SON DAKİKA
Hava Durumu

Mülakat sancısı

AK Parti genel merkezinin önü çok kalabalık. Aday adayları, randevulu gelmelerine rağmen, bir gün önceden gelen mi dersiniz, mülakata girip çıktıktan sonra diğer aday adaylarına kendisine nelerin sorulduğunu anlatanlar mı dersiniz, ne ararsanız var.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

AK Parti genel merkezinin önü çok kalabalık. Aday adayları, randevulu gelmelerine rağmen, bir gün önceden gelen mi dersiniz, mülakata girip çıktıktan sonra diğer aday adaylarına kendisine nelerin sorulduğunu anlatanlar mı dersiniz, ne ararsanız var.

Hepsi heyecanlı.

Hal vaziyetlerinin ne olacağını merakla bekliyorlar. Hepsi bir birinin rakipleri oldukları için ser verip sır vermeme gibi bir alışkanlık olsa gerek, beklentileriyle ilgili açık vermemek adına şifreli konuşmalar bile yapabiliyorlar.

Velhasıl kelam, AK Parti’den vekillik için yola çıkanların karşılaştıkları ortak soruları da dinleme fırsatını bulduk.

Birincisi, doğum yerleri, ikincisi nerede ne iş yaptıkları, ekonomik durumları, üçüncüsü neden milletvekili olmak istedikleri, dördüncüsü vekillik için neden AK Parti’yi seçtikleri soruluyor. Sonra, vekillik sıralamasına giremediği takdirde AK Parti’den ayrılıp ayrılmayacakları, vekillik sıralamasına girdikleri takdirde, seçim bölgeleri başta olmak üzere Türkiye için ne gibi plan ve projeleri olacakları yönünde sorulara cevap aranıyor.

Vekillik yolunda hemen herkesin karşılaştığı ortak sorular böyle.

AK Parti aday adaylarının bu sorulara verdikleri cevaplar, müracaat dosyalarında yazdıkları, çevresel etkiler, temayül yoklamasındaki sıralamalar, halkın tanınırlık anketleri ve sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderlerinin verecekleri bilgilerden oluşan puanlamaya göre, vekiller için karar verilecek. İktidar partisine mensup 235 aday adayından 10 tanesi mevcut milletvekili. 7 tanesi geçmiş dönemlerde vekillik yapmış olanlar. 5 tanede belediye meclis üyelikleri ve parti teşkilatlarından istifa edip aday adaylığı açıklaması yapanlar var. Temayüle mevcut vekillerle beraber eski vekiller ve yönetim kademelerinden istifa edenler hariç 213 kişi katılmıştı. Mülakata ise 235 kişiden 218 kişi katılacak.

Aday adayları arasında kendisini ön plana çıkarabilmek için çalışanlar var. “Allahın dediği olur” düşüncesiyle hareket edip, kaderlerine razı olanlar var.

İktidar cephesindeki gelişmeler bugünlük böyle.

Gelelim, ana muhalefet CHP’ye. CHP Bursa’da 72 aday adayı mevcut. Hepsi, kendince önseçim için hazırlanıp çalışıyorlar.

Epey iddialı çalışmalara imza atıyorlar.

İlçeleri geziyorlar.

İlçelerdeki parti örgütlerinden ön seçim için destek istiyorlar. Sonra, vatandaşları, esnafı gezmeye başladılar. Dert dinliyorlar.

Halkın nabzını tutmaya çalışıyorlar. CHP içinde birde ön seçime katılacak üye sayılarıyla ilgili değişik söylemler var. Genel merkez bu söylemleri de son noktayı koydu. CHP’nin Bursa’daki ön seçiminde 28 bin 170 parti üyesi oy kullanma yetkisine sahip. Bu rakam partinin 2014 yılının aralık ayı sonu itibariyle partiye üye olanlar olarak belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.