SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜVENLİ İSKELE BTSO’DA KONUŞULACAK

Son zamanlarda inşaat sektörünün en önemli sorunlarının başında gelen güvenli iskele konusu 9 Ocak’ta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası’nda ele alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbr

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2015 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Son zamanlarda inşaat sektörünün en önemli sorunlarının başında gelen güvenli iskele konusu 9 Ocak’ta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası’nda ele alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ve Almanya İnşaat Meslek Sandığı Temsilcisi Karl Heinz Noetel’in de konuşmacı olarak katılacağı seminerde “Türkiye’de Cephe İskeleleri ile İlgili Mevzuat ve Standartlar”, “İnşaatlarda Denetim ve İdari Yaptırımlar”, “Cephe İskelelerinin Üretim ve Belgelendirilmesi”, “Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri” ve “Güvenli Cephe İskelesinin Karşılaştırmalı Maliyet Analizi” gibi konular hakkında bilgilendirmeler olacak.

Binlerce kişinin çalıştığı ve insan sağlığının güvence altına alınması gereken en önemli sektörlerin başında gelen inşaat sektörü artık eski alışkanlıklarını bırakarak çağın şartlarına uygun iskele ve kalıp sistemleri üretmeye ve bu yeni iskeleleri aktif olarak kullanmaya başlamalıdır.

Hali hazırda bu işi hakkıyla yapan iskele ve kalıp firmaları da yok değil. Ancak bu sayı Bursa’da bile bir elin beş parmağını geçmiyor. Özellikle Bursa’daki iskele firmalarına bakacak olursak birkaç tanesi dışında diğerlerinin tamamı neredeyse iş güvenliği kurallarını hiçe sayarak faaliyet gösteriyor.

Tabir-i caizse sektör içerisinde merdiven altı üretim yapan çok fazla firma var. Bu da kaliteli iskele ve kalıp yapan üreticileri rekabet açısından zora sokuyor. Bu sorunun önüne geçilmesi için yetkili kişilerin denetim yapmaları şart!

Umuyoruz ki 9 Ocak’ta gerçekleşecek olan “Güvenli İskele” paneli sektörün sorunlarını gün yüzüne çıkarır ve bu konuda çözümler üretilmesi uygun bir ortama vesile olur.

BURSA’DAKİ EN AKILLI KAMU BİNASI OSMANGAZİ’DEN…

Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı mahallesinde inşa edilen Soğanlı Kültür Merkezi, Bursa’nın kamu eliyle yapılmış en akıllı binası olacak.

Yangın, havalandırma, güvenlik, aydınlatma, bina işletim sistemleri gibi tamamı merkezi sistemle kontrol edilecek olan Soğanlı Kültür Merkezinde otomasyon sistemi için 80 bin metreden fazla kablo döşendiği belirtildi.

Hayata geçirdiği örnek projelerle Osmangazi’nin çıtasını her geçen gün yükselten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar akıllı bina projesi olan Osmangazi Kültür Merkezi ile önemli bir işe daha imza atmış oldu.

BURTİMDER ESKİBOZKURT İLE YOLA DEVAM DEDİ

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısı ile yeni yönetimi belirledi. Tek listenin yer aldığı olağan genel kurulda mevcut başkan Yusuf Ziya Eskibozkurt ve yönetim kurulu üyeler tarafından tekrar seçildi.

2 yıl boyunca BURTİMDER’in yönetimini üstlenen kurulda ise şu isimler bulunuyor; Zekeriya Yılmaz, Cengiz Eker, Taner Tanoğlu, Salim Yılmaz, Levent Kara ve Koray Kınır…

Osman Şahin, Ömer Balım ve Bahadır Çemberci’de yeni dönemde denetim kurulu olarak görev yapacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.