SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Partide 3’ncü aday Erdinç Ceyhan…

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2023 10:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 10:44

Genel seçimler öncesi siyaset rüzgarı Ankara’dan Bursa’ya doğru esmeye devam ederken,İYİ Parti teşkilatları da seçime hazırlanıyor…

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun kongrede yeniden aday olmayacağını ilan etmesiyle boşalan İl Başkanlığı koltuğuna talipliler artmaya başladı.

Mehmet Hasanoğlu ve Yüksel Ceylan’dan sonra Erdinç Ceyhan’da aday olduğunu açıkladı.Bir önceki İl Başkanı Yahya Bahadır döneminde İl yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Erdinç Ceyhan,İlçe ziyaretlerine başlarken,önceki gün İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun makamında diğer adaylarla bir araya gelen Erdinç Ceyhan seçimde iddialı olduklarını söyledi.

ANAP döneminden yani 1986 yılından beri tanırım Erdinç Ceyhan’ı…O dönem ANAP Osmangazi ilçe komisyonunda görev almış,gençlik kollarının kurucuları arasında yer almış ve bir dönem de başkanlık görevinde bulunmuştu..

Uzun bir aradan sonra yeniden siyasete dönen Erdinç Ceyhan’ın İl Başkanlığına adaylığına İYİ Parti İlçe teşkilatlarından bazıları da açık destek veriyor..

İYİ Parti’de “Merkezin sağduyusu” olarak çalışmalarını sürdüren Erdinç Ceyhan 29 Ocak’ta yapılacak İl kongresinde kazananın İYİ Parti olacağını dolayısıyla Bursa’nın ve Türkiye’nin kazanacağını ifade ederek;

“Başkanımız Selçuk Türkoğlu yeniden aday olmayacağını açıkladı.Selçuk başkan sergilediği performansla Bursa’da çıtayı bir hayli yükseltti.Devam ettirmek istiyorum.Zaten kendisi aday olsaydı karşısına aday olarak çıkmazdım.Şimdi durum farklı.Partili arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmenin ardından aday olmaya karar vererek çalışmalarımıza başladık”

Bir dönem üye sayısı 7 bin 500 lere kadar yükselen Bursam Bursalılar Derneği Başkanlığı görevini de yürüten İş insanı Erdinç Ceyhan’ın kongre öncesi ortaya bir duruş koyması siyaset açısından kıymetlidir.

Şunu ifade etmek istiyorum..

Bursa’nın  6’lı masanın 2’nci aktörü Meral Akşener açısından ayrı bir önemi var.Siyaset sahnesine ilk çıkışını Bursa’dan yapmıştır.İl Başkanlığı kongresinde 3 adayın yarışması kongrede renkli görüntülere sahne olacaktır.

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bunun işaretini verdi…

Türkoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi..

“29 Ocak’ta gerçekleşecek il kongremizde yarışacak değerli adaylarımız Mehmet Hasanoğlu,Yüksel Ceylan ve Erdinç Ceyhan ile il başkanlığımızda bir araya geldik.

Her üç adayımızın da kongremizin demokratik bir olgunluk içerisinde geçeceğine olan samimi inancını vurgulamasından büyük memnuniyet duyarken, partimizin başarı çıtasını daha da yükseltecek coşkulu bir genel kurul yaşayacağımızı da bugünden hissetmiş olduk.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı olarak; Türkiye’ye yine örnek gösterilecek bir kongre yaşanacağının sözünü vererek anlamlı bir dayanışma sergileyen başkan adaylarımıza ve ekiplerine, samimi ve sağduyulu yaklaşımları için çok teşekkür ediyor, her birine başarılar diliyoruz.”

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.