SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Üniversitesi Bursa’ya değer katmıştır..

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 07:30

Belki de defalarca yazıp söylemişimdir; İnsanların “Mensubiyeti” önemli değildir.İnsanlığın ortak paydasını temsil eden yüksek değerler vardır.Bu artı değerleri taşıyan insanlar bulunduğu ülkeye de kente de değer katar..

Herkesin yakından tanıdığı iş İnsanı Eğitimci Gıyasettin Bingöl’ün Bursa’ya kattığı değer gibi…

Bakın bu şehrin tarihine imza atanlar unutuluyor mu?

Bursa gibi kadim bir şehre değer katanlar yok sayılabiliyor mu?

Bakın;

Uzun yıllardır yakından tanıdığım Gıyasettin Bingöl’ün çabalarıyla kurulan Mudanya Üniversitesinin tanıtım toplantısına katıldım…Ayrıntıya girmeden önce şunu ifade etmek istiyorum;

Bugüne kadar Eğitimci kimliği ile ön plana çıkan,Bursa’da binlerle ifade edilebilecek öğrencinin yetişmesine ön ayak olan Gıyasettin Bingöl, duruşuyla,başarısıyla Bursa’da Eğitime artı bir değer kazandırmıştır.

Hedefi vardı Gıyasettin Bingöl’ün…Süreci uzun uzun anlattı.. Nihai hedefinin de gerçekleşmesini şu duygu dolu cümlelerle ifade etti; “Hayatımın özeti ve son projem”

Alkışlıyorum…

Çalışmaların tamamlanmasının ardından kuruluşu gerçekleşen ve bu yıl Eğitime başlayacak olan Mudanya Üniversitesi daha şimdiden YÖK tarafından verilen kontenjanlarını doldurmuş.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, düzenlediği basın toplantısı ile Mudanya Üniversitesinin kuruluş sürecini ve yerleştirme sonuçlarını paylaşırken,18 yıl önce kurduğu hayalin bugün gerçekleşmesinin gururunu yaşadığını söyledi.(Bana göre hak ettiği bir gururu yaşadı.)

Bingöl’ün “Mudanya Üniversitesini ‘hayatımı özeti ve son projem. Neyim varsa Mudanya Üniversitesine vakfettim” şeklinde sözleri aslında çok şey ifade ediyor.

Üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, yine Üniversitesinin işbirliği protokolü imzaladığı Medicalpark Bursa Hastanesinin Genel Müdürü Metin Arslan’ın da katıldığı toplantıda Gıyasettin Bingöl’ün heyecanı gözlerinden okunuyordu…

Yurt içi bir tarafa Dünyanın dört bir tarafında ABD’de İngiltere’de Avrupa’da  “Marka” olarak isimlendirilen Üniversiteleri bizzat yerinde inceleyen Bingöl Bursa’ya da bir “Marka” kazandırmanın heyecanını yaşadı.Adını da “Mudanya Üniversitesi” koydu.

Bunun en bariz örneğini 2022 YKS yerleştirme sonuçlarında gördük. Bursa’nın tek vakıf üniversitesi Mudanya Üniversitesi, eğitime başlayacağı ilk yıldan büyük ilgi görerek öğrencilerin tercihinin adresi olmuş. Kontenjanlar yüzde yüz dolmuş.

Bingöl;Üniversiteyi kurarken “Mudanya Üniversitesi Bursalıların demiştik.Bugün şunu rahatlıkla söyleyebilirim “Bursa Mudanya Üniversitesine sahip çıktı” dedi.

Aynen katılıyorum…Türkiye’nin en son kurulan en genç Üniversitesinin tercih edilmesi bunun en bariz örneği olarak karşımızda duruyor…

Anlaşılan Mudanya Üniversitesi yeni bölümleriyle, özgür düşünen, konuşan, bilim üreten gençlerimizin eğitim yuvası olacak.

Hiç mütevazı olmaya niyetim yok.

Bu sütunlarda ya da sosyal medyada yer alan yazılarımızın yarattığı toplumsal etki ve gücü dikkate alarak, insan ayrımı yapmadan, güzel olan her şeyi ve güzel insanları alkışlamayı görev sayarım.

Gıyasettin  Hoca da parmakla sayılacak kadar az olan muadilsiz insanlardandır bana göre…Bursa’ya kazandırdığı Eğitim yuvası için…ALKIŞLIYORUM…Hayırlı olsun…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.