SON DAKİKA
Hava Durumu

KANAL İSTANBUL YAPILACAK

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2021 06:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 06:18

Türkiye’de başını CHP’nin çektiği bir istemezükçü zümre var. Bunlar doğru yanlış demeden her şeye karşıdırlar. Hayatlarında herhangi bir icraata imza atmayan bu zihniyet Menderes zamanında İstanbul’a yapılan Vatan Caddesi’ne de karşı çıkmışlar ve ne o buraya uçak mı indireceksiniz demişlerdi..

Demirel zamanında yapılan Boğaz Köprüsü’ne de karşı çıkmışlardır. Daha sonra Özal köprünün hisselerinin satılacağını söylediğinde de sattırmam diye karşı çıkanlar olmuştu.

***

Şimdi gündemde Kanal İstanbul konusu var. İstanbul Boğazı’nın yükünü hafifletmek üzere planlanan bu kanal Türkiye’de asrın projesi olarak görülüyor.

Bazılarının hayal bile edemeyecekleri bu çok büyük proje ile Türkiye milyarlarca dolar gelir sahibi olacak. Böyle olmakla birlikte malum zihniyet bu büyük projeye de karşı çıkmakta gecikmedi. Ezelden beri her türlü devasa yatırıma karşı çıkan mimarlar odası ve benzeri bazı meslek odaları hemen durumdan vazife çıkararak Kanal İstanbul Projesi’ne de karşı çıkarak milleti şaşırtmadılar.

Bunların karşı çıkmaları aslında bir işe yaramıyor. Başkan Erdoğan grup toplantısında “Çatlasanız da patlasanız da Kanal İstanbul mutlaka yapılacaktır ve temelini de yaz aylarında atacağız” diye haykırdı.

Kim ne derse desin bu büyük ve hayırlı proje hayata geçirildiğinde İstanbul’un dünyadaki önemi daha da artacaktır. Devamlı deniz kazalarının olduğu İstanbul Boğazı alternatif kanal sayesinde deniz trafiği bakımından rahat bir nefes alacaktır.

Bunun Montrö Anlaşması ve Boğazlar Sözleşmesine aykırı olduğunu söylemek de son derece boş bir iddiadır.

Türkiye Kanal İstanbul Projesi ile egemenlik hakkının gereğini yerine getirmektedir. Burada ne Rusya’nın ne de başka ülkelerin buna karşı çıkma hakkı vardır.

Türkiye uluslararası hukuku da çiğnemeden kendi rotası üzerinde yürüyecektir. Ülkesinin hayrına olan projeleri muhalefetin de desteklemesi beklenir. Ama bizde nerde o müspet ve yapıcı muhalefet?

***

Millet hizmet bekliyor.

Kanal İstanbul’a karşı çıkmak marifet değildir.

Aksine bu asrın projesiyle millet olarak hepimiz gurur duymalıyız.

Dünya çapında büyük bir olaydır bu proje.

Bunu desteklemek milli bir görevdir.

Bu yolda yürüyenleri var gücümüzle desteklemeliyiz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.