SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası’ndan İyimser Hamle

Piyasalarda olumlu sayılabilecek türden bir haftayı Merkez Bankası’nın yerinde hamleleriyle geride bıraktık. Merkez Bankası’nın faizleri değiştirmeyeceği yönündeki piyasalardaki genel beklenti reel olarakta hayal buldu ve Merkez Bankası da f

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Piyasalarda olumlu sayılabilecek türden bir haftayı Merkez Bankası’nın yerinde hamleleriyle geride bıraktık.

Merkez Bankası’nın faizleri değiştirmeyeceği yönündeki piyasalardaki genel beklenti reel olarakta hayal buldu ve Merkez Bankası da faizleri değiştirmedi.

Geçen hafta TL’nin değer kazandığı, gösterge faizin gerilediği, borsanın yükseldiği bir hafta oldu. Altının ons fiyatı 1.230 – 1.240 bandına yerleştiği halde doların TL’ye karşı değer kaybı altının gram fiyatının 90 TL’nin altına düşmesine yol açtı.

Önceleri altın fiyatı düşer, dolar değer kazanırken TL cinsinden kendi içinde değerlenen altın şimdilerde dengeyi altın fiyatlarının yükselmesiyle yakalamaya çalışıyor.

EMLAK VERGİSİNE ÖDEME KOLAYLIĞI!

Torba yasa ile Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları da yapılandırma kapsamına alındı. Borcu olanların gayrimenkulün bulunduğu belediyelere 1 Aralık 2014’e kadar başvurması gerekiyor.

Vadesi 30 Nisan 2014’ten (bu tarih dahil) önce olduğu halde, 11 Eylül 2014 (bu tarih hariç) itibarıyla kesinleşmiş olup ödenmemiş bulunan emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergileri ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faiz ve zamları ile Emlak Vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammından oluşan alacaklar torba yasa kapsamında yapılandırılacak.

YÜKSEK FAİZİN YÜKSEK CAZİBESİ

Faizdeki yüksek seyir borsa ve fon pazarını zorlamaya devam ediyor.Özellikle Türkiye’deki yatırım araçları içerisinde gayrimenkulün hâlâ cazibesini koruyor olması da hisse ve fon piyasasına ilgiyi azaltıyor.

Faiz oranlarının yeniden tırmanış eğiliminde olması ve gayrimenkulde devam eden risk iştahı, hem hisse senedi piyasasına hem de fon pazarına olan ilgiyi zayıflatıyor.

Risksiz getiri beklentisi de tasarrufun mevduatta kalmasına yol açıyor. Ekonomi kurmaylarının sermaye piyasasını geliştirme çabaları da bir türlü sonuç vermiyor. Ne hisse pazarına ne de fon pazarına ciddi bir yönelim söz konusu değil.

Gayrimenkul tarafına yapılan akış şuan için sermaya piyasalarının gelişimine ciddi bir engel oluşturmaya devam etmese de yatırımcıların ilk tercihi olan gayrimenkul uzun bir süre daha zirvede yer alacak gibi gözüküyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.