SON DAKİKA
Hava Durumu

NUMAN KURTULMUŞ BURSA’YI TAKDİR ETTİ

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2022 12:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 12:55
Pandemiydi filan derken uzun zamandan beridir AK Parti Bursa’da genişletilmiş il divanı toplantısı yapılamıyordu. Geçen cumartesi günü AK Parti 53. Genişletilmiş İl DivanıToplantısı gerçekleştirildi. Hem de òyle bir program hazırlanmış ki sabahtan akşam geç saatlere kadar devam etti.
Tabi cumartesi günkü program sadece il divan toplantısından oluşmuyordu. Bunun öncesi ve sonrası da vardı. Sabah saat 11’de il başkanlığında geniş katılımlı bir basın toplantısı vardı. Bu toplantıya başta AK Parti  Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş olmak üzere tüm AK Parti milletvekilleri iştirak ettiler. Eskiden bu il divanlarına Erdoğan da katılım sağlardı ama program yoğunluğundan olsa gerek bu sefer yerini Numan Kurtulmuş’a bıraktığını gördük.
***
Numan Kurtulmuş hem gündemle ilgili konularda konuştu ve hem de sorulan sorulara cevap verdi. Çanakkale Köprüsü’nden tutun da Rusya Ukrayna savaşına ve hayat pahalılığına kadar hemen hemen her konuya değindi.
Yeni açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü üzerinde özellikle durdu ve bu dev eserin Türkiye’nin gücüne güç kattığını ve Marmara Bölgesi’nin ekonomik yönden daha da canlanacağınin altını çizdi.
Rusya- Ukrayna savaşına da değinen Kurtulmuş BM’in savaşı önlemede yetersiz kaldığını ve BM Güvenlik Konseyi’nin artık ‘Güvensizlik Konseyi’ haline dönüştüğünü dile getirdi. İsrail’é sahip çıkan batının  Suriye’de olduğu gibi Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları karşısında da sessiz kaldığını vurguladı.
Hayat pahalılığına ve vatandaşın ekonomik sıkıntılarına da temas ede Kurtulmuş, bunun farkında olduklarını, bunu en kısa zamanda halletmek için de yoğun bir çaba harcadıklarını ifade etti.
Basın mensuplarının  Bursa ile ilgili soruları da dikkat çekti. Bilhassa Büyükşehir Belediyesinin Hanlar Bölgesindeki çalışmalarını takdirle karşıladıģından söz ederek Tarih ve Kültür Başkenti Bursa’yı her geldiğinde daha gelişmiş olarak gördüğünü dile getirerek Bursa’yı güzel olarak görüyorum demeyi de ihmal etmedi.
Diğer taraftan Emek- Şehir Hastanesi arasında yapılmakta olan raylı sistemle Bursa- Bilecik arasında inşa edilmekte olan Yüksek Hızlı Tren’in devreye girmesi ile birlikte Bursa’nın ulaşım yönünden de daha ileri bir seviyeye çıkacağını belirtti.
***
2023 seçimleri için teşkilatların yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini ve bu seçimleri de kazacaklarını ifade eden Kurtulmuş, 6+1 Millet İttifakının ise henüz cumhurbaşkanı adayını bile tespit edemediklerini, ittifakın gizli ortağını da açıklamaları gerektiğini kaydetti.
CHP ile HDP’nin toplam oylarının yüzde 35’i geçmediğinin altını çizen Numan Kurtulmuş Cumhur İttifakı’nın milletimizin yoğun desteği ile bu sefer de ipi göğüslediği görülecektir diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.