SON DAKİKA
Hava Durumu

Mimarlar, Bursa’nın geleceğini tartıştı

Dünya genelinde iklim değişikliği, çevrenin korunması, kimyasal arıtmadan vaz geçilip biyolojik arıtmaya geçilmesi, çarpık yapılaşma, kaçak yapılaşma gibi pek çok sorunun tartışıldığı günümüzde, daha yaşanılabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir kalkınmanın nasıl olması gerektiği Bursalı mimarlar tarafından tartışıldı. Öncelikle, böyle bir organizasyon yapıp, insanları “ben nasıl katkı sunabilirim?” sorusu etrafında birleştiren Mimarlar Odası’na teşekkür etmek

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2022 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2022 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Mimarlar, Bursa’nın  geleceğini tartıştı

Dünya genelinde iklim değişikliği, çevrenin korunması, kimyasal arıtmadan vaz geçilip biyolojik arıtmaya geçilmesi, çarpık yapılaşma, kaçak yapılaşma gibi pek çok sorunun tartışıldığı günümüzde, daha yaşanılabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir kalkınmanın nasıl olması gerektiği Bursalı mimarlar tarafından tartışıldı.

Öncelikle, böyle bir organizasyon yapıp, insanları “ben nasıl katkı sunabilirim?” sorusu etrafında birleştiren Mimarlar Odası’na teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü, bu ülke bizim, bu kent bizim. Bu kentte yaşayanlar olarak “bizler üzerimize düşen sorumluluğu ne kadar yerine getiriyoruz?” sorusunu kendi kendimize sorup, cevaplarını gönül rahatlığı içinde verdiğimiz zaman pek çok sorunun kendiliğinden çözülebileceğine herkes hemfikir.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin önemli etkinliklerinden olan ve bu sene üçüncüsü “Dönüşüm” ana temasıyla Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde (BAOB) düzenlenen Bursa Architecture Fest’22 çalışmaları tamamlandı.

Söyleşiler, sergiler, atölyeler ve müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen festivalde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ile  Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek fuara katılıp ürünlerini sergileyen firmaları ziyaret edip, yeni ürünler ve teknolojik gelişmelerle ilgili bilgi aldılar.

Festival kapsamındaki oturumlarda “Dönüşümün Deneyimi Şehri Haritalamak” başlığında mimarlık öğrencileri atölye sunumlarını gerçekleşti.

Dr. Mimar Begüm Yazgan “Dönüşümün Deneyimi”, Gökhan Avcıoğlu “Archaeology, Art, Design, Engineering, Architecture”, Murat Tabanlıoğlu “Geçmişe/Geleceğe Bakmak”, Nevzat Sayın “Eskinin Yeniyle Diyaloğu-Santralİstanbul”, Han Tümertekin “Yeniden İşlevlendirme ve Canlandırma” başlıklı sunumları ile yaptıkları projeleri öğrencilerle paylaşırken, “Muhteşem Uyum-Mimari ve İçmimari Disiplinler” oturumunda Yasemin Arpaç, Salih Küçüktuna, Pınar Uçkan; “Kent ve Sanat- Dönüşümde Sanatın Tavrı” oturumunda Seçkin Pirim; “Eskiden Yeniye Dönüşüm Sürecinde Kamusal Mekanlar” oturumunda ise Nesli Naz Tuna moderatörlüğünde Murat Sönmez, Kutlu İnanç Bal ve Hakan Evkaya sunum yaptılar.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, festivali bu yıl “Dijital Çağ, Eski-Yeni, Değişen Dünya’ temasıyla gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Pandeminin ardından yeniden bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Şimşek, “İki yıl aradan sonra Odamıza, Bursa’mıza yakışan festivalimizi yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Gençlerle birlikte belirlediğimiz ‘Dönüşüm’ temamız çerçevesinde festivalimizin ikinci ve son gününde Türkiye’nin mimarlık alanında önde gelen isimlerini yaptıkları projeler üzerinden öğrencilerle buluşturduk. Tüm katılımcılar için keyifli geçen bir etkinlikti. Festivalimiz bu yıl için bitmiş olsa da gelecek yıl için çalışmalara şimdiden başlayacağız. Festivalimizin başta mesleğimiz olmak üzere meslektaşlarımıza, kentimize ve geleceğimize ışık tuttuğunu düşünüyorum” dedi.

Bizlerde, insanların mutlu, huzurlu, her türlü çevre ve kent sorunlarından arındırılmış bölgelerde hayatlarını sürdürmesini diliyoruz. Belki zor ama bu isteklerimiz olmayacak kadar güç değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.