SON DAKİKA
Hava Durumu

İKTİDAR OLMAKTAN ÜMİDİNİ KESENLER

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2021 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 07:06

Türkiye’de 19 yıldır AK Parti iktidarı sürüyor. AK Parti bir istikrar ortamı içinde çok güzel hizmetlere imza atmıştır. Millet de bu yönetimden memnun olduğu için 2002 yılından bu yana AK Parti’yi devamlı olarak tek başına iktidara getirmiştir. Böyle giderse daha uzun süre de iktidarda kalacağa benziyor. Çünkü şu an için AK Parti’nin alternatifi yoktur. Muhalefetin de iktidar olmak gibi bir derdi yoktur.

***

Ana muhalefet partisi olan CHP’nin başındaki zatın hiçbir iddiası olmadığı cümle âlemin malumudur. Bu nedenledir ki kendi partisine bile bir heyecan veremiyor. Partisinden ayrılanlar ayrı parti kurmaya başlamışlardır.

Siyaseten bir vizyon ve misyonu olmayanların iktidar yüzü görememeleri de normaldir.

Kemal Kılıçdaroğlu düşük profilli siyaseti ile ve bu gidişle sittin sene iktidar yüzü göremez. Bunun farkında olan partinin belli başlı isimleri de durumdan vazife çıkarmak için çeşitli girişimler içinde bulunmaktadırlar.

Görünen köy kılavuz istemez.

CHP bugünkü mevcut kadro ile geniş halk kitlelerinin umudu olmaktan çok uzaktır.

Bu lider ve yönetim CHP’yi iktidara taşımaktan çok ama çok uzaktır.

Kongre oyunları ile daha ne kadar başta kalacakları belli değildir.

Yeni Siyasi Partiler Kanunu çıkarsa belki daha adil ve demokratik bir yönetim başa gelebilir. Aksi halde mevcut Siyasi Partiler Kanunu ile CHP’de bir kan değişimine gidilmesi son derece zor gözüküyor.

Aynı durum muhalefetin küçük partisi İYİ Parti için de geçerlidir. Bir farkla ki İYİ Parti’nin başında iddia sahibi bir başkan vardır. Böyle olmakla birlikte CHP’nin oturduğu taban İYİ Parti’nin oturduğu tabandan daha büyüktür. İYİ Parti geneli itibarı ile MHP’den kopanların oluşturduğu bir siyasi yapılanmadır. Ne olursa olsun ortaya koyduğu performans yeterli değildir ve yüzde 10 bandındadır. Hatta bu oranın altında bile olabilir.

***

Gerek mecliste temsil edilenler ve gerekse de küçük partilerin iktidar olma yönünde bir iddia sahibi olmadıklarını görüyoruz. Böyle olunca da iktidara geniş bir meydan kalmaktadır. Gerçekten de bugünkü muhalefet partilerinin AK Parti’ye rakip olmaktan çok uzak oldukları görülüyor.

Bakalım önümüzdeki süreçte iktidara alternatif güçlü ve yapıcı bir muhalefet ortaya çıkacak mı yoksa AK Parti’nin tartışmasız üstünlüğü devam mı edecek?

Bekleyip göreceğiz…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.