SON DAKİKA
Hava Durumu

Hizmetlerin en iyisi

Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Her karış toprağımızda atalarımız kanı var. Alın teri var. Yürek gücü var. İman gücü var. Tam 100 yıl önce Çanakkale’de bir destan yazıldı. Bu destan, bütün dünya

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı.

Bu topraklar kolay kazanılmadı.

Her karış toprağımızda atalarımız kanı var. Alın teri var. Yürek gücü var. İman gücü var.

Tam 100 yıl önce Çanakkale’de bir destan yazıldı.

Bu destan, bütün dünya tarihini birden değişime uğrattı.

Gelibolu’da, Çanakkale Boğazı’ndan geçip Türk topraklarını işgal etmek isteyenlerin karşısına çıkan Türk askeri, düşman gemilerini sulara gömdü. Seyit Onbaşıların destanı yazıldı. 57. Alay’ın destanları yazıldı.

Bu destanlar öylesine bir tarih yazdı ki, dünya tarihindeki “Türk askeri yenilmez. Çanakkale geçilmez” yazısı, bütün dünyanın belleklerine kazındı. Bu destanlar, İstiklal Marşımızın yazılmasında Mehmet Akif Ersoy’a ilham kaynağı oldu.

Çanakkale Destanının bugün 100 yılını geride bıraktık. Hala, atalarımızın kahramanlık öykülerini dinleyip duruyoruz. Destan yazanlar arasında Bursalı atalarımız da var.

57. Jandarma Alayına bağlı olarak Çanakkale’ye gönderilen Bursalı askerlerimiz, Çanakkale’de en fazla şehit veren Bursa olarak tarihin sayfalarına isimlerini yazdırdılar.

Fakat, Çanakkale Kireçtepe mevkisindeki muharebelerde şehit düşen atalarımız için bugüne kadar bir şehitlik anıtımız yoktu. Şehitlerimizin bulunduğu Kireçtepe’ye ulaşım sıkıntılı idi. Bazı bölgelerde ise ulaşım hiç yoktu.

Bu konunun ortaya çıkması üzerine Büyükşehir Belediyesi Bursa halkının yüreklerine su serpecek bir çalışma başlattı.

Kireçtepe’ye Bursa Şehitlik Anıtı yapıldı. Kireçtepe’ye ulaşımla ilgili sıkıntılar zor da olsa biraz olsun sağlandı. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl kutlamaları etkinliklerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehitler Anıtımız ile damga vurdu.

24 nisan günü Çanakkale’de Şehitlik Anıtımız açılacak. Bu açılış için hazırlıklar sürüyor. Bursalı şehit ailelerimizin gözü aydın.

Bursa’nın tarihi ve turistik merkezlerinin restore edilip yeniden ayağa kaldırılması ve turizmin hizmetine sunulması yolundaki çalışmalarla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi ve başkanı Recep Altepe’nin çok hassas olduğu bu konudaki çalışmalarını takdir etmeden geçemeyeceğiz.

Evet, Çanakkale’de bir tarih yazıldı. Bu tarihi yazan atalarımız için bizler onların torunlarını olarak bugüne kadar ne yaptık?

Atalarımız bu vatanı kurtarmak, düşmanların vatan topraklarımıza ayak basmalarını önlemek adına canları, kanları pahasına savaşıp şehitlik mertebesine ulaştıktan sonra bu güzel toprakları bizlere bıraktıkları için biz onlara nasıl teşekkür ettik?

Şehitlik bölgesini gezip, onların adına bir Fatiha okuyup ruhlarını şad etmek için bugüne kadar ne yaptık?

Ben size söyleyeyim. Bursalılar olarak bizler bugüne kadar pek çok şey yapmadık. Daha düne kadar Çanakkale’de en fazla şehit veren ilin Bursa olduğunu Bursa’da yaşayan pek çok kişi bilmiyordu. Çanakkale’nin kurtarılmasında en ateşli cephelerden birisi olan Kireçtepe’nin zor şartlar altında korunmasında Bursalılar olarak mücadele edildiğini, o bölgeye gidenler bile öğrenemiyordu. Çünkü, bölgeye ulaşım yoktu.

Bizler, Çanakkale’de yitirdiğimiz binlerce atalarımızın torunları olarak o bölgeye gittiğimizde bu acı tablo ile karşılaştık. Bursa’ya döndüğümüzde konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ilettik. Sağolsun, konuyla yakından ilgilendi., Milli Savunma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ile gerekli çalışmaları başlatıp, bugün bizler için çok mutlu olan Bursa Şehitlik Anıtı’nın yapımını üstlendi.

Anıtımız 24 Nisan’da açılacak. Çanakkale’ye hayırlı olsun. Bursa’ya hayırlı olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.