SON DAKİKA
Hava Durumu

GENÇLİĞE “BÜROKRASİ” ENGELİ Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2022 10:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2022 10:33

Gençler, gençlik, Z kuşağı…

Bu ifadeler siyasilerin en çok kullandıkları kavramlar haline geldi.

İşte “Gençlik için şunları yapacağız.” vay efendim “Gençlik bunu hak ediyor.” vesaire. Gelin görün ki icraat anlamında işler hiç de öyle ilerlemiyor. Siyasilerimiz, seçime birkaç ay kala verdikleri sözler ve vaatleri seçim sonrası unutuyorlar herhalde.

Ben, bugüne kadar böyle bir yazı yazmadım. Ancak beni bilen bilir, ben hiçbir konuda rahatsız olduğum şeyi anlatmaktan, isim vermekten çekinmedim, korkmadım.

Bu yazının muhatabı olan kişilerin de hepsinde numaram var, arayıp yalanlamakta özgürler. Ben “Kuşaktan Kuşağa” programını yaklaşık 3 aydır yayınlıyorum.

Bu 3 aylık süreçte iletişimde olduğum ve program hakkında basın bölümleriyle konuşup onay aldığım 2 ilçe belediyesi beni bürokratik yollarla geçiştirmek için uğraş veriyor.

Osmangazi Belediyesi’ne 9 Eylül 2022 tarihinde bizzat gitmiş olmama rağmen ve bana orada bizzat belediyenin basın müdürü Adnan Güneş beyefendi “Şimdiye kadarki başvurularınız bana iletilmedi, ancak şimdikini başkana ilettim.” demesine rağmen hâlâ türlü bahanelerle geçiştirilmeye çalışılıyorum. Adnan Bey söylememiş olsa dahi başkanın bizzat kendisine mesaj yollayıp kendisine durumu izah ettim.

Kendisi bana “Adnan ile konuş. Sana gün versin.” dedi. O gün bugündür ses seda yok. Başkanın sözü havada kaldı.

Bu arada şunu da söyleyeyim. Kimse programa katılmak zorunda değil. Bize katılmak istemediğini belirten hiç kimse bu yazı da zaten olmayacaktı.

Burada adı geçenler, her ortamda “GENÇLİK” diye bağırıp propaganda yapacak ama gençlik adına 45 dakika ayıramayacak sa söyleyecek sözümüz yok. Bu bağlamda bana hiç sıkıntı yaratmadan, tek aramamla bana randevu veren ve vaktini ayıran değerli vekilimiz Sayın Refik Özen’e ve Nilüfer Belediye başkanımız Sayın Turgay Erdem’e tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

Şimdi gelelim sıradaki talihliye.

Bu hikâye daha kısa ama daha acıklı ve net. Yine aynı zamanlar. Tarih 7 Eylül 2022. Yıldırım Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nü aradım.

Telefona çıkan yetkili bana müdürün müsait olmadığını ve aramasını söyleyeceğini iletti.

Aynı kişi bana basınla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısının telefonunu verdi. Taner Taştekin beyefendiyi aradığımda bana başkanın belediyede, kendi yan odasında toplantıda olduğunu, birazdan konuşup bana döneceğini söyledi. Teşekkür edip telefonu kapatmamın ardından Özel Kalem müdür yardımcısı olduğunu ifade eden Ömür Bey bana geri dönüş sağlayıp başkanın 1 haftadır yurtdışında olduğunu ve 1 hafta daha orada olacağını söyledi.

Yanlış anlaşılma olursa diye düzelteyim. Bu iki konuşma arası yaklaşık 10 dakika. 10 dakikada Oktay Bey 1 haftalık yurtdışı seyahatini tamamlamış, sonraki haftayı bekliyormuş meğer.

Tekrardan belirteyim her zaman tekzip hakları var hepsinin. Böyle bir olay yaşanmadı diyorlarsa bende konuşma kayıtları da var. Gelelim 3. sıraya…

Sayın vekilimiz Mustafa Esgin, kendisiyle olan görüşmemde, bana programa katılmaktan memnuniyet duyacağını ancak o hafta biraz meşgul olduğunu ve sonraki hafta aramamı söyledi.

O günden itibaren 3 defa daha aradım kendisini birer hafta aralıkla. Telefona çıkan şoförüne de her defasında Mustafa Bey’e beni aramasını iletmesini istesem de hiçbir şey değişmedi.Hala beklemeye devam..

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin her alanında bürokratik ayrımcılığı, bürokrasi yoğunluğunu ortadan kaldırabilmek için var gücüyle çalışıyor.Ama partisine mensup olan bazı kişiler, işlerine geleni, canlarının istediği gibi kullandığından, mensubu oldukları Partiye zarar veriyor.

Ben bir basın mensubuyum.

Benim kendilerine anlatmak durumunda olduğum bir derdim yok.

İş istemiyorum. Para istemiyorum. Buna rağmen bana randevu vermiyorlarsa, vatandaş derdini başkanlara, vekillere nasıl duyuracak?

3 ay boyunca bir basın mensubunu oyalayan belediyeler ve vekiller vatandaşa nasıl randevu verecek?

Varın gerisini siz düşünün…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.