SON DAKİKA
Hava Durumu

Fırat Yılmaz yolu açtı…

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2021 13:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 13:34

Büyük usta Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı “Başıboş” şiirinde şu ifadeleri kullanmıştı..

 

Vatanımda sular akar, başıboş;

Herkes, birbirini kakar, başıboş.

Bozkırlardan topal bir tren geçer;

Çocuk, merkep, öküz bakar, başıboş.

 

Ustanın şiirinde yer alan ilk dörtlüğünü okuduğumda bana Pandemi sürecinde insanların içinde düştüğü durumu ve ülkedeki işsizlik sorununu depreştirdi..

Bursa’nın bir işçi kenti olduğunu düşünürsek, Pandemi sürecinde kapanan işlerini de eklediğimizde çaresizlikle yaşanan işsizlik sorununun Bursa’da “en önemli sorun” olarak karşımıza çıktığı söylenebilir.

Ne yazık ki, Üniversiteli gençlerin bile iş bulmak için arşınladığı kapılardan umutsuz dönmesi bugün İktidar partisinin “acil” el atması gereken sorun olarak karşımızda duruyor.

Olağanüstü bu süreçte insanların alım gücü düştü. İşsizlik rakamları PİK yaptı.

Sanırım önümüzdeki günlerde hükümetin istihdama yönelik bir dizi önlemler almaya yönelik adımlar atması zaruri hale gelmiştir.

Gelen faturalara bakıldığında insanların kara kara düşünmeye başlaması kadar doğal bir şey olamaz. Umudumuzu yitirmedik, beklentilerimiz devam ediyor.

Ama bizim millet olarak diğer milletlerden farklı bir özelliğimiz var, ”DAYANIŞMA”

Burada şu ve bu siyasi görüşe bakmadan ortaya konulan tavır, yapılacak hareketin mutlaka toplum nazarında bir karşılığı olacaktır..

Bunun en güzel örneklerinden birini CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz gerçekleştirdi.

Özellikle çocuklu ailelerin “Almazsam olmaz” dediği bir kampanyaya imza attı Fırat Yılmaz… “BEBEK MARKET”

İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın Başkanlığında yılsonuna kadar ‘Bebek Market’ projesi ile bebekli ailelere destek olunacak.

Bazı marketlerin bebek mamalarına alarm takmasından hareketle ‘Bebek Market’ projesini hayata geçiren CHP İlçe Başkanlığı, geçim sıkıntısı çeken bebekli ailelere, bebek maması, bebek bezi, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan malzemeler dağıtılacak.

Önceki gün ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla kampanya hakkında bilgi veren Başkan Fırat Yılmaz,”Bebek market” kampanyasını başlattıklarını ilan etti..

Başkan Fırat Yılmaz “Gönüllülerimiz ve yardımseverlerimizin destekleriyle büyüteceğimiz kampanyanın çoban ateşini ilçe yönetim kurulu üyelerimiz yaktı. İlk etapta dağıtılacak malzemeler arkadaşlarımızın bağışı ile temin edildi ve bugün itibariyle ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlanıyor. Bebek Market kampanyamızda; bebek maması, bez, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan temel ihtiyaç malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” dedi.

Burada dikkat çekmek isteğim en önemli konu ise dayanışmanın odağında ihtiyaç sahibi tüm bebekli ailelerin yer alması ve Başkan Yılmaz’ın devamında gelen açıklaması..

Şu ifadeleri kullandı CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz;

“Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duyan tüm yurttaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Dayanışmaya destek olmak isteyen gönüllülerimiz ve bağışçılarımıza da ayrıca bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizlerden beklentimiz kampanya boyunca her numara bebek mama ve bezine ihtiyacımız olacak. Kampanyamıza ayni olarak yapacağınız destekler için tüm gönüllülerimize şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Burada önemli olan, insanların siyasi görüşünden çok dayanışma örneği sergilemesi. Popülist yaklaşımlardan uzak, pratik çözümlerin ortaya konulmasının önemini görebilmeliyiz..

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

CHP Nilüfer ilçe Başkanı Fırat Yılmaz,toplumdan destek gören bir kampanyaya imza atarak yolu açtı…

Darısı diğer siyasilere…

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.