SON DAKİKA
Hava Durumu

Köy Dernekleri AK Parti’ye model oldu

İlçe kongresi yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde hareketlilik devam ediyor. Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’de yeni yönetime gelen AK kadrolar basına tanıtıldı. İlçe başkanı Ali Yılmaz, parti içinde tek adaylı kongre ve delegelerd

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

İlçe kongresi yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde hareketlilik devam ediyor. Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’de yeni yönetime gelen AK kadrolar basına tanıtıldı.

İlçe başkanı Ali Yılmaz, parti içinde tek adaylı kongre ve delegelerden bazılarının oy kullanmayışına bir takım yakıştırmalar yapılmaya çalışıldığını belirterek bu yakıştırmaların AK Parti’ye zarar verme niyetinde olanlarca asılsız olarak yayıldığını öne sürdü.

Yılmaz, çalışma hedeflerini açıklarken “Bursa’mızı ve Bursa’mızın payitahtı Osmangazi’mizi hak ettiği yerlere taşımak için, Osmangazi’de sıkmadık el, çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. Manifestomuz, kimseye kırılmayacağız, kimseyi kırmayacağız, birliğimizi, dirliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi hiç kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Saflarımızı sık tutarak, birbirimize kenetlenerek, birbirimize muhabbetimizi arttırarak aramıza fitne ve fesat sokmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ali Yılmaz Yürütme Kurulu arkadaşlarını Ufuk Çömez, İzzet Şenocak, Abdi İlhan, İlyas Kanak, Hakkı Şentürk, Oğuzhan İskenderoğlu, Faruk Ertürk, Zakir Öztaş, Soner Aksoy, Filiz Tan, Erdal Küçük, Enes Akgül olarak açıkladı.

Köy Dernekleri nedir?

Bursa’nın dağ ilçelerinde dünyaya gelen, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Petrol Mühendisi olarak mezun olan ve yüksek lisans yapan Ali Yılmaz, 2015 seçimlerinde hedeflerinin oylarını artırmak olduğunu söyledi.

Bu amaçla, Osmangazi ilçe teşkilatları olarak mahallelerde mevcut mahalle yönetimlerinin yanı sıra, karar verici organların oluşmasına yönelik Mahalli Konseyleri kuracaklarını açıklayan Yılmaz, bu uygulamanın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul il başkanlığı döneminde gerçekleştiğini söyledi.

Mahalle Konseylerinin geçmişte köylerde uygulanan Köy Derneği yönetimlerine benzediğini anlatan Yılmaz, “Atalarımız köylerde herhangi bir karar alınacağı zaman köy derneğini toplantıya davet ederlerdi. Bu kağıt üzerinde kurulu bir dernek değil, köyün ileri gelenlerinin karar almada söz sahibi olması için oluşturulan bir nevi konseylerdi. Köy öğretmeni, imamı, muhtarı, köyde hizmet veren memurlar, yaşlılar, tahsil görmüş kişiler, kadınlar ve gençlerden oluşan bu konseye, Mahalli idareler kanunlarında Köy Derneği ismi verilir. Bizlerde, bu uygulamaları biraz daha genişleterek sadece AK Partililerin değil, mahallelerdeki bütün insanların, siyasi görüş farklılığı göz etmeden katılmasının sağlanacağı konseyleri oluşturacağız” diye konuştu.

Toplantıda bulunan basın mensuplarının aynı uygulamadan Nilüfer’de var olduğunu ve demokrasi örneği olarak tanıtıldığını hatırlatmaları üzerine Yılmaz, “Nilüfer’de nasıl uygulanıyor bilemiyorum. Ama, Bizler, gençlik yıllarımızdan bu yana görev yaptığımız siyasi partilerde, özellikte de 2001 yılında kurulan AK Parti teşkilatlarında bu uygulama var. Her mahallemizde bir mahalle başkanı, 13 yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır. Ayrıca, her mahallede gençlik temsilcisi ve kadın kolları temsilcimiz bulunmaktadır. Mahalle demokrasisinin ana kaynağı ve beşiği AK Parti’dir. Biz bu işi yeni başlatmadık. Senelerdir uyguluyoruz. Halkın, vatandaşların, derdi olan mahallelinin, dertlerini anlatacak kendilerine yardımcı olacak, sorunlarını çözebilecek birilerini hemen mahallelerinde bulması, sokaklarında bulması AK Parti’nin zaten uyguladığı bir çalışma ve siyasi faaliyetlerdir” şeklinde konuştu.

Dündar ile aramızda sorun yok

AK Parti Osmangazi ilçe başkanı Ali Yılmaz’a yöneltilen soruların başında mahalli seçimler öncesinde belediye başkanlığı konusunda aday adayı olması nedeniyle kendisinin aday gösterilmeyip mevcut başkan Mustafa Dündar’ın yeniden seçilmesiyle ilgili aralarında herhangi bir sorun olup olmadığı soruldu.

Aslında sorunun direkt söylenmek istendiği şekli şu;

“Siz Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adayı oldunuz. Seçilmediniz. Şimdi ilçe başkanı oldunuz. O dönemdeki rakibiniz Mustafa Dündar’ın sizi istemediği konuşuluyor. Bu konunun aslı astarı nedir?”

İlçe başkanı Ali Yılmaz, senelerin politikacısı. Bu olayı, ilçe başkanlığına aday olacağının açıklandığı zaman cevaplamıştı. Yeniden cevapladı;

“Partimizin her üyesi her makama aday adayı olabilir. Aday olabilir. Seçim geçince adaylık biter. Sonra hizmet başlar. Bende, belediye başkanlığına aday olan Mustafa Dündar ile beraber seçim çalışmalarına katıldım. Geçen hafta kongre yaptık. Ben ilçe başkanı seçildim. İlk tebrik edenlerden birisi de Belediye Başkanımız oldu. Kendisiyle görüşüyoruz. Aramızda hiçbir sorun yok” dedi.

AK Parti Osmangazi’de yeni yönetimle, Yeni Türkiye yolunda adım atmaya başladı.

Darısı diğer muhalefet partilerine diyeyim. Çünkü, muhalefet ses çıkarmadıkça siyasetin tadı pek olmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.