SON DAKİKA
Hava Durumu

İnşaat Fuarına Geri Sayım

9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 13. Uluslar arası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’na sayılı günler kaldı. İnşaat sektörü temsilcilerinin bir araya geleceğ

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 13. Uluslar arası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’na sayılı günler kaldı.

İnşaat sektörü temsilcilerinin bir araya geleceği fuarda ayrıca “Konut Projeleri” özel bölümü de bulunuyor. Konut projesi üreten inşaat firmalarının da stant açacağı fuarda örnek daireler fuarda dikkatleri üzerine çekecek bir unsur olacak gibi duruyor.

Özellikle havaların normale dönmesi ile inşaat sektörünün hız kazanacağını düşünürsek bu fuar sektör içinde bir kıvılcım etkisi olabilir. Daha doğrusu umudum bu yönde olması yönünde. Zira birçok inşaat şirketi bu fuardan büyük bir beklenti içinde…Fuara katılım maliyetlerini göz önüne alırsak ortaya çıkan rakamlar öyle de ufak rakamlar değil (!)

İnşaat fuarına katılacak olan bazı firmalarla yaptığım görüşmelerde edindiğim izlenimde bu söylediğimi destekleyecek türdendi. Özetle bu fuar; inşaat sektörünün gelecekteki bu ve benzer organizasyonlara katılımı konusunda belirleyici bir organizasyon olacak.

Yıldırım’da Kentsel Dönüşüm Tam Gaz

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde temeli atılan “Jenga Rezidans Kentsel Dönüşüm Projesi” Yıldırımlı vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Temel atma törenini yerinde izlediğim projede kamu ve sektör temsilcilerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlarda bizzat organizasyona katılarak bilgi aldı. Açıkcası bu kentsel dönüşümün geleceği adına umut verici bir hadise…

Kentsel dönüşüm konusuna ön yargıyla yaklaşan, olası bir durumda mahrumiyete uğrayacağı inancının ağır bastığı bir toplumda bu yöndeki tanıtımların etkisi fazlasıyla olumlu olur. Hatta temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin bizzat katılarak bu işin garantörü benim dercesine bir sorumluluk alması vatandaş nezninde büyük önem taşıyor ve güven veriyor.

Göreve geldiği ilk günden bu yana kentsel dönüşüme hassasiyetle önem veren İsmail Hakkı Edebali, gün geçtikçe ilçedeki ağırlığını hissettirmeye başlıyor. Bir yıllık süre içerisinde aldığı sorumluluklar ve gelecekte alacağı sorumlulukları da göz önüne alacak olursak Edebali için aslında Yıldırım Belediye Başkanlığı asıl şimdi başladı diyebiliriz.

365 günlük ilk dilimde birçok projeye imza atan ve bunu da kısa sürede başarabilen İsmail Hakkı Edebali’nin önündeki en zorlu süreç şüphesiz “kentsel dönüşüm projeleri…”

Bu zorluğu aşabilmesi içinde Yıldırımlıları yanına alması büyük önem taşıyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.