SON DAKİKA
Hava Durumu

İmsiad’tan Örnek Proje

Kurulduğu günden bu yana inşaat sektörünün gelişimi için büyük özveri ve emek harcayan İMSİAD (İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği) bu kez de üyeleri için özel seminer düzenledi. Türkiye’nin önde gelen psikologlarından biri ol

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2014 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2014 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Kurulduğu günden bu yana inşaat sektörünün gelişimi için büyük özveri ve emek harcayan İMSİAD (İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği) bu kez de üyeleri için özel seminer düzenledi.

Türkiye’nin önde gelen psikologlarından biri olan ve bir dönem A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray’ın da takım psikologluğu görevini üstlenen Prof.Dr. Acar Baltaş’ı Bursalı işadamları ile biraraya getiren Namık Ziya Mescioğlu başkanlığındaki İMSİAD, örnek projeye daha imza atmış oldu.

Hafta içi olmasına rağmen başta dernek üyeleri olmak üzere birçok kişinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof.Dr. Acar Baltaş, Türk kültürü ve yönetme biçimleri hakkında bilgiler aktardı. Yaklaşık 3 saat süren seminer de açıkçası oldukça faydalı bilgiler sunuldu.

Sektörün gelişmesi ve yeni vizyonlar kazanması adına böyle bir organizasyonu hayata geçiren İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve yönetim kurulunu kutluyorum. Umarım bu yöndeki çalışmalara ara vermeden devam ederler.

Torunlar GYO Geda Major Asansör

sözleşmesini feshetmiş !

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. dün itibariyle Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı yazılı açıklamaya ile tedarikçilerinden biri olan Geda Major asansör ile olan sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Hatırlanacağı üzere İstanbul’un en değerli ve en önemli lokasyonları arasında gösterilen Ali Sami Yen Stadı’nın üzerine inşa edilen “Torun Center Projesi”nde gerçekleşen üzücü kaza sonrası tüm gözler Torunlar GYO’ya çevrilmişti. Bu konuda bir basın toplantısı yaparak kazaya neden olan ihmalleri araştıp, gerçek failleri ortaya çıkaracaklarını belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yaklaşımı ile kriz sürecinin ilk etabını tabir-i caizse hafif sıyrıklarla atlamıştı.

Ancak o zamandan bu yana herhangi bir net somut atılmadığı için kamuoyu nezninde Torunlar GYO için ciddi bir güvensizlik bulunuyor. Dün kamuoyu aydınlatma platformuna yapılan fesih bildirimi açıkçası böylesine büyük bir ihmal için tatmin edici bir adım değil..

Asansör Firmasından Jet Hızında Yanıt “Asıl Sorumlu Torunlar GYO”

Torunlar GYO tarafından ‘Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik’ açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi ‘Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO’dur’ açıklaması yaptı.

Geda-Majör Limited Şirketi, Şişli’de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının meydana geldiği Torun Center projesi için, firmalarıyla yapılan sözleşmenin fesih bildiriminin taraflarına ulaşmadığını, bildirim kendilerine ulaşınca yanıt verecekleri Torunlar GYO’nun feshin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını belirterek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Bakalım bu karşılıklı restleşmeler sonucunda kazanan kim olacak…

Asansör Firmaları Kendilerini İyi Tanıtmalı

10 kişinin hayatını kaybettiği ve önemli sonuçların ortaya çıktığı kaza sonrası gözler bir anda asansör firmalarına çevrildi. Kalitesiz üretim, iş güvenliği eksikliği, denetim yetersizliği gibi belli başlı konuların sorgulandığı “Asansör” sektöründe kendini ispatlamış ve bu konuda gerçekten “Güvenilir” olan markaların kendilerini daha çok tanıtmaya ihtiyacı var..

Çünkü iyi ve güvenilir asansör firmaları kendilerini ne kadar iyi tanıtabilir ve ürün kalitelerini sektörle ne kadar verimli paylaşabilirse aradaki çürük elmalar o kadar çabuk piyasadan silinir ve gider.

Bakın son olayda Torunlar GYO yaptığı tek bir açıklama ile asansör firmasını sorumlu tuttu ve kendini olayın dışında tutma çabasına girdi. Asansör firması da kendisine atfedilen iddialara ise şimdilik yazılı bir yalanlama yaparak kendini savunmaya geçti. Ancak bunun yeterli olmayacağını umarım kendileri de biliyordur, zira sade bir yazılı açıklama yapmak onları kurtarmaya yetmez.

Günün Sözü; Herkese eşit davranmak “adalet” değildir…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.