SON DAKİKA
Hava Durumu

NEREDEN NEREYE GELDİK

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2021 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 06:06

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana yapılan hizmetlerin dökümünü çıkarmaya kalksak bunu başaramayız. Her alanda devrim niteliğinde icraatlara imza atılmıştır. Partili partisiz herkesin bunu kabul etmesi gerekir. Cumhuriyet tarihinin en fazla hizmeti de AK Parti döneminde yapılmıştır. Muhalefetin de bu gerçeği kabul etmesi kaçınılmaz bir erdemliliktir. İllaki muhalefet yapacağım diyerek olan biteni görmezden gelmek de haksızlıktır.

***

Sadece iki konu başlığı ile yapılan ve en bilinen icraatları sayacak olursak şunlar zihnimizden geçirebiliriz:

1- Sağlık alanında:

Çöplük halindeki mikrop yuvası hastanelerden pırıl pırıl tertemiz hastanelere kavuştuk.

Sabah ezanında muayene olmak için kuyruklara girilen hastanelerden insanca muamele görülen randevulu sistemlere geçildi.

Hastanede hastaların yüzüne bile bakmayıp azarlayan ceberrut yüzlü doktorlardan hastalarına hoş geldiniz buyurun diye hitap eden doktorlarla tanıştık.

Hastanede hastalarını doğru dürüst muayene etmeyip kendi özel muayenehanesine yönlendirip hastalarını keseleyen utanmaz doktorlar dönemi sona erdirilerek hastanede çalışan doktorların dışarıda muayenehane açmaları yasaklanmıştır.

Sigortalı hastaların sadece SSK hastanelerinde değil tıp fakülteleri dahil bütün hastanelerde tedavi olmaları sağlanmıştır.

SSK hastanelerinde yazılan ilaçların birçoğu eksik olarak verilirken üst üste yapılan birçok düzenlemeyle bugün hastalar ilaçlarını istedikleri eczaneden insanca alabilmektedir.

SGK’lı hastaların belli bir katkı payı ödeyerek özel hastanelerden faydalanmaları sağlanmıştır.

2-Ulaşım alanında:

Bana göre ulaşım alanında yapılan en büyük hizmet üç şeritli duble yollardır. Bu yollar sayesinde trafik akışı düzene girmiştir. Rahat ve konforlu yollarda eskisi gibi trafik kazalarına da rastlanmıyor. Eskiden hergün yurdun dört bir yanından gelen kaza ve ölüm haberleriyle sarsılırdık. Şimdi bunlar sona ermiştir.

Yurdun her tarafına açılan muazzam tüneller sayesinde mesafeler de kısalmıştır.

Neredeyse bütün şehirlerimize havaalanları yapılıp uçak seferleri konularak gariban Anadolu insanının da uçakla tanışması ve konforlu yolculuk yapması sağlanmıştır.

Marmara Denizi kıyılarında hızlı deniz otobüsleri ile ulaşım rahat ve kolay olmuştur.

İstanbul Boğazı’na üçüncü köprü yapılmıştır. İzmit Körfezi’ne ise Osmangazi Köprüsü ve çevre yolları yapılarak İstanbul-İzmir arası üç buçuk saate indirilmiştir.

***

Yapılanların sadece iki maddesini bir yazıya sığdırabildik.

Nereden nereye geldiğimiz anlayabilmek için daha çok yazı yazmamız gerekiyor.

İnsan insaflı olmalı yapılanları görmezden gelip nankörlük yapmamalıdır.

Marifet iltifata tabidir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.