SON DAKİKA
Hava Durumu

İmsiad’a Durmak Yok…

Namık Ziya Mescioğlu başkanlığındaki İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği (İMSİAD) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde birçok önemli toplantıya ev sahipliği yaparak üyelerini belediye başkanları ile bir a

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2014 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Namık Ziya Mescioğlu başkanlığındaki İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği (İMSİAD)

çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son dönemde birçok önemli toplantıya ev sahipliği yaparak üyelerini belediye başkanları ile bir araya getiren İMSİAD, son olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ağırladı.

Tavacı Recep Usta’da gerçekleşen ve geniş bir katılımın sağlandığı toplantıda Nilüfer’in kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı. Öyle ki bina kalitesi bakımından Nilüfer’in ne Yıldırım’dan ne de Osmangazi’den bir farkı yok.

Çoğunluğunu deprem öncesi yapıların oluşturduğu Nilüfer’de bugün itibariyle ciddi bir tehlike bulunuyor. Mevcut durumun vehametini Sayın Başkan Mustafa Bozbey’de görmüş ki bir dizi çalışmalar hazırlatmış. Zira birçok yönüyle diğer ilçelere örnek olan ve yaşanabilir bir kent olarak öne çıkan Nilüfer’de kentsel dönüşüm veya diğer adıyla kentsel yenileme vakit kaybetmeden başlanması gereken bir konuların başında geliyor.

Bunun en somut ve acı örneğini Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen bir binada gördük. Koskoca bloklar tuzla buz olmuş bir biçimde sadece 2 saat içinde dümdüz oldu. Yıkımı gerçekleştiren ustalar bile şaşkınlığını gizlemeyedi. Düşünün bu yıkım Türkiye’nin en değerli 8.caddesi ilan edilen FSM caddesi üzerinde gerçekleşti.

Aklıma ister istemez 17 Ağustos 1999 tarihindeki Gölcük depremi geldi.

Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Sakarya’nın da meşhur bir caddesi vardı. Adı Çark caddesi.

Yapısı ve görüntüsü ile FSM caddesine çok benzeyen bir caddeydi. O dönem Sakarya’nın en değerli caddesiydi…

Ne var ki 17 Ağustos depremi ile yerle bir oldu. Neredeyse taş taş üstünde kalmadı. Bugün ise sıradan bir cadde olarak yeniden faaliyette ve üzerinde alçak katlı yapılar bulunuyor. Ancak iş işten geçtikten sonra önlem almak gibi bir kötü huyumuz var bizim (!)

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın yeni bir Çark caddesi vakası olmasını eminim ki kimse istemez. O yüzden süratle harekete geçilmesinde fayda var…

Gelelim konunun diğer bir tarafına…

İMSİAD başkanı Namık Ziya Mescioğlu, inşaat sektörünün önemli isimlerinden biri ve iyi bir işadamı.

İMSİAD başkanı olduktan sonra tabir-i caizse hiç durmadan çalışıyor. Derneğin kısa zamanda böylesine duyulması ve üyelerinin artmasında ciddi bir payı var.

Mescioğlu’nun başarılı olmasında pay sahibi olanların başında da şüphesiz İMSİAD Yönetim Kurulu geliyor. Başarının temel öğesi olan iyi ekip ve takım ruhu bu yüzden İMSİAD’ta açık bir şekilde öne çıkıyor. Bugün itibariyle inşaat sektörünün sorunlarını kamuoya ile buluşturan ve sektöre katkı koyan bu dernek Bursa’da ciddi bir boşluğu dolduruyor diyebiliriz.

Özellikle doğrudan iletişim halinde oldukları birçok sektörle ve kurumla ilişkilerini iyi düzeyde tutmayı başaran İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, bugüne kadar olduğu gibi örnek duruşunu ve tarafsızlığını sürdürür ise gelecek adına önemli bir temeli de şimdiden atmış olur. Zira enerjisi ve vizyonu kendisini Bursa’da daha da aktif platformlarda söz sahibi yapmak için yeterli. Bundan sonrası ise Mescioğlu’nun bireysel stratejisi ve izleyeceği yola bağlı..

Zira Bursa’nın Namık Ziya Mescioğlu ve onun gibi değerli işadamlarına her zaman ihtiyacı var…

BURSA’NIN LEZZET ÜSSÜ; TAVACI RECEP USTA

Açıldığı günden bu yana Bursalıların adeta akın ettiği Tavacı Recep Usta, bence birçok yönüyle Bursa için büyük bir şans…

Bursa dışından bir misafiriniz geldiğinde yemeğe nereye gitsem diye düşünmeye gerek yok. Merkezi konumu oldukça müsait, otopark derdiniz yok. Yemekler ile ilgili özel bir açıklama yapmaya zaten gerek yok. Bir kere denedikten sonra vazgeçmek neredeyse mümkün değil.

Çalışanların hepsi sizi güleryüzle karşılıyor. Bu yüzden kendinizi hergün oraya gidiyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz.

Kısacası, misafirleri için büyük bir özveri ve hassasiyetle çalışan Tavacı Recep Usta’nın uzun yıllar daha Bursalıların lezzet üssü olacağını düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.