SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaplan “Bursa Ovası tehdit altında”

Bir dönem Marmara’nın tahıl ambarı olarak bilinen Bursa Ovasının tehdit altında olduğunu belirten İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Kaplan, üreticinin zor günler geçirdiğini tarımında bitme noktasına geldiğini söyledi. Genel olarak yaşanan kuraklık ile birlikte Kestel ve Gürsu bölgesinde bulunan Ova dan ,bundan birkaç yıl öncesine kadar 20-30 metreden su çıkarılmasına rağmen,özellikle Coca-Cola gibi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2021 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Kaplan “Bursa Ovası tehdit altında”

Bir dönem Marmara’nın tahıl ambarı olarak bilinen Bursa Ovasının tehdit altında olduğunu belirten İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Kaplan, üreticinin zor günler geçirdiğini tarımında bitme noktasına geldiğini söyledi.

Genel olarak yaşanan kuraklık ile birlikte Kestel ve Gürsu bölgesinde bulunan Ova dan ,bundan birkaç yıl öncesine kadar 20-30 metreden su çıkarılmasına rağmen,özellikle Coca-Cola gibi büyük fabrikalar tarafından vurulan “derin sondajlarla” suların çekilerek ranta dönüştürüldüğünü ifade eden Mehmet Kaplan,denetimsiz ve kaçak sondajlar ova ile birlikte ova köylerini de mağdur ettiğini,köylerde sebze meyve üretiminin büyük oranda düştüğünü vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Tarım komisyonu üyesi Mehmet Kaplan,ova köylerine yaptıkları ziyaretlerde,vatandaşın serzenişlerine şahit olduklarını sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

“Acilen tedbir alınmalı,bu vurdumduymazlığa karşı bir tavır ortaya konulmalıdır.Zaten daha önce hükümet tarafından önemli bir yanlışa imza atılmıştır. “Tarımsal depo” adı altında alınan ruhsatlar hükümet tarafından çıkarılan imar affıyla yasallaşmış ve  ovanın yok oluşuna zemin hazırlanmıştır. Bugün ise ova farklı şekilde tehdit ediliyor.Başta DSİ olmak üzere BUSKİ bu konuya el atmalı ve ovanın can damarlarının kurumasına neden olan kaçak sondajın önüne geçmek için tedbir almalı,denetimlerini sıklaştırmalıdır.Burada sormak isterim… Ovadan milletin suyunu çekip,şişeleyerek satmanın Ova köylülerine ne faydası var.Yüzlerce metre den su çeken Coca-Cola nın sondaj kuyularının hangisi yasaldır.Yada yasal mıdır? Birileri rant sağlayacak diye binlerce insanın mağdur olmasına nasıl göz yumuluyor.Anlaşılır gibi değil.”

Köylerinin mahalle statüsüne dönüştürülmesiyle mağduriyetin arttığı ifade eden İYİ Parti Kestel Meclis üyesi Mehmet Kaplan “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ova köylerine üvey evlat muamelesi yapılıyor.Bunun önüne geçmek için Kestel Belediye Meclisinde önemli bir karar alındı.Yeniden bu köyler mahalle statüsünden çıkarılarak,kırsala dönüştürülecek.Bu karar Büyükşehir Belediye meclisine gönderilecek.Burada da onaylanırsa hayırlı bir iş yapılmış olacak.Bunun gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Kaplan,Gürsu Toki konutlarına Karahıdır köyü üzerinden ulaşımı sağlayan yolunun uzak olması nedeniyle vatandaşın Barakfakih-Narlıdere yolunu tercih ettiğini,bununda bazı sorunları beraberinde getirdiğini ileri sürerek “Söz konusu yol artık ihtiyaca cevap veremiyor.İki aracın yan yana geçemediği yolda sık sık kazalar meydana geliyor.Acilen burada yol genişletme çalışmasına başlanmalı.Yol genişletilmeli. Hiçbir şey insanımızdan önemli değil” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.