SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’de neler oldu?

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa teşkilatlarında bir süredir dedikodu da olsa şikayetler dile getiriliyor. Ankara yönetimi ile Bursa yönetimi arasındaki sıkıntılar teşkilat içinde yüksek sesle konuşulur oldu. Yine, Milletvekilleri İsmet Büy

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa teşkilatlarında bir süredir dedikodu da olsa şikayetler dile getiriliyor.

Ankara yönetimi ile Bursa yönetimi arasındaki sıkıntılar teşkilat içinde yüksek sesle konuşulur oldu.

Yine, Milletvekilleri İsmet Büyükataman ile Necati Özensoy arasındaki uyumsuzluk teşkilat içinde konuşulur oldu.

Mevcut iki vekil ile Bursa il yönetimi ve eski il başkanı Hasan Toktaş arasındaki sıkıntılar olduğu teşkilatlarda konuşulur oldu.

İlçe kongreleri çok adaylı oldu.

Milletvekilleri ve bazı il yöneticileri yada 25. dönem milletvekilliğini düşünenler, ilçe ve il yönetiminde söz sahibi olmak için ellerinden gelen mücadeleyi verdi.

İlk çatlama Osmangazi ilçe kongresinde yaşandı.

Kongrede divan başkanlığını üstlenen MHP genel sekreteri ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman ile başkan adayı olduğunu söyleyen Selami Hacılar arasındaki tartışma, parti teşkilatlarındaki sancıların gün ışığına çıkmasına yol açtı.

Selami Hacılar bu kez, kendisi aday olamayınca başka bir adayla birleşti ve seçimi yine istedikleri gibi kazandılar.

Bu değişim, MHP içindeki sıkıntıların ve “kol kırılır yen içinde kalır” şeklindeki uygulamaların artık pek dikkate alınmadığının göstergesi olarak konuşulmaya başladı.

Sıra il kongresine geldiği zaman, taraflar arasındaki kılıçlar tam olarak çekildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin il başkanlığı seçimleri epey çekişmeli geçti.

Milletvekili Necati Özensoy’un desteklediği Ülkü Ocakları eski Maksut Yazıcı, Nilüfer eski ilçe başkanı Yüksel Yılmaz, 12 Eylül öncesinde Ülkü Ocakları eski başkanı Doğan Teğin, Osmangazi ilçesinde başkan adayı yapılmayan Selami Hacılar, MHP genel sekreteri İsmet Büyükataman’ın desteklediği Cihangir Kalkancı’nın yarıştığı kongrede, kazanan Yüksel Yılmaz oldu. 607 delegenin oy kullandığı seçimde Yüksel Yılmaz 235, Maksut Yazıcı 118, Selami Hacılar 73, Cihangir Kalkancı 168, Doğan Tegin ise 10 oy aldı. 2 oy geçersiz 1 oy da boş sayıldı.
Kongre kulislerinde söylenenlere göre, hem MHP genel sekteri İsmet Yılmaz hem de milletvekili Necati Özensoy destek verdikleri adaya oy toplamak için teşkilatlardaki bütün güçlerini kullandı. Büyükataman’ın adayı Cihangir Kalkancı 168 oy topladı. Özensoy’un adayı Maksut Yazıcı ise 118 oy aldı.

Kongre sonrasında ilk açıklama Maksut Yazıcı’dan geldi. Partide bir hizmet yarışına girdiklerini ve il başkanının seçildiğini, bundan böyle teşkilat olarak il başkanının etrafında kenetlenip 7 haziran seçimlerinde MHP’nin başarısı için çalışacaklarını söyledi.

Ortaya çıkan bu tabloya göre, MHP teşkilatları 7 haziran seçimleri için değişim istiyor konuşmaları başladı.

Evet, MHP içinde, birkaç yıldır, özellikle mahalli seçimlerde adaylar belirlenirken sıkıntılar yaşanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı adaylığı konusundaki sıkıntı, milletvekili Necati Özensoy’un elini taşın altına koyup aday olmasıyla aşılmıştı. Fakat, seçimlerdeki oy kayıpları ise teşkilatların morallerini bozmuştu.

MHP’nin özellikle Nilüfer ilçesine yönelik oy kayıpları artık teşkilatlarda sorgulanıyor. Milletvekili seçimlerinde yüzde 17 oranlı oy topladığı Nilüfer ilçesinde mahalli seçimlerde oyları yüzde 6-7 seviyesine düşen MHP’de teşkilatlarındaki bu azalmanın nedenlerinin araştırılması, ilçedeki bazı yöneticiler arasında tartışmalara yol açıyor.

MHP, anladığımız kadarıyla artık eski MHP değil. Parti teşkilatlarında eskiden büyükler ne derse o olurdu. Şimdi ise, tabandan gelen bir başkaldırı var.

MHP tam bir ideoloji partisidir. Her ne kadar böylesi dedikodular olsa da seçim zamanı birleşip kenetlenir. Milletvekili kim olursa olsun, adaylar kim olursa olsun, parti teşkilatları olarak hepsi birlikte seçim başarısı için canla başla çalışır.

Tabi, siyasette iddia sahibi olan partilerden bir tanesi de iktidar Ak Parti. Ak Parti adayları, hafta sonunda temayül yoklamasına girecekler. Temayülde il yönetimi, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, mahalle başkanları oy kullanacak. Bu sayı yaklaşık 2 bin 300 civarında.

Ak Partili aday adayları da parti teşkilatları ziyaretlerini sürdürüyorlar. Adaylardan Cüneyt Dizdar gittiği her yerde büyük ilgi görüyor. Yine kadın adaylardan Setenay Yüksel Olguner de parti teşkilatlarında sevilen sayılan bir kişiliğe sahip.

Osmangazi eski ilçe başkanlarından Refik Özen de, adaylık sürecinde partililerle buluşuyor.

İddialı adaylar arasında parti teşkilatlarından gelmemelerine rağmen halkın desteğini alacaklarını, parti oylarını artıracaklarını ve siyasete yeni yüzler kazandırılması için çalışacaklarını söyleyen İrfan Koç, Kurban Güneş, Münir Gültekin gibi isimlerde var.

Ak Parti bu dönem vekil adaylarını seçerken gerçekten zorlanacak.

CHP de adaylık başvurulura sürüyor. Nilüfer eski ilçe başkanı Özgür Şahin, il yönetiminden istifa eden Hasan Taşkut, eski vekil Kemal Demirel, Ahmet Memişoğulları, eski il başkanı Gürhan Akdoğan adaylık başvurularını yaptı.

CHP’de Parti meclisinin önseçim kararı almasına rağmen, önseçimde listenin istenildiği gibi gerçekleşmemesi halinde ilk beş sıralamada iki tane kontenjan kullanılacağı ve bu kontenjanların 2. ve 4. Sıra olacağı kulağımıza geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.