SON DAKİKA
Hava Durumu

Eylül’de hazine açığı 6 milyar TL

Hazine Müsteşarlığı, eylül ayı nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre, eylülde Hazine’nin nakit gelirleri 31 milyar 971 milyon lira, nakit giderleri 38 milyar 721 milyon lira oldu. Faiz dışı giderler 34 milyar 165 milyon lira, faiz gider

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Hazine Müsteşarlığı, eylül ayı nakit gerçekleşmelerini açıkladı.

Buna göre, eylülde Hazine’nin nakit gelirleri 31 milyar 971 milyon lira, nakit giderleri 38 milyar 721 milyon lira oldu. Faiz dışı giderler 34 milyar 165 milyon lira, faiz giderleri ise 4 milyar 556 milyon lira olarak gerçekleşirken faiz dışı dengede ise 2 milyar 194 milyon lira açık olduğu belirtildi.

Kafası yeterince karışık piyasalar için hazinenin eylül’de açık vermesi çokta anormal bir durum değil..İçinde bulunduğumuz ekonomik dengeleri göz önüne aldığımızda para kazanmanın zor ancak kaybetmenin çok kolay olduğu bir döneme girdiğimiz söylenebilir.

Eylül ayı içerisinde herhangi bir özelleştirmenin olmaması da hazineye bir giriş sağlamadığı için nakit dengesi ister istermez 6 milyar 750 milyon lira açık verdi.

Dünya Bankası Çin’in Büyümesini aşağıya çekti

Kısa bir süre önce Çin’in 2014 büyümesini % 7.4’e, 2015’i de % 7.1’e düşüren IMF, bununla yetinmeyip Pekin’i % 6.5-7 civarında “gerçekçi” büyüme hedefi koyması için uyarmıştı.

IMF’nin arkasından şimdi de Dünya Bankası, Çin büyüme tahminini aşağıya çekti. Bu seneki büyüme tahmini % 7.6’dan % 7.4’e indirildi. 2015’te de beklenti % 7.2’ye düşürüldü.

Dünyanın 2. büyük ekonomisi için kritik seviyeler olan % 7 büyümeyi tutturmak iyice zorlaşıyor. Hatırlatmak gerekirse bu seviyenin altına düşmek Çin için aslında işsizliğin artması, ekonominin yavaşlaması anlamına gelecek. Hatırlanacağı üzere başta HSBC ve Goldman Sachs olmak üzere önemli finans kurumlarının en çok korktukları Çin’in hızlı soğuması.

Perakende satış hacmi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ağustos ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksini kamuoyu ile paylaştı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ağustosta, temmuz ayına göre yüzde 0,1 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9 azaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) aynı seviyede kaldı, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,6 arttı.

Mimarlık Haftası’na Özel Sergi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimarlık Haftası 2014 kapsamında 10 Ekim Cuma günü (bugün) “Türkiye Modern Mimarlığı ve İstanbul’da 1.Ulusal Mimarlık Dönemi Yapıları” konulu iki sergiyi Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB) Oditoryum Fuaye Alanında Bursalıların beğenisine sunuyor.

Kent mimarisi başta olmak üzere, siyah beyaz İstanbul fotoğraflarını daha yakından görmek isteyenler için kesinlikle görülmesi gereken bir sergi..

Günün sözü; “Halep uzak ise arşın yakındır.” Kosova Türklerinin atasözü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.