SON DAKİKA
Hava Durumu

Oda ve Borsa Başkanları GUHEM’de Buluştu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Çok Yakında Bursa Caddelerinde TOGG’u Göreceksiniz” “GUHEM Müthiş Bir Vizyonun Eseri” Türkiye’deki oda ve borsa başkanları Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde buluştu. TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu’nun sanayileşmesine Bursa’nın öncülük ettiğini belirterek, “Yerli ve milli bir otomobil üretme rüyamızı da Bursa’da gerçekleştiriyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2022 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2022 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Oda ve Borsa Başkanları GUHEM’de Buluştu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
“Çok Yakında Bursa Caddelerinde TOGG’u Göreceksiniz”
“GUHEM Müthiş Bir Vizyonun Eseri”

Türkiye’deki oda ve borsa başkanları Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde buluştu. TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu’nun sanayileşmesine Bursa’nın öncülük ettiğini belirterek, “Yerli ve milli bir otomobil üretme rüyamızı da Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi girişim 29 Ekim’de Allah nasip ederse kapılarını açıyor ve fabrika da resmen üretime geçiyor. Çok yakında Bursa caddelerinde hep beraber TOGG’u görmeye başlıyoruz.” dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu BTSO öncülüğünde kente kazandırılan GUHEM’in müthiş bir vizyonun eseri olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçen, alanında Avrupa’nın en büyük merkezi GUHEM, Türkiye’deki oda ve borsa başkanlarını ağırladı. BTSO ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, BTB Başkanı Özer Matlı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, kent protokolü ve Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.  Toplantıda konuşan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden olan Bursa’da oda ve borsa başkanlarıyla güzel bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.

“ANADOLU’NUN SANAYİLEŞMESİ BURSA’DA BAŞLADI”
Hisarcıklıoğlu, ekonomiye değer katan Bursa’nın tüccar ve sanayicilerle Türkiye için daima değer üreten yapıda bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Anadolu’nun sanayileşmesi Bursa’da başlamış. Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi 1960’lı yıllarda Bursa TSO’nun liderliğinde hayata geçmiş. Bugün de Bursa, nitelikli insan kaynağı, AR-GE ve inovasyon odaklı yüksek katma değere sahip üretimi, lojistik imkanları, ileri teknolojiye dayalı tarım ve detaylı ihracat yapısıyla ülkemiz ekonomisinin lokomotifi haline gelmiştir.” diye konuştu.

“ÇOK YAKINDA BURSA CADDELERİNDE TOGG’U GÖRECEKSİNİZ”
Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan yerli ve milli otomobil rüyasının TOGG ile gerçeğe dönüştüğünün altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Yerli ve milli bir otomobil üretme rüyamızı da Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu tarihi girişim 29 Ekim’de Allah nasip ederse kapılarını açıyor ve fabrika da resmen üretime geçiyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de yurt içinde satışa geçiyoruz. Yani çok yakında Bursa caddelerinde hep beraber TOGG’u görmeye başlıyoruz.” dedi.

TOBB’DAN BURSA’YA 7 YENİ OKUL
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB’un Bursa’ya birçok eser kazandırdığına işaret ederek, “Osmanlı’nın yeniden doğuşunu mümkün kılan birinci Mehmet’in armağanı, Yeşil Türbe’yi restore ederek korunmasını sağladık. Yine Osmanlı’nın ilk yerleşimlerinden Bursa Cumalıkızık evlerinin restorasyonu gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız en büyük okullardan birini 50 derslikli Bursa Osmangazi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesini inşa ettik. Şimdi de Bursa oda ve borsalarının talebiyle TOBB olarak yeni bir girişim başlatma kararı aldık. Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhangazi ve Yenişehir’de 7 yeni okul daha Allah nasip ederse yapacağız. Bursa’mıza bu okullarımız hayırlı uğurlu olsun.”

“GUHEM BURSA’YA YAKIŞAN BİR VİZYONUN ESERİ”
Rifat Hisarcıkloğlu, Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi GUHEM’in bir vizyonun eseri olduğunu belirterek, “GUHEM, uzay ve havacılık konusunda dünyanın sayılı merkezlerinden birisi konumunda. Özellikle İbrahim Burkay kardeşimi kutluyorum. BTSO’nun vizyonuna yakışan bu merkezin kentimize kazandırılmasını sağladı.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN SÜRÜKLEYİCİ GÜCÜYÜZ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada rekabetin uzaya taşındığı, yapay zekâ teknolojileri ve sanal gerçeklik gibi sınırları bile tahmin edilemeyen fırsatların olduğunu söyledi. Kriz dönemlerinin soluklanma, yapılanları gözden geçirme, yeni dönemin fırsatlarını ele alma zamanları olduğunun altını çizen Burkay, “Oda ve borsalarımız da tüm dünyanın olağanüstü koşullarla mücadele ettiği bir dönemde, Rifat başkanımızın liderliğinde, sektörlerimizin birlik ve dayanışmasını güçlendiren, sorunlara teslim olmak yerine, çözüm üreten, değişim ve dönüşüme öncülük ederek, özel sektörümüzü en iyi şekilde temsil eden kurumlar oldu.  Bizler, üretimden ticarete, istihdamdan ihracata kadar her alanda ortaya koyduğumuz projelerle hem firmalarımızın hem de ülkemizin sürükleyici gücüyüz. Oda ve borsalar olarak aynı zamanda ülkemizin stratejik hedeflerinin de en önemli aktörleriyiz. Dijital dönüşümden yüksek teknolojili üretim ve ihracata kadar Türkiye’mizin idealleriyle bütünleşen pek çok projenin altında oda ve borsalarımızın imzası var.” ifadelerini kullandı.

“HER PROJEMİZİ ÜLKE HEDEFLERİYLE BÜTÜNLEŞTİRDİK”
Türkiye’nin 2023 stratejileri kapsamında Bursa’da hayata geçen her projeyi de ülke hedefleriyle bütünleştirdiklerini ifade eden Başkan Burkay, “Tüm bunların neticesinde de Türkiye’mizin yüksek teknolojili üretim ve ihracat hedefleri doğrultusunda TEKNOSAB’ı, dijital dönüşümün anahtarı olarak Bursa Model Fabrikamızı, yeni nesil Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezleri için BUTEKOM’u,
beşeri sermayemizi güçlendirmek için de MESYEB ve BUTGEM gibi stratejik nitelikte birçok örnek projeyi hayata geçirdik. Kent ekonomisindeki değişim ve dönüşümün anahtar projelerinden biri olan GUHEM projemizi de bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdik. Ülkemizin ‘milli teknoloji, güçlü sanayi’ atılımını destekleyen GUHEM, sadece bulunduğumuz coğrafyanın değil, tüm dünyada referans kuruluşlar arasındaki yerini almayı başarmıştır.” dedi.

“AYNI SOFRA ETRAFINDA TOPLANABİLMEK ÇOK GÜZEL”
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTB Başkanı Özer Matlı, 365 oda ve borsa başkanlarını Bursa’da ağırlamaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ederek, “İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde her zaman olduğu gibi camiamızdan aldığımız güçle aynı sofra etrafında toplanabilmek çok güzel. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 8.500 yıllık geçmişe sahip Bursa, sanayisi, tarihi, kültürel ve turizmi yanı sıra gastronomi ve mutfak kültürü ile göz dolduruyor. Verimli topraklarla yetişen coğrafi işaretli gıda ürünleri ve son derece gelişmiş gıda sanayisi ile Bursa, Türkiye’nin can damarlarından birisi. Hepinizi bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

TOBB’A TEŞEKKÜR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın tekstil, otomotiv, makine ve tarım sektörlerinde önemli bir potansiyeli sahip olduğunu belirterek, “Aralarında dünya devlerinin bulunduğu yüzlerce yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan bir şehiriz. 16 milyar dolarlık bir ihracatımız var. 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahibiz. TOGG‘un Bursa’da kurulması etkin rol üstlenen Rifat Hisarcıklıoğlu’dur. TOBB marifetiyle şehirde yapılan eğitim kurumları var. Kendisini yürekten kutluyorum.” dedi.
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa’nın sahip olduğu yatırımcı potansiyeli ile bir çekim merkezi olduğunu belirterek, “Kentimiz yerli ve yabancı yatırımcıların listesinde ilk sıralarda yer alan bir şehir. İhracata önemli katkılar sağlayan şehrimiz, devletimizin teveccühü ve gayretleriyle son 20 yılda önemli yatırımlara mahzar olmuştur. Ekonomi alanında söz sahibi olan STK’ların Bursa’nın yanında olduğun görmek desteklerini hissetmek bizleri mutlu etmektedir.” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU’NA ‘BURSA ŞEHRİ HİZMET NİŞANI’
Organizasyonda ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Bursa’ya yaptığı katkılardan dolayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa Şehri Hizmet Nişanı Belgesi takdim edildi. Programın ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile oda ve borsaların başkanları Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi GUHEM’i ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.