SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekonomide Seçim Hareketliliği

Haziran seçimleri için beklenen hareketlilik önceki yıllara göre biraz daha erken başladı. Öyle ki bir gün içerisinde birçok aday adayının adaylığını açıkladığını duyuyoruz. Adeta aday adayı olmayanlar azınlığa geçecekmiş gibi bir tablo oluşma

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2015 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Haziran seçimleri için beklenen hareketlilik önceki yıllara göre biraz daha erken başladı.

Öyle ki bir gün içerisinde birçok aday adayının adaylığını açıkladığını duyuyoruz. Adeta aday adayı olmayanlar azınlığa geçecekmiş gibi bir tablo oluşmaya başladı. İşin şakası bir yana bu yıl ki seçimlerden çok aday adaylarının rekabeti daha çok merak edilir bir hale geldi.

Ekonomi penceresinden bakacak olursak en yalın ifadeyle beklentiler öncesi piyasalarda olumlu bir hava eseceği yönünde. Ancak asıl hareketlilik şüphesiz seçimler sonrasında yaşanacaktır. Olasılıklar dahilinde düşünecek olursak mevcut hükümetin seçimi tekrar kazanması halinde başta para piyasalarında istikrara karşılık gelecek bir biçimde yükseliş olacağını düşünmekteyim.

Ancak seçim atmosferi ülke ekonomileri için ciddi bir süreç…

Özellikle hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde seçim tarihi yaklaştıkça ekonomik olarak birtakım aksiyonların alınacağı kaçınılmaz. Bunu sadece siyasi iradenin yapacağını düşünmekte fazla saf bir yaklaşım olur.

Siyasi iradelerin dışında var olan ekonomik güç temsilcilerinin başta borsa olmak üzere çeşitli sermaye döngülerinde kendi lehlerine olabilecek girişimlerde bulunarak seçimi fırsata çevirmek isteyeceği bir süreç göreceğiz.

Açıkcası bu süreç içerisinde en güvenilir yatırım aracı gayrimenkul…

Herhangi bir manipüslayondan etkinlenmeyecek, değer kaybedecek bir yatırım aracı olan gayrimenkul seçimler öncesi de güvenli bir liman olarak karşımıza çıkacak…

Seçim öncesi yatırım yapmak isteyenlerin bu gerçeği görmeden risk alması oldukça tehlikelidir. Özellikle küçük yatırımcıların dikkatli olması gerektiği bu dönemde en makul yatırım aracı da kısa vadeli yatırım kanalları…

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN SPORCUYA ÖRNEK DESTEK

Sosyal hizmetleriyle öne çıkan Yıldırım Belediyesi son olarak 3000 sporcuya yaptığı malzeme desteği ile önemli bir işe imza attı.

Gençliğin spora teşvik edilmesi ve mevcut sporcuların desteklenmesi adına böyle bir proje üreten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tebrik etmek gerekiyor.

KONUT SEKTÖRÜNDE ÜRETİM HAZIRLIKLARI

Konut satışlarında 2014 yılını oldukça verimli geçiren Bursa’da 2015 yılı da hareketli geçecek gibi gözüküyor.

Kentsel dönüşüm ile beraber hareketlenmenin beklendiği inşaat sektöründe bir yandan da yeni konut projelerinin yapımı için birçok firmanın hazırlığı bulunuyor.

Başta kentin batı yakası olmak üzere Bursa’nın çeşitli bölgelerinde ciddi bir konut üretimi başlıyor. Ekonomik konut açığının her gün arttığı son yıllarda bunu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ekonomik ve nitelikli konut üretimine ağırlık vermeye başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı konut desteğinin yanı sıra inşaat şirketlerinin de yaptığı özel destekler seçim öncesi birçok kişinin ev sahibi olması için iyi bir şans…

Faizlerin de düşmeye başladığı düşünülürse, uygun ödeme koşulları zemininde ekonomik konut sahibi olmak önceki yıllara göre daha kolay olacak. Tabi bu süreçte faiz oranlarını ve ödeme gücünüzü iyi ayarlamanız gerekiyor. Örnek bir çekirdek ailenin aylık toplam kazancının %50’sini aşmayacak bir biçimde borçlanması önemli. Aksi durumda ödeme güçlüğü ve olağan dışı gelişmeler ile beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.