SON DAKİKA
Hava Durumu

Konut Sektöründe Hareketli Günler

Eylül ayı ülkemiz adına ekonomik göstergeler içinde yeni bir başlangıç oldu. Okulların açılmasıyla başlayan ticari hareketlenmenin ardından inşaat sektörü de kıpırdanmaya başladı. Özellikle haftasonu gazetelere şöyle bir göz attığınızda birçok y

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Eylül ayı ülkemiz adına ekonomik göstergeler içinde yeni bir başlangıç oldu. Okulların açılmasıyla başlayan ticari hareketlenmenin ardından inşaat sektörü de kıpırdanmaya başladı. Özellikle haftasonu gazetelere şöyle bir göz attığınızda birçok yeni konut projesinin reklamını görebilirsiniz.

Gazetelerin yanı sıra açık hava mecraları da bu akımdan nasibini almış gibi gözüküyor. Bilboardlarda yan yana asılmış inşaat projeleri dikkatimi çeken ayrı bir husus oldu. Aslına bakarsanız bu durum konut projeleri için pek faydalı bir durum değil. Nedeni ise çok açık; yan yana gelen konut projeleri halk tarafından dikkat çekici bulunmuyor. Bu durumda önemsenmesi gereken konuların başında gerilla marketing kavramı geliyor. Standart pazarlama metotlarının dışında “gerilla” stratejiler ile hedef kitledeki konut alıcılarına ulaşılabilirse daha iyi sonuçlar alınabilir.

Konut Sektörünü Heyecanlandıran Kıvılcım

Konut sektöründeki stoku ve satışları arttırmak için %18 olan KDV oranın %1 çekilebileceği söylentisi dün itibariyle piyasalarda geniş bir yankı buldu. Başta konut üreticileri olmak üzere inşaat sektöründeki çoğu kişi bu söylentinin gerçek olması ümidiyle yeni planlamalar bile yapmaya başladı. Ancak bu durum kısa bir süre sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı ve şuan için KDV indiriminin söz konusu olmadığını söyledi.

Ama bu konuda bir parantez açmakta fayda var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ülke ekonomisinin en önemli dinamiklerinin başında gelen inşaat ve konut sektöründe olası bir KDV indirimi sektöre doping etkisi yapabilir.

Mudanya’da Vadi Mudanya

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ve gelişmekte olan bölgelerin başında olduğunu belirttiğim Mudanya’da yeni bir proje daha konut alıcılarının beğenisine sunuldu. Mudanya İnşaat’ın başlattığı projeyi geçenlerde inceleme fırsatı buldum.

Vadi Mudanya diğer konut projelerine nazaran oldukça butik bir proje olarak gözüme çarptı. Konumu ve mimarisi de bu butik özelliği destekleyecek bir biçimde tasarlanmış. Projenin sahibi Kenan Sülün, 33 yıllık ticari birikimini ve tecrübesini bu projesine aktardığı için Vadi Mudanya’ya fazlasıyla güveniyor. Kaldı ki bu proje ile Mudanya’da yeni bir yaşamın başlayacağını söylüyor. Sahile yürüme mesafesinde yer alan Vadi Mudanya, özellikleri bakımından kısa ve uzun vadeli yatırım düşünenler içinde iyi bir alternatif olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.