SON DAKİKA
Hava Durumu

KONUT SATIŞLARI “FAİZ” DİNLEMEDİ

2014 yılını verimli bir şekilde geçiren konut sektöründe ortaya çıkan rakamlar üreticileri sevindirdi. Kredi faizlerindeki yükselişe rağmen 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 10 artan konut satışları 2015 içinde önemli bir

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2014 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2014 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

2014 yılını verimli bir şekilde geçiren konut sektöründe ortaya çıkan rakamlar üreticileri sevindirdi.

Kredi faizlerindeki yükselişe rağmen 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 10 artan konut satışları 2015 içinde önemli bir gösterge.

Konut kredi faizlerinin zaman zaman yüzde 1,30’lara yaklaştığı 2014’ün 11 ayında 684 bin konut el değiştirmesi bir anlamda konut sektöründeki talebi de gözler önüne sermiş oldu. Nitelikli konut ihtiyacının her geçen artması ve ekonomik konut arzının da bu yönde artış göstermesi satışların yükselmesine sebep oldu.

Ülkedeki ekonomik istikrardan dolayı oluşan olumlu hava 2014 yılı boyunca etkili oldu. Hal böyle olunca ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü de hareketli bir yılı geride bıraktı.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan’da yaptığı açıklamalarda 2014’ün ilk aylarında konut kredisinde faizlerin yüzde 1,30’lara geldiğini bu nedenle yılın ilk çeyreğinde konut satışlarında bir durağanlık yaşandığını belirterek marttaki yerel seçimlerden sonra faizlerde aşağı yönlü bir hareketin başladığını, 10 Ağutos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da konu kredi faizlerinin yüzde 0,90 seviyelerine geri döndüğünü söyledi. Konut sektöründeki yükselişin, siyasi istikrara bağlı olduğu özellikle belirten başkan Taylan, önümüzdeki 20 yıl daha gayrimenkul sektörünün en cazip sektörlerden biri olacağını belirterek gelecek adına önemli bir bilgi vermiş oldu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından hazırlanan Aralık ayı sektör ekonomi raporuna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 3.8, inşaat sektörü ise yüzde 1 oranında büyüdü.

ALPİŞ’İN MARKA PROJESİ BURSA’NIN SİMGESİ OLDU

Alpiş Group tarafından Balat bölgesinde hayata geçirilen ve Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği Foresta Balat projesinde son aşamaya gelindi.

Her yönüyle özel bir proje olan Foresta Balat’ı Bursa’ya kazandıran Alpiş Group’a ve Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp’e ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Kent estetiğine önem veren ve kaliteli bir yaşam için yoğun çaba harcayan Alpiş Group, son projesi olan Foresta Balat ile lüks konut standartlarını da fazlasıyla yükseltti.

Bursa’nın yeni cazibe yaşam merkezi kabul edilen Balat’ta konut alıcılarının ihtiyaçlarına göre dizayn edilen projede dikkatimi çeken önemli hususlardan biri sosyal donatı alanlarının fazlasıyla ön planda olması…

Açıkcası birçok konut projesinde öncelik olarak görülmeyen sosyal donatı & yaşam alanları Foresta Balat’ta ciddi bir biçimde ele alınmış. Her geçen artan şehir stresi ve trafiğini düşünecek olursak insanların konutlarından çok uzak bir yerlerde sosyalleşmesi artık neredeyse çileye dönüşüyor. Bu sorunu iyi tespit eden Alpiş Group, Foresta Balat’ta öne çıkardığı sosyal imkanlar ile konut alıcılarının büyük bir sorununa kalıcı bir çözüm sunmuş diyebilirim.

GÜNÜN SÖZÜ

Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın.(Vincent Peale)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.