SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlerin Geleceği Projesine ödül!

Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu (TEGEP) Öğrenme ve Gelişim Ödülleri çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “1 Milyon İstihdam Projesi” yılın “En İyi Projesi” ödülünü verildi. TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri finalinde “Gençlerin İş Hayatına Katılımını ve Gelişimini Destekleyen Gelişim Programı” kategorisinde yarışan Hazine ve Maliye Bakanlığı sahipliğindeki “1 Milyon İstihdam Projesi” yılın “En İyi

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2022 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2022 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Gençlerin Geleceği  Projesine ödül!

Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu (TEGEP) Öğrenme ve Gelişim Ödülleri çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “1 Milyon İstihdam Projesi” yılın “En İyi Projesi” ödülünü verildi.

TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri finalinde “Gençlerin İş Hayatına Katılımını ve Gelişimini Destekleyen Gelişim Programı” kategorisinde yarışan Hazine ve Maliye Bakanlığı sahipliğindeki “1 Milyon İstihdam Projesi” yılın “En İyi Projesi” ödülünü kazandı.

Ödülü, Hazine ve Maliye Bakanlığı adına alan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın uyguladıkları ve ödül alan proje ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Bu ödülü kazandığımız için mutlu ve gururluyuz. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla başlattığımız 1 Milyon İstihdam Projesi’nde çok yol aldık. 900 binden fazla adaya ulaşan projemizde sayısı her geçen gün artan 170’ten fazla işveren şirketimizle istihdam sayısını artırıyoruz. 6 alanda 25 pozisyon için 100 bin dakikadan fazla süreli 200’den fazla olan eğitim içeriğimizi güncelleyerek artırıyoruz. Türkiye’nin bilgi teknolojileri alanına özel ilk ve tek eğitim ve istihdam platformu 1 Milyon İstihdam Projesi, yoluna bu ödülle daha güçlü devam edecek ve daha büyük başarılara imza atarak hedefine ulaşacaktır.”

Bu ödüllü proje ile neler yapılıyor?

Merak edilen bu sorununda cevabını verelim. Proje kapsamında bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların öz geçmişlerini CV oluşturması ve personel arayan şirketlerin iş ilanı yayınlaması amacıyla “1 Milyon İstihdam” sistemi geliştirilerek 2010 yılında kullanıma alınmış.

Son dönemde projenin yaygınlaşması amacıyla farklı kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı iş birlikleriyle gündeme gelen projenin hedefi Cumhuriyetin 100. yılında 1 milyon genci bilgi teknolojileri alanında istihdama hazır hale getirmek şeklinde duyurulmuştu.

İlgienecek gençler ve iş insanları için projeye nasıl ulaşılacağının da bilgisini verelim.

Adayların ve işverenlerin ücretsiz ve koşulsuz olarak kaydolarak yararlanabildiği proje sistemine ve web sitesine https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

Yapılan bu olumlu çalışma biz gençler içinde geleceğe yönelik kaygıların aşılmasında katkı bulunmasını bekleniyor.

İnsanlarımız, özellikle gençlerimiz gelecek kaygısı ile hayata başlıyorlar. Pek çok üniversite mezunu kendi eğitim aldığı dalda, iş kolunda çalışma olanağı bulamıyor.

Yurt dışında eğitim alan gençlerimiz ise Yüksek Öğretim Kurulu’nun denklik konusunda çıkardığı engelleri aşabilmek için çabalıyorlar. Ama, YÖK’ün bu konudaki tutarsız tavır ve davranışları yüzünden pek çok gencimiz mağdur. 

Ülkemizdeki çalışma hayatı ile ilgili yapılan her açıklamada eğitimli eleman ve yetişmiş eleman ihtiyacından söz ediliyor. Gelin görün ki, eğitim almış, yetişmiş elemanlar ise yurt dışında eğitim görenler için YÖK’ün engellemesi, yurt içindeki eğitim görenler için de işverenlerin geçmişte iş tecrübesi araması ve dayatması nedeniyle maalesef üretim gücüne güç katıp katkıda bulunamıyorlar. Kısaca, iş bulamıyorlar, bulmakta güçlük çekiyorlar.

Böylece, Türkiye’den yurt dışına, başka ülkelere yetişmiş, eğitimli insan göçü başlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.