde sedye üzerinde bekletiliyor, ya da başka illere yoğun bakım için gönderiliyor. Sağlık alanında bu kadar atak yapılan ve yatırım yapıldığı söylenmesine rağmen, yoğun bakım sıkıntısı nedeniyle istenmeyen ölümlere tanık olabiliyoruz.

Bu konuda Dr. Ceyhun’a hak veriyorum. Bursa adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da ilk iş olarak belki de seçimden önce bu kanayan yaraya pansuman olup, yoğun bakım üniteleriyle ilgili sorunu çözmesini istiyor ve bekliyorum.

Dr. Ceyhun İrgil, sağlıkla ilgili çok konuda bilgiler verdi. Yapılan yatırımların yeni olmadığını, eski hastanelerin yıkılıp yeniden yapıldığını, Mudanya’da kent merkezinde olan hastanenin şehir dışına çıkarıldığını, buraya hastaların ve yakınlarının ulaşım sorunu çektiklerini, mesai sonrasında ise Mudanya’da sağlık tedavi hizmetlerinin yeterli olmadığını öne sürdü.

Tıp sektöründe hizmet verenlerin kendi sektörleriyle ilgili bilgiler verip, yapılması gerekenleri anlatması ve eleştirisi gayet normal. Çünkü, bizlerde aynı dertlerden muzdaribiz.

Gelelim siyasal gelişmelere.

CHP bu kez tam bir Avrupai seçim sistemi ve çalışması uyguluyor. Adaylar sıkı takipte. Hangi saatte ne yaptıkları, neler yapacakları planlanmış ve uygulamaya dikkat gösteriliyor. Halkla buluşmalar eskiden daha fazla. Aynı bölgeye sadece tek bir aday veya partililer bir kez gittikten sonra orasını boş bırakmıyorlar. Başka adaylar, başka partililer hep o bölgelerde sıkı çalışmalar yapıyorlar.

Halkın nabzını sıkı tutuyor CHP bu kez.

Ceyhun İrgil’in yaptığı çalışmalar sırasında ilginç olaylar yaşamasıyla ilgili çok detay var. Burnunu sıkan çocuk fotoğraflarını basından izledik. Bu kez çok başka bir konu anlattı. İznik ilçesinde propaganda çalışmaları sırasında bir köyde tam konuşma yapacağı sırada, AK Parti’nin otoyol ilanları duyulmuş. Halkın içinden bir vatandaş, “sayın vekilim. Otoyol yaptık diyorlar. Otoyol karın doyurmuyor ki. Bizim gelirlerimiz azaldı. Kazançlarımız azaldı. Emekli maaşları yetmiyor. Çiftçinin hali per perişan. Bizler, tarlamızı ekmeyip, ürün yetiştirmezsek karnımızı doyuramayız. Çalışmamız gerekiyor. Yoksa, ekmeğimizin arasına asfalt koyup öyle mi karnımızı doyuracağız?” diye sormuş.

Doktor adayın bu olaya yorumu şöyle olmuş; “yol yapımı tabi ki önemli. Yol medeniyettir. Ama, bir yandan yollar yapılırken diğer yandan da halkın sosyal yaşam alanlarında ve gelir düzeyinde iyileştirme yapılmalı.”

Son olarak CHP adayı olarak Bursa’da 7 haziran seçim sonuçları tahminleri ve 8 haziranda Türkiye’nin nasıl bir tablo ile karşılaşacağını sordum.

Bursa’da AKP 7, CHP 7, MHP 4 olur.

Eğer HDP barajı aşarsa, ki, aldığı oylar AKP ve CHP oylarıdır. O zaman AKP 7, CHP 6, MHP 4, HDP 1 ile Bursa vekilleri dağılımı yapılır.

Bu tahmini, Dr. Ceyhun İrgil’in seçim öngörüsü olarak bu köşeye yazdım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.