SON DAKİKA
Hava Durumu

Kentsel Dönüşüm’ün Öncüsü Osmangazi

Son dönemlerde Bursa gündemini en çok meşgul eden konuların başında kentsel dönüşüm, Osmangazi Belediyesi tarafından örnek bir proje ile hayata geçmeye hazırlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın önemle üzerinde durduğu ve yakı

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Son dönemlerde Bursa gündemini en çok meşgul eden konuların başında kentsel dönüşüm, Osmangazi Belediyesi tarafından örnek bir proje ile hayata geçmeye hazırlanıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın önemle üzerinde durduğu ve yakından ilgilendiği kentsel dönüşüm projesinde Osmangazi belediyesi sınırları içerisinde kalan alanlarda köklü bir değişim hedefleniyor.

Halk için şehri planlamak” sloganı ile yola çıkan Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşümde öncelikli bölge olarak seçtiği dört bölge aynı zamanda Bursa’nın da çehresini değiştirecek. Daha önceden açıklanan Master Plan çerçevesinde baktığımızda bu durumu daha da net görebiliyoruz.

Özellikle A1 Bölgesi olarak açıklanan bölgenin konut ve ticari alanlarında yaşamını sürdüren nüfusun çoğunluğunu ele alacak olursak bu bölgenin kentsel dönüşümü aynı zamanda olası bir facianın önüne geçilmesi anlamına geliyor.

Atıcılar, Namık Kemal, Zafer, Selamet, Gülbahçe, Bahar ve Koğukçınar mahalleri başta olmak üzere, Alemdar, Sırameşeler ve Soğanlı mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm eğer başarılı ile tamamlanırsa bırakın Türkiye’yi dünya’ya örnek olur.

Bildiğiniz gibi deprem riski ile her an iç içe olduğumuz coğrafya da yaşıyoruz. Buna rağmen ülkemizdeki birçok bölgede olduğu gibi Bursa’da da bu durum büyük tehlike arz ediyor. Yukarıda saydığım ve yüzbinlerce insanın yaşadığı bu mahallerdeki yapılaşmada diğer büyük bir sorun. Çarpık kentleşmenin en somut örneklerine rastlayabileceğiniz bu mahallelerde yeni bir sayfanın açılması zaten gerekliydi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldiği günden bu yana Osmangazi için birçok önemli projeye imza atan bir başkan. Osmangazi halkı tarafından da benimsenip desteklenmesi bunun en somut örneği diyebiliriz. Başkan Dündar, kentsel dönüşüm konusunda da oldukça kararlı.

Kendisini dinlediğim birkaç toplantıda da “insana hizmet” odaklı yaptığı konuşmalarda dikkatimi çekmişti. Daha sonra incelediğim projelerde de gördüğüm kadarıyla Osmangazi’deki dönüşüm sadece binaların yıkılıp yeniden yapılması değil, aksine vatandaşlar için oluşturulan yeni sosyal donatı alanları ve sosyal yaşam merkezleri ile yeni bir hayatın başlangıcı olacak.

Zaten kentsel dönüşüm’ün asıl amacı da öncelikli olarak tehlikeli binaların yerine güvenli konutlar yapılması ve kent sakinlerinin sosyal yaşam alanlarının zenginleştirilmesidir. Bu iki neden birbirinden ayrılmaz bir parça gibidir.

Biri eksik kalırsa hedeflenen noktaya ulaşılmaz.

Ancak Başkan Dündar ve ekibinin işi hiçte kolay değil! Çünkü halkımızın kentsel dönüşümü henüz tam anlamadığı bir gerçek. Asıl amacı tamamen halka ve kente hizmet olan bir projeyi halen rant meselesi olarak gören bir toplumda iyi işlerin ortaya çıkması biraz zaman alacak olsa da Osmangazi Belediyesi bu işin üstesinden geleceğini düşünmekteyim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.