SON DAKİKA
Hava Durumu

Gelecek Partisi İl Başkanı Yıldız “Ekonomik veriler siyaseti şekillendirir”

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2022 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 07:46

Bu kentin geleceğine yönelik her kim olursa olsun hangi siyasi düşüncede olursa olsun,toplumsal içerikli yazılarda yeri alır.Bursa’nın içinde bulunduğu yapı, aynı zamanda siyasete hizmet üretme noktasında alan açar..

Herkes fikrini söyler..Söylemelidir de..

Siyasetçi,siyaset yaptığı partinin ana felsefesini bulunduğu şehirlerde her ne kadar topluma aktarmaya çalışsa da Ankara’da esen siyaset rüzgarı kentlerdeki yerel siyaseti şekillendirir.

Ak Parti’den ayrılarak Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu’nun Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve beraberindeki İl Başkan Yardımcıları önceki ziyaretimize geldi..

Uzun Yıllar Ak Parti’de İlçe başkanlığı İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Alparslan Yıldız, ülkedeki ekonomik verilerin siyaseti şekillendirdiğini, manipüle edilen anketlerle siyasete yön verilmeye çalışıldığını söyledi.

Yarın seçim yapılacakmış gibi,sahada olduklarını söyleyen söyledi Alpaslan Yıldız..Ve ekledi

Vatandaşın birinci sorunu ekonomi.Dolayısıyla Hayat pahalılığı.İktidar Partisi ne derse desin,ne tedbir alırsa alsın bu tedbirler market raflarına yansımıyor. Dolar attı,döviz arttı diye yapılan zamlar değişmedi.Asgari ücretin artması sevinç yaratsa da sonuçta endişe ile  devam eden bir süreç var.Hükümet acilen enflasyonu kontrol altına alma zorunluluğu var.Şu an Rant ekonomisi var,tüketim ekonomisi var..Cari açık devam ediyor.Ülkede döviz sıkıntısı var.İthalat hala ihracat fazla.Cari açık kapanmıyor..Turizmden beklenen gelir elde edilemedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız,yaşanan sürecin ardından hükümete karşı güven sorunu yaşandığını,20 yıldır iktidarda olan partinin mazeret yerine çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal devlet anlayışına da dikkat çeken Alparslan Yıldız, elektriğe, suya, Doğalgaza yapılan zamların toplumun tüm kesimini olumsuz etkilediğini,esnafın sattığı malı,yeniden alıp yerine koyamadığını bunun her kesime bir yansımasının olduğunu ileri sürdü…

Alpaslan Yıldız’ın üstüne basa basa söylediği diğer bir konu ise tasarruf…

Bunu ilk önce hükümetin yapması gerektiğini vurguladı.

İl Başkan yardımcılarından Osman Deniz,Bahar Taş,Engin Salih,Durmuş Önvermez ile Şükran Uzer’in de katıldığı sohbette ittifaklar da gündeme geldi.

Gelecek Partisinin Cumhur İttifakında yer almayacağını şimdilik Millet ittifakında da bulunmadıklarını belirten Alparslan Yıldız daha sonra şunları söyledi:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem başka olmak üzere bazı modeller üzerine çalışma yapılıyor.Gelecek Partisi ise kendi Logosuyla seçime girecektir. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor”

Şunu ifade etmek istiyorum;

Galiba yaşananlar  modern zamanların en garip alışkanlıklarından biri haline geldi.Sebeplerden mutlaka sonuç çıkarma gayreti muhalefete çok fazla bir şey kazandıracağını sanmıyorum.

20 Yıldır İktidarda olan Ak Parti her şeye rağmen yapılan anketlerle yine birinci parti olarak karşımıza çıkıyor.

Oysa insanlar elde ettikleriyle değil, önünde niyetlendikleri ile beka bulur başarı elde ederler…

Bu anlamda ne yapılacak? sorusuna muhalefet karar versin..

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.