SON DAKİKA
Hava Durumu

FİKRİ SAĞLAR VE TÜRBANLI HAKİM

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 18:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 18:59

Geçen haftaya damgasını vuran olay; CHP’li eski bakanlardan Fikri Sağlar’ın sözleri oldu. Halk TV’deki bir programa katılan Fikri Sağlar, mahkemeye düştüğünde türbanlı bir hakimin vereceği kararın tarafsız olamayacağını ve kendisini mahkum edeceğini ileri sürerek yine eski tartışmaları gündeme getirdi.

***

Bu nasıl bir zihniyettir ki başı açık ve başı kapalı insanların karar vermelerinde de çifte standart uygulanacağını varsayar ve bunu 80 milyonun huzurunda dile getirir. Bu memlekette bakanlık yapmış birisinin 21. Yüzyılda halen böylesine çağdışı bir düşünceye sahip olması toplumda da yadırgandı.Halbuki bu konular en son 28 Şubat döneminin çöplüğüne atılmıştı. 20 yıldır ülkemizde başörtüsü meselesi diye birşey kalmadı. Buna rağmen tekrar eski ve kapanmış konuları gündeme getirmek akıl kârı değildir. Demek ki bu CHP’lilerin fikirleri henüz değişmemiş.  Korkmasınlar başörtülü hâkimler onlara adaletsiz davranmazlar. Aksine inançlarından dolayı daha adil davranırlar. Çünkü onlarda Hazreti Ömer’in (RA) adaleti vardır ve önlerine gelen davalara herkesten daha titiz bakarlar. Başörtülü hâkimlerden öcü gibi korkmalarına gerek yoktur. Meseleye tersinden bakacak olursak şunu sorabiliriz:

Başörtülü veya İslami sakallı insanlarımız başı açık hakimlerden, benimle ilgili yanlı karar verir diye korktuklarını hiç beyan etmişler midir?

Böyle birşey yoktur.

Bu nedenle topluma tekrar fitne salmanın bir anlamı yoktur.

Artık başörtüsü özgürlüğü, asker, polis, hakim, savcı, avukat, doktor, öğretmen vb gibi birçok alanda ve kısacası toplumun her kesiminde kabul görmüştür ve bu saatten sonra da geri adım atılması düşünülemez. Bu nedenle CHP’li eski bakan Fikri Sağlar’ın endişeleri yersizdir ve mantıksızdır. Başörtüsü artık kamuda da kabul edilmiş bir hak iken bundan geri dönülmesini istemek normal bir davranış değildir.

***

Toplumda başörtüsü yönünden bir barış ve huzur ortamı oluşmuşken bunu sabote etmek kimseye bir fayda sağlamaz. Bu nedenle eski yeni bütün siyasetçilerin ve diğer kesimlerin aklıselim içinde hareket etmeleri gerekir.

Artık yasakçı zihniyetlerle bir yere varılamayacağının anlaşılması gerekir. Bilhassa CHP cenahının bu konulara herkesten fazla dikkat etmesi gerekir.

Fikri Sağlar’ın açıklamaları son derece şanssız olmuştur. Umalım ki bu iş burada biter ve daha fazla tartışmalara sebebiyet vermez.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.