SON DAKİKA
Hava Durumu

Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapı

Geçtiğimiz günlerde Bursa’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce sırasıyla Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile görüşerek “kentsel dönüşüm” projeleri hakkında detaylı bil

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2014 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2014 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Geçtiğimiz günlerde Bursa’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce sırasıyla Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile görüşerek “kentsel dönüşüm” projeleri hakkında detaylı bilgi almıştı.

Sayın bakanın Bursa ziyaretleri sırasında belediye başkanlarına önemle hatırlattığı şey ; Kentsel Dönüşüm yapılırken Bursa’nın tarihi ve kültürel yapısının da korunması gerektiği aksi halde dönüşümün sosyal yönden başarısız olabileceği idi.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümlerinden birinin hayata geçirileceği Yıldırım hakkında özellikle uyarılarda bulunan İdris Güllüce, bu bölgelerde mahalle kültürünün devam etmesi ve her mahallenin ayrı ayrı değerlerinin korunması lazım derken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye de bazı mesajlar verdi.

Kentsel Dönüşüm konusunda ciddi çalışmaları olan Edebali’nin de bu konuya gereken hassasiyeti fazlasıyla göstereceğini düşünüyorum. Bakan’a verdiği brifing’de de insan odaklı hizmetler üreteceğinin sinyallerini veren Edebali, projelerini hayata geçirmesi durumunda yıllardır süren “Yıldırım”ın kötü algısını biran da değiştirebilir.

Eğer Yıldırım gerçekten bir nemze de olsa değişirse, tek kazanan Yıldırım değil, Bursa olur…

TOKİ İndirim yapacak mı ?

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın bu yıl ilkbahar döneminde yapılması beklenen indirim kampanyası Nisan ayında gerçekleşmeyince umutlar sonbahara kalmıştı…

TOKİ’nin ilkbahar döneminde yapması beklenen ancak gerçekleşmeyen indirim kampanyasının Kasım – Aralık aylarında gerçekleşmesi bekleniyordu. Kasım veya Aralık ayında yapılması beklenen TOKİ indirim kampanyası, Ekim ayının sonuna doğru netleşecekti…

Ancak son alınan karar doğrultusunda TOKİ‘nin bu yıl indirim kampanyası yapmayacağı bildirildi…

Bunun yanı sıra TOKİ, 2014 yılı için sonbahar döneminde yapılması beklenen yüzde 20’lik indirimden de vazgeçmiş durumda..

Bir çok kişinin merakla beklediği indirim kararını medya ile paylaşan TOKİ Başkanlığı, “2014 yılı için indirim kampanyası yapılmayacak” şeklindeki kararın tüm birimlerine ileterek bu konuya da nokta koymuş oldu.

İşsizlik mi İşçisizlik mi ?

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranı Temmuz ayında yüzde 9,8 oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,8 kadınlarda ise yüzde 12 oldu.

Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 olarak gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 18,2 iken,15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10 olarak gerçekleşti.

İşsiz sayısı aynı dönemde 2 milyon 654 binden 2 milyon 867 bin kişiye çıktı. Söz konusu ayda genç işsizlik oranı yüzde 18,2 olarak hesaplandı.

İstihdam oranı yüzde 46,3

Temmuz 2014 döneminde 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı ise yüzde 46,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,9, kadınlarda ise yüzde 27,2 olarak gerçekleşti.

İstihdam edilenlerin yüzde 22,4’ü tarım, yüzde 19,9’u sanayi, yüzde 7,3’ü inşaat, yüzde 50,5’i ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.