SON DAKİKA
Hava Durumu

İMO 2015’TEN UMUTLU

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının 2015 yılında artacağı

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2014 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2014 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu.

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının 2015 yılında artacağını ve bunun da olumlu yansımaları olacağını belirten Akyıldız, Bursa’daki çarpık kentleşme konusunda ciddi sorunların yaşandığını dile getirdi.

Aslına bakarsanız İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız’ın bu açıklamaları birçok yönden ele alınmalı ve üzerinde durulmalı. Sektörün içinde yer alan ve tüm dinamiklere hakim bir sivil toplum kuruluşunun gelecek adına tespitler yapması ve bunu kamuoyu ile paylaşması birçok sektörü doğrudan ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da altı çizilen ve üzerinde durulması gereken çalışmaların başında gelen kentsel dönüşüm konusunda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin de benzer bir açıklama yapmasından çıkacak sonuç; 2015 yılının inşaat sektörü için parlak bir yıl olacağıdır.

BURSASPOR’DA İŞLER KARIŞIK

UEFA’dan gelen men cezası ile birlikte bir anda spor dünyası’nın en çok konuştuğu takım haline gelen Bursaspor’da işler iyice karışmaya başladı.

Futbol takımının başına Şenol Güneş gibi bir markayı getirerek sportif anlamda büyük bir başarıya imza atan Bursaspor, son haftalarda oynadığı futbol ile de göz dolduruyordu. Ancak futbol takımında işlerin iyi gitmesi yeterli olmadı.

Spor dünyasında bu yöndeki sorunlar genelde tersi biçimde olurdu. Sportif başarısızlık varken yönetimler sorunsuz olurdu, yönetimde sorun varken sportif başarı pek söz konusu olmazdı. Fakat bu durum Bursaspor’da biraz farklı işliyor.

Gazetelere baktığınızda eski yönetim mevcut yönetimi suçluyor, yeni yönetim topu eski yönetime atıyor ve ortada ciddi bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Hatta son olarak aldığım duyumlara göre Bursaspor’a destek için bir yardım gecesi yapılması planlanıyormuş…

Anlaşılan durum o kadar vahim…

Maddi sorunlar her klüpte yaşanabilir. Bu ekonominin temel bir gerçeğidir. Asıl sorun bu krizlerin içinden nasıl çıkılacağı ve tekrar aynı krizlerle karşılaşmamak için neler yapılacağıdır !

İyi giden bir futbol takımında eğer yönetimsel sorunlar baş göstermeye başlıyorsa bu durumdan ilk etkilenen o futbol takımı olur. Oyuncular isteksizleşir. Teknik kadro inancını kaybeder. Ve ortaya ciddi bir kaos çıkar.

Bursaspor’un mevcut yönetiminin bu krizi yönetmesi için ivedi bir şekilde basın toplantısı yaparak konuyu kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Zira bilgi kirliliği bu tür krizlerin daha da büyümesine neden olur.

Suçlu arar gibi ortalıkta bazı isimlerin dolaşması emin olun hiçbir işe yaramaz. Eğer ortak payda Bursaspor ve Bursaspor’un çıkarları ise herkes bir masa etrafında toplanmalı ve “ne yapabiliriz” diye tartışmalı !

Neden yapmadınız diye değil !

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.