SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaçak yapılaşma

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2022 09:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 09:23

Toplum tarafından kemikleşmiş “Her seçim üzeri kaçak yapılara göz yumulur” gibi bir söz vardır.Bu söz öylesine çıkmış değildir. Seçime aylar kala oy kaygısı yaşayanların toplumla karşı karşıya gelmek istemediği,kaçak yapıları görmemezlikten geldiği,yıkma kararların ertelendiği gibi yaşanmışlıkların var olduğu bir gerçektir.Kaçak yapıların bazıları yıkılsa bile çoğu belli bir yıl sonra gerek af yoluyla gerekse başka başka yollarla su,elektrik ve belediye hizmetlerinden faydalanmaya başladıklarını görmekteyiz.

2023 yılında yapılacak seçim öncesindeyiz ve yine aynı manzaraları görmek istemiyoruz.

Kaçak yapıların hem şehrin görüntüsünü kirletiyor hem de çarpık yapılaşmayı da beraberinde getiriyor.Aynı zamanda acele , denetimsiz, mühendisi olmadan yapılan imalatların en ufak bir doğal afet sonucu maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.

Geçenlerde açıklanan TOKİ nin toplu konut hamlesiyle artık şu kaçak yapılaşma yolunu kapanması gerekmektedir.Devlet vatandaşının ödeyebileceği konutlar yapmalı ki millet barınma ihtiyacını kaçak yollardan aramasın.

***

Şehrimizin konumu itibariyle ülkenin ticari merkezi sayılan İstanbul a yakınlığı,deniz,hava, karayolu ile ulaşım sorunu olmayışı,tarihi ve doğal zenginliğinin çokluğu nedeniyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam etmektedir.Gün içerisinde pek çok kişi,kurum ve kuruluşlarla görüşmemiz neticesinde yerli ve yabancı turistlerin geldiğini teyit etmiş olduk. Bu sevindirici haberi buradan verelim dedik. Bu sebeple hanlar bölgesi civarı ivedilikle düzenlemenin bitirilmesi gerekmektedir.

***

Trafikte kırmızı ışıkta durma bir kuraldır. Bu kurala uymama durumları da mevcuttur. Trafikte bazı araçların geçiş üstünlükleri bulunur.İtfaiye,Ambulans,Polis araçları,Jandarma,Acil afet durumunda çalışan vb. gibi araçların sadece görevde oldukları zaman geçiş üstünlükleri vardır.Bunu da görevde olduklarını belirten lambaları ve sirenleri çalışıyorsa trafikte  kırmızı ışıkta geçebilirler.Trafik kurallarına uymak kazaları en aza indirmektedir.Bu bağlam da pek çok defa trafikte kırmızı ışıkta durduğunu gördüğüm Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı tebrik ediyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.