SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’nin uyarıları çok önemli

Bursa’nın geleceğine yönelik planlar yapılırken birileri hep keserin kendisine doğru yontması için çalışır. Geçmişte, Bursa’nın en üst makamlarını işgal eden bürokratların, kendi geleceklerini teminat altına alabilme adına, ellerindeki koltuk g?

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2014 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2014 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa’nın geleceğine yönelik planlar yapılırken birileri hep keserin kendisine doğru yontması için çalışır.

Geçmişte, Bursa’nın en üst makamlarını işgal eden bürokratların, kendi geleceklerini teminat altına alabilme adına, ellerindeki koltuk gücünü nasıl kullandıklarına tanık olduk. Olmayacak duaya amin dedirten ve bunu da Bursa adına yaptıklarını iddia eden bürokratların bugün Bursa’ya nasıl maddi ve manevi kazık attıklarını konuşuyorsak, bu işte bir iş var demektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Bursa’da özellikle yerel muhalefette ve de yine özellikle Osmangazi Belediye Meclisinde verdikleri birbirinden önemli önergeler ile kentin geleceğine yönelik yatırım ve planlarına dikkat çekiyorlar.

MHP Gurup sözcüsü Cemil Aydın, yapılan çalışmalara yönelik bizleri bilgilendirdi. İlgi alanlarına aldıkları konuları anlattı.

Demirtaş Yolu üzerindeki eski tütün depoları arazisi . Özelleştirme İdaresi uhdesinde bulunan 81 bin 350 metrekare alanın mutlaka belediyeye devredilmesini ve kamu çıkarına yönelik planlama yapılmasını öneriyoruz.

Özelleştirme İdaresi rant yaratan bir planla iki kez ihaleye çıkmıştır. İlk ihalede teklif edilen fiyat düşük kalmış. İkinci ihale de açılan davada iptal edilmiştir. Arazi Toki’ye geçmiştir ve DOSAB’ta yapılması planlanan termik santrale 1.5 km uzaklıktadır. Konut, ticaret, sağlık ve park alanı olarak imara açılmıştır.

Tütün deposu arazisiyle ilgili atılacak yanlış bir adımın, yok olma noktasına gelen Bursa Ovası arazisini tamamen bitirecektir.

“Danıştay 6. Dairesi’nin, arazinin satışını iptal etmesiyle yeni bir şans doğmuştur. MHP Osmangazi olarak, aylardır gerek belediye meclisinde gerekse diğer platformlarda ifade ettiğimiz gibi Bursa topraklarına sahip çıkmalıdır. Bu arazi Bursalıların kullanımına açılmalıdır. Eğer orası satılıp yüksek katlı yapılaşmaya izin verilirse İsmetiye’ye kadar ova betonla dolacaktır.”

Herkes kafasına göre plan yapıyor

MHP, Bursa içinde bazı yatırım ve planlamalarda, yerel yönetimlerin saf dışı edilmesine de karşı. Cemil Aydın, bu konuda da gerekli uyarıları yapıyor;

Dikkat çekeceğimiz ikinci konu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Stadyum Caddesi’ndeki il binası. Yıkılarak, yerine 6 katlı yeni bir bina yapılacak olmasına itirazımız şundandır. Şehircilik Bakanlığı’nın, Osmangazi ve Bursa Büyükşehir belediyelerini, bölgenin imar planını hiçe sayarak kendine göre plan yapmasıdır.

Ayrıca,, MHP Osmangazi’nin geçmişte kamuoyu bilgisine sunduğu, ruhsatsız 150 kamu binasının akıbetinin ne olacağıdır. “Osmangazi Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlar kentsel dönüşüm ve deprem gerçeklerini göz önüne aldığımızda daha neyi bekliyor?” diye soruyoruz.

Ankara’nın Bursa dinamiklerini ve belediyelerini yok sayarak imar planlarını yaparak uygulamaya koymasını kabul etmek mümkün değildir.

Evet, MHP, benimde yıllardır savunduğum çok önemli bir konuyu gündeme getirdi. Getiriyor..

Takipçisi olacaklarını ifade ediyorlar.

Bursa’nın mahalli idarelerinin bu konularda zayıf kaldığını zaten yıllardır yazıyorum. Çiziyorum. Bazılarının kendi şahıslarına çıkar sağlamak amaçlı yaptıkları çalışmalar yüzünden, bu tür yapılanları görmezden gelme huyları var. Özellikle bürokrat kesim, emekli olduklarında Bursa’ya nasıl yerleşeceklerini ve ne iş yapacaklarını memuriyet dönemlerinde planlayıp uyguluyorlar.

Ellerinde kalem, kağıdı, oturduğu koltukta da yetkisi olanlar, Bursa’nın geleceğini planladıklarını iddia ederken, onun bunun değirmenine nasıl su taşıdıklarına kılıf aramak için de olmadık hayallerle projelerle halkın karşısına çıkabiliyorlar.

AK Partiye teşkilat uyarısı

Hani derler ya, bir musibet bin nasihatten iyidir.

İşte öyle bir olay. Büyükorhan ilçesindeki AK Parti kongresinde yaşandı.

Aslında, teşkilatlar serbest bırakılıp, kongreleri ve delege seçimleri baskı unsurları olarak görülmese, inanın parti teşkilatları kendi içinde bu olayı tereyağından kıl çeker gibi çözecekler.

Ama, birilerinin milletvekili hesabı, bakanlık hesabı, siyasi ikbal hesapları peşinde koşmaları buna engel oluyor.

Kapalı kapılar ardındaki bu hesapları halk bilmiyor. Medya kendisine anlatılan kadarlarını biliyor. Herkes, işine geldiği gibi konuşuyor.

Siyasetin doğasında iddia vardır. Rekabet vardır. Kişileri kırıp, dökmeden, küstürmeden, hizmet aşkıyla ateşleyip, yarışa hazırlamak vardır.

Yoksa, “ben vekil olmamayım. Parti yönetimde kalayım. Seni vekillikte desteklerim” düşüncesiyle siyaset üretilmez. Kişisel egolar tatmin edilir sadece.

İşte bu nedenle, Büyükorhan teşkilatının yaptığı uyarı çok önemli.

Üst makamların bu uyarıyı, başkaldırı olarak değil de ikaz olarak değerlendirmeleri gerekiyor.

Belki o zaman AK ile kara arasındaki fark ortaya çıkar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.