SON DAKİKA
Hava Durumu

“Göç ve uyum” dijital ortamda masaya yatırıldı..

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç idaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Göç ve Uyum” konulu Yerelde Basın Buluşmalarının dördüncüsü, Marmara Bölgesi özelinde 22 Aralık 2020 Salı günü çevrim içi gerçekleştirildi. Basında doğru bilgilerin yer alması, doğru  terminolojinin kullanımı ve haberin yapılış çerçevesi kapsamında yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
“Göç ve uyum” dijital ortamda masaya yatırıldı..

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç idaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Göç ve Uyum” konulu Yerelde Basın Buluşmalarının dördüncüsü, Marmara Bölgesi özelinde 22 Aralık 2020 Salı günü çevrim içi gerçekleştirildi.

Basında doğru bilgilerin yer alması, doğru  terminolojinin kullanımı ve haberin yapılış çerçevesi kapsamında yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA, Genel Müdür Yardımcımız Ramazan SEÇİLMİŞ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman AKTUNA,  Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU’nun yanı sıra Marmara bölgesinde görev yapan yerel basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Açış konuşmaları ile başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA: “Bir ülkeye beş milyon sığınmacı gelirse kamuoyunda elbette dillendirilecektir. Ancak şöyle düşünmemiz gerekir. Ne yapmalıydık? Çocuğunun elinden tutmuş, karısı yanında, arkadan açılan ateşten kaçarak canhıraş sınırımıza gelmişler. İçeriye almasa mıydık? Biz de Yunanistan’ın yaptığı gibi botlarını delip insanları ölüme mi terk etseydik?” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’de bulunan yabancı sayılarına değinen Genel Müdür Yardımcımız Ramazan SEÇİLMİŞ: “Ülkemizde 4,8 milyona yakın yabancı bulunmaktadır. Yabancıların 3,6 milyonunu geçici koruma altındaki Suriyeliler oluşturuyor. 2013 yılında 313 bin olan ikametli yabancı sayısı 2019’da 1 milyonu aşmıştır. Şu anda pandeminin de etkisiyle ülkemizde 874 bin civarında ikametli yabancı bulunmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman AKTUNA ise: “Yerel medyayı bir toplumda gelişmişliğin ve çok sesliliğin ölçütü olarak kabul etmemiz mümkün. Çünkü yerel medya hem sorunları tespit etmede hem çözüm bulma noktasında hem de farkındalık oluşturmada önemi çok büyük.” şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Genel Müdür Yardımcımız Ramazan SEÇİLMİŞ “Türkiye’de Göç Yönetimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri konusunda sunum yapan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU: “Kültürel zenginliklerin bir araya gelmesi için de diyalog kurmak ve karşıdaki insanı dinlemek son derece önemli bir konudur. Bu sürecin gerçekleşmesi için yerel medyanın yapmış olduğu çalışmalar son derece önemlidir.” dedi.

Program kapsamında ayrıca, YİMER 157’nin Sunduğu Hizmetler ve Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.

Programda, toplumsal kabulün oluşmasında en önemli sorumluluğa sahip basın kuruluşlarının; göç kavramlarına hâkim olması, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi sahibi olması, toplumsal kabulün önünde engel olan ifadelerden kaçınılması adına nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bilgilere de yer verildi.

“Uyum Yerelde Başlar” sloganı ile yola çıkan Yerelde Basın Buluşmalarının beşincisi Akdeniz ve Ege Bölgeleri özelinde gerçekleştirilecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.