SON DAKİKA
Hava Durumu

İktidar oyunu

Dünyanın en büyük oyunlarından bir tanesi iktidar oyunudur. Kazananı pek çoktur. Kaybedeni ise yoktur. Siyasette kazanılsa da kaybedilse de sonuç hep aynıdır. Seçime giren liderler, özellikle bizim ülkemizde oy kaybettikleri zaman “halk bi

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Dünyanın en büyük oyunlarından bir tanesi iktidar oyunudur.

Kazananı pek çoktur. Kaybedeni ise yoktur.

Siyasette kazanılsa da kaybedilse de sonuç hep aynıdır. Seçime giren liderler, özellikle bizim ülkemizde oy kaybettikleri zaman “halk bize ihtar verdi, Mesajı aldık” açıklamasını yaparlar.

Bir bukle de olsa fazla oy aldıkları zaman ise, “halkımız bize olan güvenini tescil etti. Siyasette bizleri tercih ettiğini gösterdi” diye konuşurlar.

Bu durumda, ne kadar seçim kazanılmış, ne kadar seçim kaybedilmiş hesabı yapılmaz. Parti başkanları ne söylemişlerse, doğru söylemişler örneğinden hareket edilerek, halkın yaptığı tercihler bile kendi lehine çevirme konusunda bahaneler uydurmakta gecikmezler.

Çünkü, onlar hiç zaman kaybetmezler.

Ne kadar oy kaybetseler de ne kadar milletvekili sayıları azalsa da ne kadar belediye kaybetseler de hep kazanılanla avunmasını çok iyi bilirler.

İşte böylesi iktidar oyunlarında hamlelerin zamanı, yeri ve özelliği çok önemlidir.

7 Haziran sonrasında ortaya çıkan Türkiye’deki siyasi tablo, pek çok kişiyi şaşırttı. Siyasetçilerimiz şimdi, alttan üstten bu duruma nasıl gelindiğini, halkın söylediklerinin nasıl kulak ardı edildiğini belirlemeye çabalıyorlar.

Tabi, mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan geceleri akşam iftarlarıyla başlar, sahura kadar, hatta sabah namazına kadar devam eder.

Türk gelenekleri arasında iftar sofralarının önemi büyüktür. Bizim Bursa’da da her akşam değişik yerlerde iftar sofraları kurulur. Bazıları bol yıldızlı otellerde olur. Oraya gelenlerin bazıları iftar açarken, ceplerine ne kadar para girecek, ne kadar güç ve erk sahibi olacaklarının hesapları için toplanırlar. İftar bahane, rant düzeni şahane parolası ile hareket edenleri de unutmamak gerekir.

Yani, bazı çıkar gurupları için Ramazan ayı büyük bir fırsattır.

Ramazan ayı pek çok kişi için de bolluk, bereket, hak, hukuk ve Allaha ulaşılma yolunda atılan en önemli adımlardır.

Siyasetçiler için ise Ramazan ayı tam bir koşuşturma ayıdır. Öncelikle, seçmenleri memnun edebilme adına, bir iftar sofrasında çorba içerken, diğerinde ana yemeği, son sofrada ise tatlıları yiyip, teravih öncesinde çay ve kahve sohbetlerini kaçırmama adına, sanki kent maratonunu koşar gibi iftardan iftara koşan siyasetçileri takip etmekte gerçekten zorlanıyorum.

Siyasetçilerin Ramazan ayını fırsat görmelerinin diğer nedeni ise, özellikle karar verici durumda olan aile reisleri olarak hatırlanan erkeklerin, cami bahçeleri ve kahvehanelerde uzun süreli beklemeleridir.

Bu hazır kalabalık, her siyasetçi için yandaş bulunacak, hal hatır sorulacak ve propaganda yapılabilecek ortamları sağlar.

Halkımızda olan bitenden, kendilerini ziyarete gelen, kahvehanelerdeki masalarına konuk olan, iftar sofralarında beraber oruç açtıkları siyasetçilerden ülke gündemi, yapılacak işler, gidişatla ilgili bilgi alırlar.

7 Haziran seçimleri görüldüğü gibi, ülkemizde belki de yeni bir başlangıcın temellerinin atıldığı gün oldu.

İktidar AK Parti, yüzde 41 oranlı oy toplamasına rağmen tek başına iktidar şansını yakalayamadı. Ülkemizde bir koalisyon kurulması zorunlu. Ramazan ayın sohbetlerinin en önemli konusu bu. Her karşılaştığımız koalisyonun nasıl olacağını soruyor. Çünkü, Ankara’da dakka başı ibre değişikliği yaşıyoruz. Seçimden hemen sonra koalisyonda karşı olduklarını ifade eden siyasi parti sözcüleri şimdi ağız değiştirip, “ülkeyi hükümetsiz ve iktidarsız bırakmayız” şeklinde konuşmaya başladılar.

Demek ki belli ikazlar yerini ve hedefini bulmuş.

7 haziran seçim sonuçlarını en fazla sorgulayan Parti Ak Parti. Kendi aralarında “biz nerede yanlış yaptık?” sorusuna cevap arıyorlar.

Bursa milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu, hafta sonunu Bursa’da geçirdi. Vilayet tarafından sivil toplum kuruluşlarına verilen iftara katıldı. Dağ ilçelerini gezdi. Seçmenlere kendilerine oy verdikleri için teşekkür etti. Malum, seçim öncesinde iktidar partisinden aday gösterilmediği için dağlıların kızdığı ve AK Parti’ye oy vermeyecekleri söylenip, yazılmış ve çizilmiş, bu şekilde kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştı. Bölgedeki sandıklarda AK Parti yine birinci parti çıktı.

Bakan Müezzinoğlu’nu teşekkür için karşılarında gören dağlılar, seçim sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptılar;

“Bursalılar vefalıdır. Dostunu korumasını çok iyi bilirler. Bizlerde ülkemizdeki istikrarın bozulmaması için bağrımıza taş basarak oyumuzu yine Ak Parti’ye verdik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.