SON DAKİKA
Hava Durumu

KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ BURSA’DA

Son yılların en büyük sorunların biri haline gelen düzensiz ve plansız yapılaşmanın önüne geçebilecek, kentleri daha güzel ve yaşanabilir kılabilecek en güçlü çözümlerden biri olan kentsel dönüşüm, Bursa’da büyük bir zirve ile ele alınacak. 7 Ş

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Son yılların en büyük sorunların biri haline gelen düzensiz ve plansız yapılaşmanın önüne geçebilecek, kentleri daha güzel ve yaşanabilir kılabilecek en güçlü çözümlerden biri olan kentsel dönüşüm, Bursa’da büyük bir zirve ile ele alınacak.

7 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Konut ve Yapı Gazetesi tarafından ilgili kurumların desteğiyle düzenlenecek.

İnşaat sektörü, yerel yönetim temsilcileri, kamu ve sektör profesyonellerinin yanı sıra halka da açık olacak kentsel dönüşüm zirvesinde Bursa’nın mevcut durum tespiti yapılacak. Ayrıca kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgeler için yeni fikirlerinde geliştirilebileceği zirvede kentsel dönüşüm konusu uzmanları tarafından her yönüyle masaya yatırılacak.

Kentsel dönüşümde kent bilinci oluşturarak toplumsal farkındalığın sağlanmasını amaçlayan zirvede, kentsel dönüşüm sürecinin içinde yer alacak olan tüm tarafların kentsel dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi adına; “Kentsel dönüşüm ve İnsan, Kentsel Dönüşümde Bursa’nın Mevcut Durum Değerlendirilmesi, Kentsel Dönüşümde Şehir Planlaması ve İmar, Sanayi Bölgelerinde Kentsel Dönüşüm” konuları incelenecek.

PROF.DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN’DAN BURSA’YA ÖZEL DEPREM ANALİZİ

Deprem konusunda Türkiye’nin önde gelen bilim adamları arasında yer alan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7 Şubat’ta gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılacak ve kentsel dönüşüm ışığında Bursa’nın deprem analizini adlı oturumda Bursa’nın depremselliği ve kentsel dönüşümün önemi hakkında açıklamalarda bulunacak.

İNŞAAT SEKTÖRÜ BURSA KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ’NDE…

İnşaat sektöründe Türkiye’nin önde gelen kentleri arasında yer alan Bursa’da ilk kez düzenlenecek olan “Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi” inşaat sektörünü de yakından ilgilendiriyor.

2015 yılında inşaat sektörünün çok şey beklediği dinamiklerin başında gelen kentsel dönüşüm konusunda tüm paydaşların birarada olacağı zirveye inşaat sektörü de yoğun ilgi gösteriyor.

KONUT VE YAPI PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Konut ve Yapı sektörünün Bursa’da ki ilk ve tek gazetesi “Konut ve Yapı Gazetesi “2015 yılına yeniliklerle girdi. Konut ve Yapı adı ile bir televizyon programına da başlayan gazete sektördeki yenilikçiliğini bir kez daha göstermiş oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın konuk olarak katıldığı ve kentsel dönüşüm projelerinin detaylı olarak anlatıldığı program Bursalılar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi başta olmak üzere Osmangazi’de hayata geçmeye hazırlanan birçok projenin izleyicilere aktarıldığı programda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kentsel dönüşüm hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt vatandaşları birinci ağızdan bilgilendirmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.