SON DAKİKA
Hava Durumu

Esnafın Sesi

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2020 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 08:59

Dünyamızı aylarca etkisi alan korona salgını gün geçtikçe etkisini daha da şiddetli hissettirmeye başladı.Hasta olan kişi sayısı ve hızlı yayılma şekliyle ürkütücü boyuta ulaştığını söylemek zorundayız.Böyle bir tablo karşısında tüm ülkeler her türlü imkanlarla bir mücadele içerisinde girdiğini görmekteyiz. Sonuç olarak bu salgını önlemenin tek çaresi AŞI olarak karşımıza çıkıyor.Her ne kadar aşı meselesi tartışmalı olarak devam etse de şimdilik başka yolu olmadığını görmekteyiz.

Asıl konumuza dönersek pandemi süreci içerisinde olumsuz olarak etkilenmeyen hiçbir kişi,kurum ve kuruluş yoktur.Bu salgın her kesimden az yada çok bir şeyler alıp götürdüğün,moral ve motivasyonun kırıldığını,insanlar üzerinde psikolojik rahatsızlıklar oluşturduğunu görmekteyiz. Virüs nedeniyle ölümler kişileri sevdiklerinden ayırdı. Sosyal hayat bir anda bugüne kadar alışık olmadığımız bir yaşama geçildi ve yalnızlaştık. Çalışan işçiler işlerini kaybetti. Bununla birlikte işyeri sahipleri nasıl bir yol izleyeceklerini bugün belirsiz bir sürece girdi. Devam mı yada buraya kadar mı gibi yol ayrımına geldiklerini ve çoğu işletmeler işin içinden çıkamaz hale gelip dükkanına kilit vurduğunu çevremizde görür olduk.

Geçenlerde Cumsiad Başkanı Ali Said ADİLOĞLU, kendi sosyal medya hesabından ” Esnafın bu günlerde zor bir süreçten geçtiğini, günlük satışlarının düştüğünü, hafta sonu kısıtlamalarında esnafı olumsuz etkilediğini, esnafın kira,kredi,çek,elden alınan borçların ödemlerin zorlaştığını ve bunun yanında işletme giderlerinin de üst üste geldiğinde durumun daha da işin içinden çıkılmaz hale geldiğini ve en kısa zamanda HİBE desteğinin olmasından” bahsetti.

Bundan 6 ay önce verilen esnaf destek kredilerin taksitleri Kasım ayında başlanmış olması ve tekrar yeni bir kredi desteğinden ziyade geri ödemesiz Hibe ile ancak bir nebze olsa fayda sağlanacağı kesindir.

Esnafın bu sesi duymazdan gelinmez. Sağlıklı günler diliyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.