SON DAKİKA
Hava Durumu

Mülteci meselesi “Masum bir mesele” değil

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2021 06:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 06:47

Ülkeye misafir olarak kabul ettiğimiz 4 milyon Suriyelinin ardından Afganlıların akın akın sınırlardan içeri girmeye başlaması ister istemez sorunları da beraberinde getiriyor..

Muhalefetten sonra Cumhur ittifakının ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli’de Suriyeliler üzerinden konunun hassasiyetine dikkat çekerek kalıcı tedbirlerin alınarak hayata geçirilmesini istemişti.

Bir defa şunu ifade etmek istiyorum..

Örf-Adet ve Geleneklerimize göre Millet olarak bize sığınan insanlara sahip çıkar,aç iseler karınlarını doyururuz.Misafir ederiz..Taki misafir ayrılmak isteyene kadar..

Ama bu defa durum farklı…

İş uzadı…Misafirlik yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı..

Gelen Suriyeliler  Bursa’nın Çarşamba pazarı gibi bazı mahalleri kendi hakimiyetlerine almışlar.Kendi düzenlerini kurmuşlar…Hatta işyerlerine astıkları Arapça tabelalarla adeta “Biz buradayız” mesajı veriyorlar.İnanın o bölgede oturan insanları büyük çoğunluğu bu yapılanmadan rahatsız..

Şimdi de Afganlılar…

Taliban’dan kaçtıklarını iddia eden Afganlılar özellikle İran’a yakın sınır bölgelerden ellerini kollarını sallaya sallaya Türkiye’ye girdikleri bilgisi geliyor…Gelirken yanlarında  ne getirdikleri konusunu irdelemek bile istemiyorum.

Önceki gün konuştuğum ismin açıklamasını istemeyen bir yetkili,olayın vahametine dikkat çekerek acil önlem alınmaması durumunda ilerleyen yıllarda istenmeyen olayların yaşanabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Afganlılar şimdilik İstanbul’un bazı semtlerini tercih ediyorlar.Daha şimdiden gayrimeşru oluşumlar çeteler türemeye başlamış.Ayrıca dağınık başıboş bir şekilde ülkeye giren Afganlar konusunda bazı tehlikeli ve milli güvenlik sorunu olacak olaylar yaşanabilir.Terör ve uyuşturucu gibi..İnşallah bu konuda tedbirler alınıyordur”

Tabi burada ilginç şeylerde yaşanıyor…Türkiye sınırına bırakılan ve kitleler halinde gelen Afganlıların yaş ortalaması 20 ile 35 arasında değişiyor.Bu göçlerde dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Suriye, Irak, Libya gibi ülkelerde yaşanan iç savaşta bir anda ortaya çıkan Yabancı Savaşçılar hususunu bu noktada iyi anlamak lazımdır…Ülkemize karşı planlanan karanlık savaşta bu sözde mülteci özde yabancı savaşçı olan terörist unsurlara göz ardı edemeyiz…Zafiyete fırsat verilmemelidir.

Afganistan’daki Kabil Havaalanı korumakla görevli askerlerimize karşı Taliban üzerinden yapılacak herhangi bir  saldırı ve Allah göstermesin vereceğimiz şehitler olursa, İstanbul başta olmak üzere bazı bölgeler de büyük sokak olayları çıkması kaçınılmazdır. Türkiye düşmanlarının yada  Küresel Güçlerin istediği de böyle bir ortamdır.Bazı şehirlerde ev değil bina satın almaya başlamalarının bu parayı nereden bulduklarının sorgulanması da ayrı bir konudur.

Bu arada edindiğim bazı bilgilerde göre Afgan mülteci konusunda inanılmaz başka zafiyetlerin olduğu ortaya çıkıyor. Örneğin: Emniyet kuvvetleri tarafından yakalanan kaçak mülteciler işlemleri yapıldıktan sonra İl Göç İdaresine haber verilerek,emniyetten nakilleri yapılıyor..

Bu süreçte İl Göç İdaresi de kaçak durumdaki bu Afganlara bir kağıt vererek 15 gün içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini belirtiyorlar.İşin hayret verici tarafı da burada saklı…

Zaten kaçak durumda olan bu mülteciler tekrardan bir kısır döngü ile birkaç gün sonra yeniden aynı yakalandıkları yerde tekrar yakalanıyorlar ve ceplerinde de İl Göç İdaresinin vermiş olduğu bu kâğıtlar çıkıyor. Gerçekten bu olay da trajikomik bir hal alıyor…

Dolayısıyla Emniyet güçlerimizin bu konuda eli kolu bağlanıyor. Bu kısır döngüyü kaldıracak daha önemli ve kesin yaptırımlara ve de uygulamalara ihtiyaç olduğu ortadadır.Konuştuğumuz yetkili bu konun çok çok önemli olduğunu vurguluyor.. .

Yaptığım araştırmadan anladığım şu ki;

Bu göç meselesi yeniden ele alınıp en ince ayrıntısına kadar gözden geçirilmelidir. Şayet ilerleyen dönemlerde sorun milli güvenliği tehdit edecek boyutlara ulaşırsa bu İktidarında sonunu getirir. Acilen güçlü ve caydırıcı tedbirler uygulamaya konulmalı…

Anlaşılan..Mülteci meselesi masum bir mesele değil…

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.