SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kalite Şehri Bursa”startı..

Kalite Birliği, Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu, İTÜ Vakfı ve Bursa Platformu Yönetim Kurulu üyeleri ile İTÜ Evinde bir araya gelerek “Milli Ses Ver Projesi”  ve “Kalite şehri bursa Projesi” ile ilgili olarak bilgilendirme yaptı. Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Bursa’nın neden kalite şehri olduğunu, bu projeye neden ihtiyaç duyulduğunu, Bursa’nın tarih

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 07:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 07:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
“Kalite Şehri Bursa”startı..

Kalite Birliği, Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu, İTÜ Vakfı ve Bursa Platformu Yönetim Kurulu üyeleri ile İTÜ Evinde bir araya gelerek “Milli Ses Ver Projesi”  ve “Kalite şehri bursa Projesi” ile ilgili olarak bilgilendirme yaptı.

Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Bursa’nın neden kalite şehri olduğunu, bu projeye neden ihtiyaç duyulduğunu, Bursa’nın tarih boyunca bilim, sanat, kültür hayatımızda başardığı ilkleri, sanayi ve tarım alanındaki başarılarını, kaliteye olan düşkünlüğünü, kaliteli yaklaşımını, Bursa’nın kaliteye bakışını anlattı..

Prof. Dr. Erkan Işığıçok daha sonra şunları söyledi:

“İlk Standardı yayınlayan ve uygulayan bu şehrin önem ve kıymeti uluslararası camiada anlaşıldığı kadar, ülkemizde de anlaşılmasını, farkının ortaya çıkmasını istediğimiz için Kalite Şehri Bursa diyoruz.Gelecekte daha yaşanılabilir bir şehir olması için toplumun tüm dinamiklerinin kaliteye yönelmesi için Kalite Şehribursa diyoruz. Bu şehirde yaşayan her ferdin ‘Ben kalite şehrinde yaşıyorum, bu yaptığım şeyler kalite şehrine yakışmalı” bilincine sahip olması için Kalite Şehribursa diyoruz. Bilinçli bir tüketici toplumu Olabilmek, duyarlı bireyler yetiştirebilmek için Bursa’nın örnek olması, örnek alınması için bu güzel şehrin adına kalite şehri diyoruz. Bu şehirde, başta Büyükşehirde olmak üzere tüm ilçelerde “Kalite Meydanları” oluşturulmasını istiyoruz.Siz değerli paydaşlarımızdan ve tüm şehir dinamiklerinden destek istiyoruz, bu projelerimizi sahiplenmeye davet ediyoruz.”

Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, ise kalite Birliğinin projelerini desteklediklerini belirterek “Hiç bir siyasi ve ticari çıkar gözetmeksizin uygulamaya konulan bu projelerin paydaşı olmaktan onur duyuyoruz. Bursa’nın bir markası olacaksa, bu marka kaliteli olmalıdır, Kalite Şehri Bursa ismini mutlaka bu şehir almalıdır.” diye konuştu.

Kalite Birliği Başkan Vekili Feridun Baykara’da “Milli Ses Ver Projesi” kapsamında 80 bine yakın Türk bayrağını armağan eden bir sivil toplum kuruluşu olduklarını  vurgulayarak “Biraz sonra tüm katılımcılara birer Türk bayrağı hediye ederek ve sizlerden şunu rica edeceğiz. Bayrak hediye edin. Bu güzel vatan da bayrak solmasın. Solan Bayrak olmasın. Bu şanlı bayrağı soldurmaya kimse cesaret edemesin. Hediyeleşmenin konseptini değiştiriyoruz ve milletimizi şanlı bayrak altında birliğe, bütünlüğe, temiz kaliteye davet ediyoruz.” Şeklinde konuşarak çağrıda bulundu.

Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman’da  kendilerine ev sahipliği yapan başkan Hasan Tuğcu’ya, Bursa Platformunun ve Kent Konseyi Çalışma Grubunun değerli üyelerine, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’a teşekkür teşekkür ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kalite Birliği’nin bugüne kadar uygulamaya koyup başaramadığı hiç bir proje olmadığını ifade eden Mustafa Karaman “Bizler, ticaretin ve siyasetin dışında, her türlü bireysel menfaatin uzağında, Bursa ve ülkemizin menfaatine projeler uygulayan bir yapıyız.Temiz kalitenin savunucusuyuz ve kendimizi temiz kalitenin ‘uyandırma servisi’ olarak isimlendiriyoruz.Temiz kalitenin teknik servisi olarak TSE’yi (Türk Standartları Enstitüsünü) görüyoruz ve uygunluk değerlendirme alanında faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşları TSE’den hizmet almaya ve yıllık 5 milyar doların yurt dışına gitmesini engellemeye davet ediyoruz.Anlatıyoruz, doğruyu ifade ediyoruz, temiz kaliteden örnek veriyoruz ve tartışma ortamlarından çekiliyoruz.Her türlü kavganın ve tartışmanın dışındayız. Bursa için oluşturduğumuz projeleri sizlerle paylaştık, destek vermenizi istirham ediyoruz.Milli Ses Ver Projesini sizlere arz ettik, sahip çıkmanızı rica ediyoruz.Uyarıyoruz, izah ediyoruz, uyandırmaya çalışıyoruz ve bu ülkenin temiz kalite anlayışıyla ayağa kalkacak olduğuna, Milli Ses Ver Projesi ile ayakta kalacağına inanıyoruz.Bu yüzden Genel Merkezimizin bulunduğu ve içinde yaşamaktan büyük onur duyduğumuz Bursa’ya;”Ayağa kalk Bursa” diye sesleniyoruz.” Diyerek konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı;

Ve bizler inanıyoruz ki;Bursa ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar, tüm dünya esas duruşta durur!”

İTÜ Vakfı Başkanı Hasan Tuğcu, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür etti ve Kalite Birliği uygulamaya koyduğu projelere destek vermenin bir görev olduğunu, Bursa’nın kalite şehri olma vizyonunu gönülden desteklediklerini, Milli Ses Ver projesini desteklemenin de vatan borcu olduğunu ifade ederek, kalitenin vazgeçilmez bir olgu olduğunu, Kalite Birliği ile işbirliği içinde olmaktan memnuniyet duyacak olduklarını vurguladı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ise  Kent Konseyi çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi, Kalite Şehri Bursa Projesini oluşturan ve Bursa’nın Kalite ismini alması için gayret sarf eden Kalite Birliği’ne teşekkür ederek “Bu konuda Kent Konseyi olarak yanınızdayız, elimizden ne gelirse yapmaya hazırız, kaliteden uzak durmak, kaliteye mesafe koymak kalitesizliktir, Bursa’nın mazisi, geçmişi, ecdadımız kalitedir, bu yüzden geleceğinin de kaliteli olması için bu şehrin kalite ile anılmasını savunan Kalite Birliği’ne desteğimiz tamdır.Milli Ses Ver Projesini ilgi ve dikkatle dinledik. Bütün çağrılara katılıyor ve destekliyoruz. Bilinci, bilgiyi, devleti, devletin kurumu olan TSE’yi savunan bu projeyi de kayıtsız olarak destekliyoruz.Türk bayrağı armağan etme çalışmalarınızdan dolayı duygulandığımı ifade etmek istiyorum ve bayrak sevgisini yaygınlaştırma çabalarınızı takdir ediyorum.  Bursa Kent Konseyi olarak “Kalite Şehri Bursa” ve “Milli Ses Ver” projelerine destek verdiğimizi ifade etmek istiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, karşılıksız çalışmalar yapan Kalite Birliği’ni tebrik ediyorum.”  dedi.

Konuşmalar sonunda Kalite Birliği yönetimi tarafından, tüm katılımcılara Türk bayrağı hediye edildi ve Kalite Birliği Başkan Vekili Feridun Baykara tarafından “Bayrak Solmasın, solan bayrak olmasın, bayrak soldurulmasın, şanlı bayrağa kimse karşı olmasın!” çağrısı yapıldı.

Toplantıya, İTÜ Vakfı Bursa Başkanı Hasan Tuğcu, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa platformu Başkanı Suat Gülçimen, Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, Başkan Vekili Feridun Baykara, Genel Sekreter Mustafa Toğuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Tekin Çanga, Pınar Yılmaz…Bursa Platformu Başkan vekili Resul Yiğit, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri…Kent Konseyi Çalışma Grubu Üyeleri Kenan Sertalp, Faruk Çolak, İsmail Hakkı Kavurmacı katıldı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.