SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de siyasetle-hizmet örtüştü…

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 15:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 15:59

Bu kentte yaşayan herkes,bu kente bir şeyler katmak ister.Bunu başarabilmek için de üretici olmak bir şeyler yaratıp ortaya koymak gerekir.Sadece oturdukları koltukları işgal edenler bir süre sonra siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kalır.

“Yaratma” tabiri farklı anlaşılmasın…Yada Yüce yaratanın “Külli iradesine” cüzi bir başkaldırı olarak yorumlanmasın.Bilakis mevcut durumdan yeni bir pozisyon ortaya koyarak siyasetle hizmetin örtüşmesini sağlamaktır.Yaratıcı bir insanın kişiliği, hep üretici insanlar arasında gelişmiş tekâmül etmiştir.

Biri diğerine hep ayna olmuştur.

Bizim iş alanımızın bir gerçeğidir; Bugüne kadar başta Bursa olmak üzere memleket adına kimin ne ürettiği ilgimiz çeker.Üretimin baş aktörü yine bizim meslekte yetişmiş,siyasette hizmet üreten Fırat Yılmaz gibi bir meslektaşımız ise kapsama alanımıza girmiş demektir.

Burada siyasi düşüncesi,hangi mahallede oturup oturmadığından çok “İnsanlara nasıl kattım olur” düşüncesindeki siyasetçiler tarafımızdan alkışlanır dikkatleri üzerine çeker.

Esasen Pandemi döneminde başlayan ve bugün hala devam eden ekonomik kriz nedeniyle Nilüfer’de başlattığı “Bebek Market” kampanyası ile bir anda dikkatleri üzerine çeken CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’dan bahsetmek istiyorum…

İş yerlerinin kapandığı,vatandaşın alım gücünün iyice azaldığı günlerde, kameralara ilginç bir görüntü yansımıştı.Market raflarında bebek mamalarına “alarm” takılması uzun süre konuşulmuştu…Mart 2021’de CHP İlçe Başkanı Fırat Yılmaz harekete geçmiş “Bebek Market” kampanyasını başlatmıştı.

Başkan Yılmaz tarafından yürütülen bu kampanya ya bizde bu sütunlarda zaman zaman destek vermiştik.

Bu kampanyanın siyasi tarafına değil insani tarafını ön plana alarak bir anlamda karşı mahalleden bir meslektaşımıza omuz vermenin önemine dikkat çekmiştik..

İyi de olmuş…Onca insanı sıkıntılarına bir nebzede olsa derman olmanın önü açılmış.. CHP’nin Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz,İl Başkanı İsmet Karaca’yı da yanına alarak teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda 44 hafta süren kampanya hakkında kamuoyunu bilgilendirirken şu ifadeleri kullandı;

“Bebek market kampanyamızda bebek maması, bebek bezi, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan temel ihtiyaç malzemeleri destek paketi olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun desteğini almadan sadece bireysel bağışlarla yönettiğimiz bu dayanışma kampanyasına katkı sunan her partilimize her yurttaşımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca 44 hafta süren bu maratonda gece gündüz emeklerini ortaya koyan çalışma grubumuza da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Kampanyamızın duyurulması ve dinamik tutulması konusunda basın desteği veren siz değerli meslektaşlarıma da CHP Nilüfer Örgütümüz adına ayrıca teşekkür ediyorum.”

Sonuç olarak,234 aile bu kampanyadan faydalanmış.286 bebeğin ihtiyacı giderilmiş.Ayrıca Bin 692 aileye destek paketi ulaştırılmış…Bir ilçe teşkilatı tarafından yürütülen bu kampanyanın mali tutarı ise 147.642 bin TL’ye ulaşmış..

Fırat Yılmaz Başkanlığında çalışan ekip onca vatandaşın derdine çare olmuş.Kısaca bizim mahallede oturup kendilerini gizliden gizliye “Alemlerin rabbi” yerine koymaya çalışanlara ders vermiş..

Şimdi;

Hiçbir yeni arayış içinde olma gereği duymayan, hep bilinenler üzerinden top çevirenler oturup başlarını avuçların içine alarak iyice düşünmeli.

Niye “Ak Parti Nilüfer’de iktidar olamaz” dediğimi anladınız mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.