SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilere verilen 3 kuruşu kim niye engelledi?…

Haziran 2023’de yapılan seçimler öncesi anketler havada uçuşmaya başladı.Cumhur ittifakının adayı belli.CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği Millet ittifakın ise arayışlar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını kapalı kapılar ardında ilan etse de İYİ Parti’nin kazanacak bir ismin adaylığında ısrarını sürdürüyor. İYİ Parti HDP ile yan yana gelmeyeceklerini vurguluyor.CHP ise görüştüklerini saklamıyor. Şimdilik HDP

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2022 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2022 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Öğrencilere verilen 3 kuruşu kim niye engelledi?…

Haziran 2023’de yapılan seçimler öncesi anketler havada uçuşmaya başladı.Cumhur ittifakının adayı belli.CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği Millet ittifakın ise arayışlar sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını kapalı kapılar ardında ilan etse de İYİ Parti’nin kazanacak bir ismin adaylığında ısrarını sürdürüyor. İYİ Parti HDP ile yan yana gelmeyeceklerini vurguluyor.CHP ise görüştüklerini saklamıyor.

Şimdilik HDP destekli altılı masada belirsizlik sürüyor.

Burada önemli olan seçmenin tercihi..

Türk siyasi hayatının özellikle çoklu partili döneme geçildiği 1950’den sonraki süreç de, Türk seçmeninin, seçimlerdeki tercihlerinde etkili olan psikolojik temeller ve nedenler açısından incelemek bugün gerçekleri de göz önüne serecektir.

Siyaset yapan yöneticiler basit hatalar yaparsa birilerine malzeme olur. Oturdukları koltuklardan ne kadar güç alırlarsa alsınlar o koltuklar 7,4 şiddetinde depremle sarsılır.

Bu sarsıntı başında bulundukları siyasi Partiyi de olumsuz etkiler.Güven zafiyeti oluşur.Zamanla bu zafiyet sandığa yansır..

Parti kadrolarında bulunan yöneticilerin fikir beyan etmesinin “Yasaklanması” yani düşüncelerinin yetim kalmasının da Partiye bir faturası olur.

Bakın;

Üniversitelerde öğrenim gören binlerce öğrenciye “BURS” veriliyordu.İktidara talip Cumhuriyet Halk Partisi o dönem  5102 sayılı Kanun’un, 2, 5 ve geçici 3 ile 7. maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açtı.,

Anayasa mahkemesi de davayı esastan görüşerek karara bağladı.
Yüksek Mahkeme, kanunun 2. maddesinin 2. fıkrasının, belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermelerini yasaklayan ancak bildirimde bulunacakları Yurt-Kur vasıtasıyla ödeme yapabileceklerine yönelik hükmün, ”belediyeler hariç” ibaresini iptal etti.
Anayasa Mahkemesi heyeti, diğer hükümlerin iptal istemini ise reddetmişti.
O tarihten itibaren Yüksek Mahkemenin  kararına göre artık “Belediyeler”  öğrencilere doğrudan burs ve kredi veremeyecek, burs ve kredi verilmesini öngördükleri yüksek öğrenim öğrencilerini, yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumuna bildirecek.

Ne oldu?

Binlerce öğrencinin Bursu kesildi.

Peki CHP Öğrencilere verilen 3 kuruşu niye engelledi.Bugün Z kuşağına umut bağlayan Cumhuriyet Halk Partisi, yüksek öğrenimde geçim sıkıntısı çeken öğrencilere nasıl izahat yapabilecek?

Yapılan siyasette “vaatleriniz” hizmetle örtüşürse siyaset anlam kazanır.

Amacına ulaşır.

Siz istediğiniz kadar iktidarı eleştirin,istediğiniz kadar yabancı misyon şeflerinin tavsiyeleriyle hareket edin,İstediğiniz kadar PKK’nın meclisteki temsilcisi HDP ile flört edin netice de seçim sonucunu sandık belirleyecek.

Halkın hür iradesinin tecelli ettiği yerlerdir sandıklar.

Muhalefet,her şeye rağmen 20 yıldır iktidarda bulunan Ak Partinin hala birinci Parti olarak gücünü korumasındaki asıl nedenini incelemesi lazım…

Sorunlar tek tek tespit edilerek çözülüyor..

Asgari ücrette ve emekli maaşlarında düzenleme,3600 ek gösterge sorunu çözüldü…EYT sorunu önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturuluyor.

Ya muhalefet…

Bugünkü şartlarda mümkün olamayan “Güçlendirilmiş Parlamenter sistem” tartışmalarının içinde yürüyüp gidiyor.Vatandaşı ikna edecek,elle tutulur başka “plan-projen” var mı? Sorusuna cevap veren de yok..

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Yine 1950’li yıllarda kendisini göstermeye başlayan, “değerlerine sahip çıkanların desteklenmesi” anlayışının ve “milletin mazlumiyet birlikteliğinin” siyasetteki etkisi hala devam ediyor…

İşte bu nedenle “HALK”  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye devam ediyor…

Var mı başka izahı…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.