SON DAKİKA
Hava Durumu

İbrahim Burkay DEİK Yönetiminde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yönetim kuruluna seçilerek ekonomi dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizm

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yönetim kuruluna seçilerek ekonomi dünyasında dikkatleri üzerine çekti.

Özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere bütün dış ekonomik ilişkilerini yürütmek ve iş dünyasının ihracatı artırma ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak maksadıyla

kurulan DEİK’in yönetiminde bir Bursalı işadamının yer alması hepimiz için bir gurur kaynağı..

DEİK’in yeni başkanı Ömer Cihad Vardan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın da katıldığı yönetim kurulu’nda yapılan toplantı neticesinde, İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı ve eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan yeni DEİK’in yeni başkanı oldu.

2008-2012 yılları arasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın 4. Dönem Genel Başkanı olarak ve daha önceleri de 5 yılı Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yılı da Yönetim Kurulu Üyesi olarak MÜSİAD’da toplam 13 yıl görev yapan Ömer Cihad Vardan, ayrıca Türkiye Makine İthalatçıları Birliği Başkanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yönetim Kurulu Üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği ve Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği görevlerinde de bulundu.

DEİK Yönetim ve Denetim Kurulu’nda kimler yok ki…

2015 yılında gerçekleştirilecek Genel Kurul toplantı tarihine kadar görev yapacak DEİK Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri şu kişilerden oluşuyor: “Abdulkadir Konukoğlu, Abdullah Tivnikli, Ahmet Çalık, Ahmet Kocabıyık, Ahmet Nazif Zorlu, Ali Kibar, Ali Koç, Başaran Ulusoy, Berna İlter, Çetin Nuhoğlu, Ebru Özdemir, Ender Yorgancılar, Ferit Şahenk, Fuat Tosyalı, Güler Sabancı, Haluk Dinçer, Hasan Sert, İbrahim Burkay, İbrahim Çağlar, İdil Yiğitbaşı, Latif Aral Aliş, Lucien Arkas,Mahsum Altunkaya, Mehmet Büyükekşi, Mithat Yenigün, Murat Ülker, Nail Olpak, Ömer Cihat Vardan, Remzi Gür, Rona Yırcalı, Pınar Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Vahap Küçük, Zeynep Bodur Okyay.”

Türkiye’nin en önemli sermaye gruplarının birarada olduğu DEİK’te görev alacak olan İbrahim Burkay, büyük bir özveri ile yürüttüğü BTSO Başkanlığı’nın ardından yeni bir sorumluluğu da üstlenmiş oldu.

Konut Kredisi Faizleri Ne Durumda ?

Geçen yıla oranla daha sakin bir yaz dönemi geçiren konut sektöründe konut kredisi faizlerinde düşey eğilimli bir hareketlenme başladı.Bir süredir 0,93-0,94 oranlarında işlem gören konut kredisi faiz oranlarında gerçekleşen indirimler ile konut kredilerinde 1,5-2 puanlık bir düşüş yaşandı.

Bankalara ait kredi oranlarının yayınladığı bir platformda gerçekleştirdiğim inceleme de her bankanın konut kredilerinde 1,5-2 puan indirime gittiğini ve konut kredisi faiz oranlarının 0,88’e kadar gerilediğini gördüm.

Ancak yaşanan bu düşüş inşaat sektöründe rüzgar estirecek bir düzeyde değil..0,88’den başlayan oranlar konut alıcıları için cazip bir oranmış gözükse de asıl beklenen oranların en az 1,5- 2 puan daha düşmesi..Bunun içinde piyasalardaki

olumlu havanın devam etmesi gerekiyor.

Özellikle devlet tarafından uygulanması beklenen KDV indirimi beklenen olumlu havanın ilk adımı olabilir.

Anadolu Grubu’nun yeni rotası inşaat sektörü…

Türkiye’nin en büyük sanayici gruplarından Anadolu Grubu, “AND” markasıyla gayrimenkul sektörüne girdi. Otomotivden içeceğe kadar pek çok alanda yatırımları bulanan Türkiye’nin köklü sanayicilerinden Anadolu Grubu da böylece inşaatçı olmuş oldu.

Grup, inşaat sektöründe AND markasıyla büyüyemeyi hedefliyor. İlk proje olarakta İstanbul Kozyatağında AND Ofis adını verdikleri iş merkezi ile yola çıktılar. 74 bin metrekare inşaat alanında 26 katlı A+ ofis binası olarak hazırlanan projenin ana yüklenicisi

ise Tepe İnşaat.

İş merkezi konseptli projeler ile inşaat sektöründe varolmayı planlayan grup İstanbul dışında inşaat projeleri yapmaya hazırlanıyor. Bunun içinde ilk rota Ankara…Bakalım sonrasında hangi şehirde göreceğiz kendilerini ?

Günün Sözü; Hayatta muvaffak olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, intizam, çalışma / Mevlana

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.