SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlik ve dijital çağ

Ülkemizdeki işsizlik rakamlarına şöyle bir bakıldığında yüzde 14 dolaylarında olduğuyla karşılaşıyoruz. Bunların arasında ise üniversite eğitimi almış işsiz sayısı, yani genç işsizlerimizin sayısı yüzde 30’ları buluyor. İşte bu nedenle de büyüklerimizin söylediği gibi ekmek tam aslanın ağzında. Bu ekmeği alıp, insanların kendisine katık/ yiyecek yapabilmeleri içinde çalışmak, uzmanlaşmak, bilgi ve eğitim sahibi olması yetmiyor. Birde,

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2022 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2022 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Gençlik ve dijital çağ

Ülkemizdeki işsizlik rakamlarına şöyle bir bakıldığında yüzde 14 dolaylarında olduğuyla karşılaşıyoruz. Bunların arasında ise üniversite eğitimi almış işsiz sayısı, yani genç işsizlerimizin sayısı yüzde 30’ları buluyor.

İşte bu nedenle de büyüklerimizin söylediği gibi ekmek tam aslanın ağzında.

Bu ekmeği alıp, insanların kendisine katık/ yiyecek yapabilmeleri içinde çalışmak, uzmanlaşmak, bilgi ve eğitim sahibi olması yetmiyor. Birde, itici güç gerekiyor. Günün şartlarına göre ve kurallarına uygun olarak kendisini yetiştirmesi lazım.

Ekonomik imkanları kısıtlı olanlar için bu konuların pek çoğu bazen hayal olabiliyor. Bazen de şans kapıyı kendiliğinden çalabiliyor.

Gazetemizin e-mail adresini kontrol ederken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle ve Gürsu Belediyesi’nin de katılımlarıyla yapılan bir çalışma dikkat çekti. Bu haber, işte tam da şansın kapıyı çaldığının göstergesi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle kente kazandırdığı Bursa Model Fabrika (BMF), firmalara yalın üretim süreçleriyle kalite ve verimlilik artışı sağlarken, firmaların dijital dönüşümüne de rehberlik ediyor. Üretim geliştirme modelleri ile gerçek fabrika ortamı şeklinde kurgulanan BMF’de, ‘Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı’ düzenlendi.

BTSO öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK TÜSSİDE ve UNDP Türkiye iş birliği ile yürütülen Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Laboratuvarlar Grup Başkanı Dr. Güvenir Kaan Esen, Gürsu Belediyesi Ar-Ge Müdürü Hüseyin Özmen,  TÜBİTAK/TÜSSİDE yöneticileri, akademisyenler, özel sektör ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2 günlük eğitimde öğren-dönüş yol haritası aktarılan adaylara, aynı zamanda ‘Yalın Üretim Teknikleri’ alanında 19 modülün yer aldığı eğitimlerden; ‘Standardizason’, ‘İş Etüdü’ ve ‘Kaizen’ modülleri teorik ve pratik olarak verildi. Eğitime, Balıkesir, Yalova, İzmit, Sakarya, Bursa Uludağ, Bandırma 17 Eylül, Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi’nden akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

BMF Direktörü Birol Aksel, BTSO’nun vizyonuyla hayata geçen Bursa Model Fabrika’nın iş modeli ile bugünün ve geleceğin stratejilerine önemli katkılar sağlandığını belirterek, “Bursa Model Fabrika’da, pek çok uygulama ve teorik eğitim düzenleniyor. Bursa Model Fabrika olarak ‘Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı’na da ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. 2022 yılında 600 çalışana farkındalık ve öğren-dönüş eğitimi verdik. Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden akademisyen ve iş dünyası temsilcilerine yalın üretim tekniklerinden iş etüdü, kaizen ve standardizasyon konularında hem teorik, hem pratik eğitimler verildi. Bu eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek.” dedi.

Çok güzel bir uygulama. Devamını bekliyoruz. Gençlerin bu ülkede ekonomiye kazandırılması ve katkı sağlamaları, genç işsizlik nüfusunun azaltılmasına yönelik yeni çalışmaların da yapılmasını istiyoruz BTSO’dan.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.